Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

«Δικέφαλος 1924» ΑΕK-Κράτος και κόμματα γιουσουφάκια των καπιταλιστών του πλιάτσικου

Kράτος και κόμματα γιουσουφάκια των καπιταλιστών του πλιάτσικου
«Ο Μελισσανίδης βάζει συμπαίκτες για την Αγιασοφιά», έγραφαν τα παπαγαλάκια την περασμένη εβδομάδα. Αιτία των πανηγυρισμών ήταν η ανακοίνωση για αύξηση κατά 25 εκατ. ευρώ του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας «Δικέφαλος 1924» ΑΕ. Η αύξηση κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί με παραίτηση του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων υπέρ νέων μετόχων, οι οποίοι θα πάρουν τις μετοχές μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης.
Για να το πούμε απλά, θα έρθει ένας νέος μέτοχος, θα βάλει 25 εκατ. ευρώ και θα έχει την πλειοψηφία στη «Δικέφαλος 1924». Τα παπαγαλάκια μιλούσαν για κάποιον «τσιμεντά» από τη Ρωσία, ονόματι Φιλαρέτ Γκάλτσεφ (επειδή είναι «ομογενής» το όνομα αποδίδεται ως Φιλάρετος Καλτσίδης!), τον οποίο παλαιότερα έφεραν ως ενδιαφερόμενο να αγοράσει τον Παναθηναϊκό. Αλλο, όμως, είναι το θέμα μας και όχι ποιος θα μπει συνέταιρος στην εταιρία του Μελισσανίδη.

Το θέμα μας είναι πώς συνδέεται η εν λόγω εταιρία με το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οχι δεν τρελαθήκαμε, ούτε πάθαμε αμνησία. Εμείς είμαστε που από την πρώτη στιγμή μιλούσαμε για «γήπεδο Μελισσανίδη», εμείς είμαστε που αποκαλύψαμε όλες τις παρανομίες, οι οποίες κατέληξαν στην έκδοση μιας διάτρητης άδειας δόμησης, από κοινού στη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ και στο αθλητικό σωματείο ΑΕΚ, στο οποίο έχει παραχωρηθεί από το δημόσιο το οικόπεδο όπου χτίζεται το γήπεδο.

Δεν ξεχνάμε τίποτα απ’ αυτά που αποκαλύψαμε τα προηγούμενα χρόνια (αλλά στο τέλος ηττηθήκαμε, καθώς ήμασταν λίγοι απέναντι σε ολόκληρο τον αστικό πολιτικό κόσμο και την ξεδιάντροπη αστική Δικαιοσύνη). Απλά θυμόμαστε ότι τον περασμένο Μάρτη η Δούρου και ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Καραμάνος πανηγύριζαν, επειδή λύθηκε η σύμβαση παραχώρησης της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ με τη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ και το γήπεδο θα ανήκει πλέον αποκλειστικά στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ.

Γράφαμε τότε (βλ. http://www.eksegersi.gr/issue/1000/Περιβάλλον/32683. 20-εκατομμύρια-δώρο-από-την-Περιφέρεια-Αττικής), ότι η λύση της σύμβασης είναι εικονική. Οτι έγινε μόνο και μόνο για να μπορέσει η Περιφέρεια να δώσει 20 εκατ. ευρώ για τη λεγόμενη β’ φάση κατασκευής του γηπέδου. Δε θα μπορούσε να τα δώσει αν το γήπεδο φαινόταν να ανήκει κατά το ήμισυ σε μια ιδιωτική εταιρία κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Την απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου την ψήφισαν σούμπιτες οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ (πλην τριών συμβούλων), της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Καταψήισαν η Λαϊκή Συσπείρωση, η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή και οι σύμβουλοι που είχαν αποχωρήσει από την παράταξη της Δούρου.

Τώρα επιβεβαιώνεται αυτό που λέγαμε τότε. Οτι η λύση της σύμβασης ΑΕΚ – «Δικέφαλος 1924» ήταν εικονική. Το γήπεδο ανήκει στην εταιρία του Μελισσανίδη, η οποία άρχισε κιόλας το πούλημα (ίσως πουλήσει και ολόκληρη την επιχείρηση ΑΕΚ). Δούρου, Καραμάνος και όσοι ψήφισαν την παραχώρηση 20 εκατ. ευρώ σε μια καπιταλιστική επιχείρηση έχουν διαπράξει βαρύτατα αδικήματα, κακουργηματικού χαρακτήρα. Αυτό το ξέρουν όλοι, αλλά κανενός το αυτί δεν ιδρώνει. Ούτε της αστικής Δικαιοσύνης, βεβαίως-βεβαίως, η οποία -σε όλες τις εκφάνσεις της- συνέπραξε στο σκάνδαλο. Το ΣτΕ έκρινε νόμιμη τη διάτρητη άδεια, το Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε την παραχώρηση των 20 εκατ. από την Περιφέρεια Αττικής (και άλλων 17 εκατ. για μια υπογειοποίηση η οποία γίνεται μόνο και μόνο για να εξυπηρετεί το γήπεδο), η Εισαγγελία Πρωτοδικών δεν άσκησε διώξεις κατά των υπηρεσιακών παραγόντων που εμείς μηνύσαμε, για την έκδοση μιας εντελώς παράνομης άδειας υψομέτρων .

Και βέβαια, όλα αυτά δε θα γίνονταν αν δεν ομονοούσε το αστικό πολιτικό σύστημα. Επί Σαμαροβενιζέλων ψηφίστηκε η σκανδαλώδης παραχώρηση τμήματος του δάσους για το γήπεδο Μελισσανίδη, επί Τσιπροκαμμένων εκδόθηκε η διάτρητη άδεια, η εξίσου διάτρητη Αδεια Εγκρισης Περιβαλλοντικών Ορων και όλες οι άλλες διοικητικές άδειες που χρειάζονταν (ο Φλαμπουράρης καμάρωνε κιόλας -δημόσια!- για τους εκβιασμούς που άσκησε σε δημόσιους υπάλληλους για να συναινέσουν στην παρανομία), επί Σγουρού αποφασίστηκε να δοθούν 20 εκατ. από την περιφέρεια για το γήπεδο του Μελισσανίδη, επί Δούρου έγινε η εκταμίευση, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ψήφιζαν en bloc τις σχετικές αποφάσεις.

Λίγες φορές έχει παραβιαστεί με τόσο προκλητικό και κραυγαλέο τρόπο η αστική νομιμότητα. Εδωσαν το οικόπεδο τζάμπα στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ, η οποία το έδωσε στη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ για να πάρει άδεια οικοδόμησης. Επειδή δε γινόταν να πάρει άδεια μόνο η «Δικέφαλος 1924», έβαλαν μέσα την τελευταία στιγμή (εικονικά) και το ερασιτεχνικό σωματείο. Μετά, επειδή δε γινόταν η Περιφέρεια να δώσει λεφτά στη «Δικέφαλος 1924», έβγαλαν (εικονικά) την εταιρία και έμεινε μόνο η ΑΕΚ. Κι όλο αυτό το διάστημα ο Μελισσανίδης εμφανίζεται ως (και είναι) ο μοναδικός ιδιοκτήτης της μπίζνας.

ΚΟΝΤΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου