Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Απρόκλητη και βίαιη επίθεση των ΜΑΤ σε φοιτητές στη διάρκεια κινητοποίησης στη Σύνοδο των Πρυτάνεων (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση-νΚΑ

Τρεις οι τραυματίες φοιτητές έξω από τη σύνοδο πρυτάνεων.
Οι πρυτάνεις συνεδριάζουν κι απ' έξω τα κυβερνητικά ΜΑΤ τραυματίζουν τους φοιτητές που διεκδικούν τη δική τους παιδεία!
Την απρόκλητη και άκρως βίαιη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων δέχθηκαν οι φοιτητές που πραγματοποίησαν κινητοποίηση στο Καβούρι, όπου διεξάγεται η Σύνοδος των Πρυτάνεων των ΑΕΙ.
Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν από το πρωί στο σημείο, μετά από απόφαση των γενικών συνελεύσεων των Συλλόγων τους, αλλά και του χθεσινού συντονισμού τους, που έγινε μετά το νέο φοιτητικό συλλαλητήριο.
Στόχος τους ήταν να εισέλθουν στο χώρο της Συνόδου, ώστε να καταθέσουν τα ψηφίσματα των Συλλόγων τους στους πρυτάνεις των Ιδρυμάτων.

Τη στιγμή που οι φοιτητές πορεύονταν προς το χώρο του ξενοδοχείου όπου γίνεται η Σύνοδος, δυνάμεις των ΜΑΤ τους επιτέθηκαν απρόκλητα με χημικά και γκλομπ, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων φοιτητών-μελών της ΚΝΕ, τρεις εκ των οποίων, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Την βίαιη καταστολή της φοιτητικής κινητοποίησης στη Σύνοδο των Πρυτάνεων κατήγγειλε με δήλωση της η Μυρτώ Καλτικοπούλου, πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών της Φιλοσοφικής Σχολής. (Δείτε βίντεο)

Παρά τη βίαιη καταστολή, οι φοιτητές παρέμειναν συγκεντρωμένοι στο χώρο φωνάζοντας συνθήματα όπως «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, των φοιτητών η πάλη θα τη σπάσει», «Με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται Παιδεία», «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ χτυπούν τους φοιτητές και δίνουνε το άσυλο στις πολυεθνικές».

Να σημειωθεί πως μετά την αστυνομική επίθεση, αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ κατέβηκε στο χώρο και συνομίλησε με τους φοιτητές, χωρίς όμως να καταδικάσει τη βίαιη καταστολή της κινητοποίησης.

Οι φοιτητές απαιτούν να πάρει θέση η Σύνοδος ενάντια στο νόμο-πλαίσιο της κυβέρνησης για την Ανώτατη Εκπαίδευση, να πάρει απόφαση υπεράσπισης του ασύλου και καταδίκης της καταστολής, μέτρα για τη στήριξη της φοιτητικής μέριμνας, να γίνουν δεκτά όλα τα αιτήματα για μετεγγραφές και να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση των ΑΕΙ στο ύψος των σύγχρονων αναγκών.

Την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ, καταδικάζει με ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ και το ΠΑΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου