Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

O Κοινωνικός Αυτοματισμός καλπάζει στην Μυτιλήνη


ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Φίλος δημοσιογράφος μας έστειλε το δημοσίευμα από το σάιτ stonisi.gr
Ας μας επιτρέψετε να πούμε ότι η αποχώρηση του Στρατηγού από το Δημοτικό Συμβούλιο, όταν ο πρόεδρος Δ. Χατζηγιάννης είπε ότι οι ένοπλες δυνάμεις δεν φυλάσσουν καλά τα σύνορα, έχει την σημασία της, αλλά δεν αποτελεί το σημαντικότερο σημείο του άρθρου. 
Στο κείμενο διαβάζουμε:

Αποχώρησε λίγο πριν από τις 11.30 το βράδυ ο Στρατηγός από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης για το προσφυγικό, όταν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημοσθένης Χατζηγιάννης επεσήμανε ότι δεν φυλάσσονται καλά τα σύνορα.

Είχε προηγηθεί η πρόταση για ψηφοφορία από πλευράς δημοτικής Αρχής για φύλαξη συνόρων με την Εριφύλη Χιωτέλλη να επισημαίνει ότι η διατύπωση αυτή προσβάλλει τις ένοπλες δυνάμεις και αντιπροτείνοντας διαφορετική διατύπωση.
ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΞΕΔΙΠΛΩΝΕΤΑΙ
Προτείνουμε να παρακολουθήσετε το βίντεο.
Να ακούσετε τις παρεμβάσεις.
Παρεμβάσεις που στέλνουν μηνύματα ανθρωπιάς αλλά και μίσους, τοποθετήσεις που βάζουν ένα αντιπολεμικό και αντι-νατοϊκό περιεχόμενο, για να απογοητεύσουν τελικά.
Στο βίντεο ακούγονται αλήθειες ανθρώπων που βρίσκονται καθημερινά με πρόσφυγες και μετανάστες, έδωσαν μάχες για να σώσουν ζωές.
Ανθρώπους που κουράστηκαν, που βλέπουν απελπισμένοι τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα που τους φόρτωσαν οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ και η Ευρωπαϊκή Ένωση, την προοπτική να εγκλωβιστούν και οι ίδιοι σε μια Μυτιλήνη φυλακή που τους πρόσβαλε και τους προσβάλει.
Ακούγονται φωνές που περιγράφουν ότι το 2015, που υπήρχε η προοπτική της φυγής των προσφύγων-μεταναστών σε μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα, πριν κλείσουν τα σύνορα, ήταν άλλη η συμπεριφορά σε γενικές γραμμές, αλλά και τότε υπήρχαν φαινόμενα ακραίας εκμετάλλευσης των προσφύγων. Η εκμετάλλευση των προσφύγων και η κερδοσκοπία των καιροσκόπων, ο κοινωνικός και πολιτικός φασισμός συνόδευσαν το αίσχος του Στρατοπέδου Συγκέντρωσης στη Μόρια, ενώ τώρα υπάρχει η Απειλή του κλειστού Στρατοπέδου, που δεν αποτελεί μόνο κυβερνητική εξαγγελία όπως ακούμε στο βίντεο. 
Και αφού δεν μπορεί να τεθεί ένα αντικυβερνητικό πλαίσιο αγώνα, που να θέτει κατοίκους και πρόσφυγες μαζί ενάντια στον πόλεμο και τις αιτίες που προκαλούν την προσφυγιά, ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ..
Έρχονται αυτοί, τοπικοί άρχοντες και πολιτευτές, που θα υπερασπιστούν τα συμφέροντα που συνδέονται με τον Τουρισμό και τα οικονομικά συμφέροντα που νήματα πολιτικά-οικονομικά αλληλοδιαπλέκουν με την ΕΕ, για να διχάσουν αυτούς με τα ίδια ταξικά συμφέροντα και να επανασυνδέσουν "εθνικά", "για το καλό του νησιού ρε γαμώτο"
και να ζητήσουν Καλύτερη φύλαξη των Συνόρων...
Μα αυτό σημαίνει τραμπουκισμούς και βασανισμούς προσφύγων-μεταναστών από τον Στρατό στον Έβρο...
Καλύτερη φύλαξη συνόρων στο Αιγαίο σημαίνει "κατά λάθος διεμβολισμούς βαρκών από το Λιμενικό", σημαίνει πυροβολισμούς και πνιγμένους...
Μπορούμε λοιπόν να πούμε ¨Και τι μας νοιάζει εμάς; Εμείς θέλουμε καλύτερη Φύλαξη των Συνόρων"...
Δηλαδή, η ελληνική επικράτεια να είναι γεμάτη βάσεις που σκορπίζουν το θάνατο και προκαλούν την προσφυγιά... κερδίζοντας φράγκα από τη φιλοξενία των Αμερικανών Μισθοφόρων... αλλά οι πρόσφυγες μακρυά!
Αντί να αγωνιστούμε ενάντια στον Ελληνικό Στρατό που εκστρατεύει ενάντια στους λαούς και συμμετέχει σε βρώμικους πολέμους...
Να φωνάζουμε στον Στρατηγό "γιατί ο στρατός δεν φυλάει αποτελεσματικά τα σύνορα..."
Η "ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ" και η Αδυναμία να στραφείς εναντίον των Υπευθύνων (κυβερνήσεις, ΝΑΤΟ, ΕΕ),
 τρέφει το μίσος και την Ακροδεξιά, 
είτε της ΝΔ του Μητσοτάκη, είτε των ΝΑΖΙ...   
σπέρνει εμφυλίους ανάμεσα σε ανθρώπους 
που έχουν κάθε λόγο στον κοινό αγώνα

Παρακολουθήστε το τρίτο μέρος της συνεδρίασης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου