Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2019

112 ΠΜ Ελευσίνα: Και νέα μεγάλη κλοπή στις Ένοπλες Δυνάμεις

Ενώ ο ΥΕΘΑ Παναγιωτόπουλος εκμεταλλεύεται την ένταση στον ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό για να προωθήσει νέα πολεμικά συμβόλαια και να απαιτήσει αύξηση των δαπανών για τον Πόλεμο, σκορπώντας χαρά σε πολεμικές βιομηχανίες, ελληνικές και ξένες...
Αποδεικνύεται ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι ικανές να φυλάξουν ούτε τα υλικά και μέσα θανάτου που διαθέτουν! 
Απόδειξη της παραπάνω εκτίμησης αποτελεί η νέα κλοπή υλικού στην Πολεμική Αεροπορία!

Εκατοντάδες μέτρα καλωδίου -δύο “κουλούρες- “΄έκαναν φτερά”, μέσα από την 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα! 
Το καλώδιο προοριζόταν για εργασίες αναβάθμισης του φωτισμού του διαδρόμου απογείωσης-προσγείωσης.

Και ενώ η διοίκηση της μονάδας, το ΓΕΑ και το Υπουργείο Άμυνας ψάχνουν για δικαιολογίες, κανείς δεν βρίσκεται να αποδώσει ευθύνες.
Γιατί δεν είναι δυνατόν να κλέβουν συνέχεια όπλα-πυρομαχικά-υλικά από μονάδες αλλά Διοικητές, Αρχηγοί Επιτελείων, Υπουργοί να είναι μέσα στην τρελή χαρά...
Και τα κανάλια τους να διαδίδουν ψέματα και να μας λένε ότι η Αντιτρομοκρατική ψάχνει τα κλεμμένα στα.... Εξάρχεια!

Ήδη κάποιες πληροφορίες αποδίδουν την κλοπή σε αθίγγανους, αλλά αυτό δεν δίνει απάντηση στο βασικό ερώτημα: πως κάποιοι κατόρθωσαν να πάρουν το καλώδιο; Μπήκαν στη μονάδα; Είχαν κάποιον εντός μονάδας; Όπως και να ΄χει το θέμα είναι σοβαρό, ειδικά μετά τα όσα έγιναν στη Λέρο, απ΄ όπου βέβαια δεν πήραν καλώδιο, αλλά πολύ πιο επικίνδυνο υλικό.


Το ΓΕΑ δεν ανακοίνωσε κάτι για την “απώλεια”. Ελπίζουμε ότι θα ανακοινώσει κάτι για την διαλεύκανση της υπόθεσης…

Έλα μωρέ, έκλεψε ένα G 3 άλλος ένας φασίστας Εθνοφύλακας!

Τελικά το πιο συνηθισμένο πράγμα στον Ελληνικό Στρατό είναι να κλέβεις όπλα!
Όπλο εκλάπη στο ΚΕΕΜ, το Κέντρο Εκπαίδευσης των Ειδικών Δυνάμεων.
Όπλα και εκρηκτικά εκλάπησαν από μονάδα του Πολεμικού Ναυτικού στην Λέρο.
Οι προσπάθειες του ΓΕΝ, της Αντιτρομοκρατικής και του ρεπόρτερ του STAR που τα έψαχνε στα Εξάρχεια ατύχησαν! Θυμίζουμε:
Το STAR ψάχνει τα κλεμμένα όπλα στα Εξάρχεια αλλά μήπως πρόκειται για Μεγαλειώδη κυβερνητική γκάφα η φημολογούμενη κλοπή στρατιωτικού υλικού από την Λέρο; diktiospartakos.blogspot.com/2019/09/star.html

Την Τρίτη 26/11/2019, το ΓΕΣ ανακοίνωσε την κλοπή ακόμη ενός όπλου.
Αυτή την φορά ο δράστης είναι Εθνοφύλακας.
Διαβάζουμε:
Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται περιστατικό απώλειας υπηρεσιακού οπλισμού που ανήκει σε Εθνοφύλακα του ΤΕΘ Ορεστιάδος, τις πρωινές ώρες της 26ης Νοεμβρίου 2019.
Όμως δεν είναι η πρώτη φορά που Εθνοφύλακας "χάνει" το όπλο του.
Εκτός από την κλοπή G 3 από Εθνοφύλακα στην Ορεστιάδα, είχαμε την απώλεια όπλου και από Εθνοφύλακα στην Κάλυμνο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι προβάλλονται οι συνήθεις δικαιολογίες που για μια ακόμη φορά επιχειρούν "να βγάλουν λάδι" το Εθνοφύλακα και κυρίως το Υπουργείο Άμυνας που εξοπλίζει ανεύθυνα τον κάθε Ακροδεξιό μιλιταριστή!
Καταρχήν, παρουσιάζουν την απώλεια ως κλοπή του G3 από τον κακομοίρη Εθνοφύλακα που έπεσε θύμα:
των μεταναστών...
των τρομοκρατών...
Βεβαίως η αγωνία τους είναι να κρύψουν την Διαπλοκή του Υπουργείου Άμυνας και του Στρατού με τα πιο ακραία φασιστικά στοιχεία που τους εξοπλίζουν και τους ενσωματώνουν στους πολεμικούς και κατασταλτικούς σχεδιασμούς.
Και πάλι βρίσκουμε μπροστά μας τον ΑΝΥΕΘΑ Στεφανή που σχεδιάζει την νέα Εθνοφυλακή.
Που επιδιώκει να μοιράσει όπλα σε χιλιάδες φασίστες και ΝΑΖΙ.
Εξοπλίζουν και δίνουν λεφτά σε Χιλιάδες Χρυσαυγίτες!


Εθνοφυλακή και ακροδεξιά: Άμυνα ή «τάγματα εφόδου»;
Με μπροστάρη για μια ακόμη φορά τα έντυπα του εφοπλιστή Μαρινάκη, προπαγανδίζονται οι φιλοπόλεμοι και επικίνδυνοι κατασταλτικοί σχεδιασμοί -ακροδεξιάς έμπνευσης και ρητορείας- που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ και ο ΑΝΥΕΘΑ Στεφανής για την Εθνοφυλακή.
Eίναι χαρακτηριστικό ότι τόσο τα καθεστωτικά έντυπα, όσο και τα μιλιταριστικά-φασιστικά σάιτ χρησιμοποιούν τα ίδια επιχειρήματα; γράφουν για "Εθνική Ανάγκη¨, "Εκσυγχρονισμό", "την ανάγκη να ξεπεραστούν χρόνιες αγκυλώσεις' 'τον σχεδιασμό για ένα σύγχρονο νόμο της Εθνοφυλακής".

Ουσιαστικά τι μας λένε;
Ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, έχοντας δώσει πρωταγωνιστικό ρόλο στον ΑΝΥΕΘΑ Στεφανή, τον άνθρωπο που είχε παίξει ως ΑΓΕΣ καθοριστικό ρόλο στην συγκρότηση της ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗΣ και της συνεργασίας του Ελληνικού Στρατού με τις φασιστικές Λέσχες Εφέδρων...
Προωθεί την ακόμη μεγαλύτερη Στρατιωτικοποίση του λαού, επιδιώκοντας να Στρατολογήσει τις Φτωχές Γυναίκες και να δώσει χιλιάδες όπλα σε Χρυσαυγίτες και επικίνδυνους Πολεμοκάπηλους.
Που επί πληρωμή θα αναλάβουν καθήκοντα Εσωτερικής Ασφάλειας!
Ας θυμηθούμε: Εκπαίδευση παραστρατιωτικών ομάδων στην... «ασύμμετρη απειλή»... του λαϊκού κινήματος http://www.toperiodiko.gr
Μάλιστα, η δράση των νέων Ταγμάτων Εθνοφυλακής τοποθετείται και σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένες μεγάλες δυνάμεις επικίνδυνων εθνικιστών-μιλιταριστών που έχουν απασχολήσει π.χ. Γεγονότα στο Βοτανικό!

Αυτά τα φασιστοειδή θέλουν να εντάξουν....
Εμείς, αφενός σας καλούμε να διαβάσετε το κείμενο ''Το Κράτος έχει συνέχεια'': Το πολεμικό κεκτημένο που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Δημοκρατία diktiospartakos.blogspot.com
Αφετέρου, θέλουμε να τονίσουμε το πόσο αδίστακτοι είναι στην ανασυγκρότηση του Επιχειρηματικού κράτους Άμυνας/Ασφάλειας, καθώς δίνουν ρόλο σε Επικίνδυνους Μιλιταριστές Πολεμοκάπηλος, μέλη της Ναζιστικής Δολοφονικής συμμορίας, της Χρυσής Αυγής.


Είναι χαρακτηριστικό το ξέπλυμα που κάνουν στους ΝΑΖΙ οι φυλλάδες του Μαρινάκη, στις οποίες διαβάζουμε:
"τροχοπέδη είχαν αποτελέσει και περιστατικά υπερβάλλοντος ζήλου εθνοφυλάκων...
Θυμίζουμε ότι φασιστοειδή-μέλη του τοπικού Τάγματος Εθνοφυλακής μετέβησαν με σκάφος την Παρασκευή 13 Απριλίου 2018 στη βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάς», η οποία βρίσκεται νοτιοανατολικά των Φούρνων, για να υψώσουν σημαία και να προκαλέσουν διπλωματικό επεισόδιο.
Την σχέση ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗΣ, ΛΕΣΧΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ και Ναζιστικής Χρυσής Αυγής αποδεικνύει το κείμενο που παραθέτουμε (από το 2018):
Εθνοφυλακή και ακροδεξιά: Άμυνα ή «τάγματα εφόδου»;
Γιάννης Σιδηρόπουλος
Το πρόσφατο περιστατικό με την παράνομη χρήση οπλισμού και πυρομαχικών της Εθνοφυλακής σε άσκοπους πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια της ενέργειας νεαρών να τοποθετήσουν μια σημαία στη βραχονησίδα κοντά στους Φούρνους Ικαρίας, έφερε στην επιφάνεια τον προβληματισμό για τον ρόλο και τη στελέχωση της Εθνοφυλακής και τη σχέση της με την ακροδεξιά.
Το θέμα τέθηκε και στη Βουλή με ερώτηση του βουλευτή Σπύρου Δανέλλη ο οποίος ρωτά ποιοι έλεγχοι προηγούνται της ένταξης στην Εθνοφυλακή και πώς ελέγχεται η χρήση του εξοπλισμού. Όμως, προκαλεί ευρύτερο προβληματισμό εδώ και χρόνια, παράλληλα με την άνοδο της ακροδεξιάς, το ενδεχόμενο η Εθνοφυλακή να έχει μετατραπεί σε εν δυνάμει φασιστικό ή νεοναζιστικό βραχίονα. Η τεταμένη περίοδος στα ελληνοτουρκικά ανέδειξε τον κίνδυνο, ομάδες ή μεμονωμένα στελέχη της να δράσουν ανεξέλεγκτα, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στις εξωτερικές σχέσεις της χώρας ή αναταραχή στο εσωτερικό με τη μορφή ακροδεξιάς τρομοκρατίας σε βάρος του γενικού πληθυσμού η μειονοτικών ομάδων.


Η ​α​ποστολή της ΕθνοφυλακήςΤο τρέχον κανονιστικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία έχει καθοριστεί με το Ν.1295/1982 «Περί Εθνοφυλακής» και τον ΣΚ 92-1 «Γενικός Κανονισμός Οργάνωσης και Λειτουργίας Εθνοφυλακής». Οι Μονάδες Εθνοφυλακής ασχολούνται «με την επάνδρωση των οποίων καλείται προσωπικό που διαμένει στην περιοχή, με αποστολή τη συμβολή στην άμυνα της χώρας, ενίσχυση και υποβοήθηση των Ενόπλων Δυνάμεων στην εκπλήρωση της αποστολής τους, συμβολή στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών όπως θεομηνίες, την υποβοήθηση του έργου του Στρατού σε περίπτωση μερικής ή γενικής επιστράτευσης και τη συμμετοχή εξασφάλιση έργων κοινής ωφελείας στρατηγικής σημασίας»
Βρίσκονται κυρίως στις συνοριακές περιοχές και τα νησιά (που άλλωστε διέπονται με ιδιότυπο στρατιωτικό καθεστώς) ενώ σε κάποιες περιπτώσεις εδρεύουν σε περιοχές όπου υπάρχουν μειονοτικοί πληθυσμοί της Θράκης και της Δυτικής Μακεδονίας.

Έκρηξη της δράσης μαζί με τη Χ.Α.
Η Εθνοφυλακή αρχίζει να απασχολεί την κοινή γνώμη από το 2012, ταυτόχρονα με την άνοδο της Χρυσής Αυγής. Μέχρι τότε, η συμμετοχή των εθελοντών αντιμετωπιζόταν με απροθυμία και ο Στρατός επιχειρούσε να τονώσει το ενδιαφέρον. Είναι μια περίοδος πολιτικής αναταραχής όταν στον στρατό επανέρχεται μια έντονη συντηρητικοποίηση με μια σειρά από αποφάσεις. Η αλλαγή στην εικόνα της Εθνοφυλακής συνδυάζεται με τροποποιήσεις στο σχέδιο δράσης, όπου προστίθεται το καθήκον της αντιμετώπισης διαδηλώσεων, κινητοποιήσεων ή άλλων «συμβάντων που οφείλεται στο πλήθος ή τη διασάλευση της τάξης». Ο θεσμός επεκτείνεται από τις συνοριακές περιοχές στην ενδοχώρα και η συμμετοχή τους στον επιχειρησιακό σχεδιασμό των Ενόπλων Δυνάμεων αναβαθμίζεται.
Ήδη έχουν προκληθεί συζητήσεις, καταγράφονται παρεμβάσεις του Δικτύου Στρατιωτών «Σπάρτακος» και ερωτήσεις στη Βουλή για τη συμμετοχή της Εθνοφυλακής σε ασκήσεις για την αντιμετώπιση «ασύμμετρων απειλών» που γεννά ερωτηματικά. Μία από τις ερωτήσεις υπογράφει το 2012 ο σημερινός Αν. Υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης και η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε όλες τις περιπτώσεις εμφανίζεται καθησυχαστική…

Έκτοτε οι δραστηριότητες πολλαπλασιάζονται αισθητά, με ασκήσεις τοπικής και πανελλαδικής κλίμακας, παρελάσεις, βολές και εκπαίδευση σε πραγματικές συνθήκες, κοινές εμφανίσεις και σύνδεση με τις πολυσυζητημένες «Λέσχες Εφέδρων» που έχουν ελεγχθεί πολλές φορές για την υπόγεια διασύνδεση με τη Χ.Α. Για όποιον παρακολουθεί τη δράση των εθνοφυλάκων στα ΜΜΕ, τα κοινωνικά δίκτυα και τις δημόσιες εμφανίσεις, είναι εμφανές ότι διέπονται από ακροδεξιές αντιλήψεις, πολύ συχνά πρόκειται για γνωστά ή συγκαλυμμένα μέλη της Χ.Α. και νοσταλγούς της επταετίας.

Εθνοφυλακή και πέρα από το νόμο!
Διοικητής Διεύθυνσης Εθνοφυλάκων μιλώντας σε συγκέντρωση εθνοφυλάκων το 2012 στη Θράκη αναφέρει : «Εύχομαι να έχουμε περισσότερους συνειδητοποιημένους εθνοφύλακες, οι οποίοι θα συμμετέχουν ενεργά σε κάθε δράση όχι γιατί το λέει ο Νόμος ή οι διαταγές, αλλά γιατί θεωρούν την ιδιότητα του Εθνοφύλακα τρόπο ζωής, ιδεολογία και μέσο ανιδιοτελούς προσφοράς στην οικογένειά τους και στο κοινωνικό σύνολο». Μια δήλωση που προβληματίζει ποικιλοτρόπως όχι μόνο για το ρόλο της Εθνοφυλακής αλλά και για τις απόψεις που ενδημούν στα ανώτερα κλιμάκια του Στρατού.

Εθνοφύλακες εξάλλου ήταν κάποιοι από αυτούς που πρωτοστάτησαν μαζί με την επίσημη Χ.Α. και άλλες οργανώσεις στη διοργάνωση ακροδεξιάς αντι-συγκέντρωσης στην Κομοτηνή ενάντια στην επίσκεψη Ερντογάν το Δεκέμβριο του 2017 αλλά και σε ακραίες εκδηλώσεις του πρόσφατου συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης για το Μακεδονικό, που τράβηξαν το ενδιαφέρον.

Μισθοφορική σχέση, σύγχρονος εξοπλισμός
Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι σε διάφορες περιοχές οι εθνοφύλακες έχουν πάρει τη μορφή μισθοφορικού τμήματος ημιεαγγελματιών. Εδώ και αρκετά χρόνια αμείβονται με 15 ευρώ ανά βάρδια προκειμένου να χρησιμοποιούνται στη φύλαξη εγκαταστάσεων ως σκοποί, παρά το γεγονός ότι ο στρατός διαθέτει χιλιάδες επαγγελματίες οπλίτες. Η χρηματική ενίσχυση που παραπέμπει σε κλασικές μεθόδους ακροδεξιάς στρατολόγησης και χρησιμοποιήθηκε σε πολλές περιπτώσεις από τη Χ.Α., δημιουργεί μέχρι σήμερα προβληματισμό. Το Υπουργείο Άμυνας προϋπολογίζει περίπου 4 εκατ. ευρώ το χρόνο για την αποζημίωση εθνοφυλάκων-σκοπών.
Έντονο προβληματισμό προκαλεί επίσης ο ακριβός εξοπλισμός που φέρουν πλέον τα μέλη των ταγμάτων εθνοφυλακής. Εξαρτύσεις και άλλα βοηθήματα «σύγχρονου μαχητή» που δεν χορηγούνται από το Στρατό αλλά και δεν δικαιολογούνται από την οικονομική κατάσταση ανθρώπων που εκτελούν σκοπιές για βιοπορισμό. Η ομοιομορφία και το υψηλός κόστος δημιουργούν βάσιμες υποψίες ενώ θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις διεθνείς σχέσεις της χώρας, για ευνόητους λόγους. 


Παραστρατιωτικές οργανώσεις και Πολιτοφυλακή
Δεν είναι τυχαίο ότι πάλι το "κομβικό " 2012 αρχίζουν να δραστηριοποιούνται ανοιχτά με μορφή «κοινωφελών οργανώσεων» ομάδες που ισχυρίζονται ότι έχουν ως αντικείμενο τον «έλεγχο των όπλων» και επιχειρούν να συντονίσουν με τη μορφή «Πολιτοφυλακής» όλες τις ομάδες εθνοφυλάκων, Λεσχών Εφέδρων και άλλων υπερεθνικιστικών στοιχείων, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων και για «περιπολία στις γειτονιές»…
Η σύνδεση όλων αυτών των ομάδων μαρτυρά την αποστολή τους, ανοιχτά ή συγκαλυμμένα, ως "ταγμάτων εφόδου" και εν γένει επιχειρησιακούς βραχίονες της Χ.Α. Είναι προφανής ο παραλληλισμός με τις μαύρες μετεμφυλιακές εποχές της Εθνοφυλακής, ή τις παραστρατιωτικές οργανώσεις που έδρασαν με μανδύα «πολιτοφυλακής» σε διάφορες ταραγμένες περιοχές μέχρι και πολύ πρόσφατα, δίπλα σε νεοναζί και άλλους εξτρεμιστές.
Η δράση των εθνοφυλάκων καλύπτεται και προβάλλεται συστηματικά από την εφημερίδα «Στόχος» και παρόμοια έντυπα, όπου συχνά περιγράφεται εμμέσως η επιχειρησιακή τους ετοιμότητα για να δράσουν εναντίον ομάδων μεταναστών και προσφύγων. Άλλωστε, Λέσχες Εφέδρων επάνδρωσαν επίσημα τις κινητοποιήσεις της Χρυσής Αυγής εναντίον της ανέγερσης τεμένους στο Βοτανικό, άτομα με διακριτικά της Χ.Α. εμφανίστηκαν δίπλα σε άρματα μάχης σε άσκηση στον Έβρο, ενώ μέλη της Λέσχης ήταν αυτά που το 2013 δήλωσαν ότι επιδιώκουν ανατροπή του πολιτεύματος. Η συνεργασία με τις Λέσχες Εφέδρων περιγράφεται επίσημα στις προγραμματικές θέσεις της Χ.Α.

Προβληματισμός
Μετά την ανάληψη της εξουσίας από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν υπήρξε κάποια ιδιαίτερη αλλαγή στο θεσμικό πλαίσιο ή την εικόνα που έχει διαμορφωθεί από πριν. Απαντώντας πάντως σε κοινοβουλευτική ερώτηση η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου εξέφρασε το 2017 την αναγνώριση του ρόλου του "εθνικού-κοινωνικού έργου ως σύνδεσμος του στρατού με την κοινωνία" και προανήγγειλε τη δημιουργία ξεχωριστής διεύθυνσης Εθνοφυλακής.
Για τις χώρες της Δύσης και της Ευρώπης η έννοια της Εθνοφυλακής δεν έχει εφαρμογή στη σύγχρονη εποχή. Ακόμη και αν θεωρηθεί ότι οι ιδιαίτερες γεωπολιτικές συνθήκες της Ελλάδας επιτάσσουν την ύπαρξη τέτοιων τμημάτων, το μέγεθός τους σε σύγκριση με τον τεράστιο όγκο επαγγελματικών στελεχών που διαθέτει ο Ελληνικός Στρατός, τους καθιστά περιττούς σε σχέση με την τυπική επιχειρησιακή τους αποστολή. 

Δεν μπορεί να υποστηρίξει κάποιος ότι η Εθνοφυλακή στελεχώνεται αποκλειστικά από πολίτες φασιστικών αντιλήψεων όμως είναι σαφής η διασύνδεση με την ακροδεξιά και τη Χρυσή Αυγή​,​ που προκαλεί αμηχανία σε δημοκρατικούς πολίτες. Η ανησυχία για την υφιστάμενη κατάσταση προέρχεται από το γεγονός ότι τμήματα που οπλίζονται και εκπαιδεύονται από τη χώρα, δεν φαίνεται να διαθέτουν ειλικρινή σεβασμό στις αρχές της δημοκρατίας και θα μπορούσαν να τη βλάψουν.https://tvxs.gr
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955347
Diktiospartakos.blogspot.com
diktiosprartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου