Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2019

Το μεγάλο αρνιέμαι των φαντάρων το Δεκέμβρη του 2008 Και η δική μας άρνηση

Κατά την διάρκεια της εξέγερσης που πυροδοτήθηκε από την κρατική δολοφονία στις 6 Δεκέμβρη 2008 του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου, συζητιόταν ανοιχτά να κατέβει ο στρατός στους δρόμους για να καταστείλει το εξεγερμένο πλήθος. Κάποιοι φαντάροι από 42 στρατόπεδα δήλωσαν, με γράμμα τους που διαβάσαμε στο Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος: 
αρνούμαστε να γίνουμε δύναμη τρομοκράτησης και καταστολής των κινημάτων-στηρίζουμε τον αγώνα μαθητών-φοιτητών-εργαζομένων.
«Μαθαίνουμε μέσα στα στρατόπεδα για ένα ακόμα «μεμονωμένο περιστατικό»: το θάνατο, από όπλο αστυνομικού, ενός δεκαπεντάχρονου που τον έλεγαν Αλέξη.
 Το ακούμε σε συνθήματα να έρχεται σα μακρινή βροντή πάνω από τους τοίχους των μονάδων.[…]
Μαθαίνουμε πως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και όλο και περισσότερες πόλεις σε όλη την Ελλάδα, γίνονται πεδία κοινωνικής έκρηξης, πεδία έκφρασης της οργής χιλιάδων νέων εργαζόμενων, άνεργων.

[…] Ακούμε τους ψιθύρους και τα υπονοούμενα από τους αξιωματικούς, ακούσαμε τη δημόσια απειλή της κυβέρνησης για εφαρμογή «κατάστασης εκτάκτου ανάγκης». Ξέρουμε καλά τι θα πει αυτό. Το ζούμε στην εντατικοποίηση, τις αυξανόμενες υπηρεσίες, τις ακραίες συνθήκες με το δάχτυλο στη σκανδάλη.

Χθες μας διέταξαν να προσέχουμε και να έχουμε «τον νου μας». Ρωτάμε: ΠΟΙΟΝ ΜΑΣ ΔΙΑΤΑΞΑΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ;

Σήμερα μας διατάξανε να είμαστε σε ετοιμότητα και επιφυλακή. Ρωτάμε: ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΜΑΣ ΔΙΑΤΑΞΑΤΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ;

Μας διατάξατε να είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε κατάσταση ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ.

Δεν πρόκειται να δεχτούμε να γίνουμε συμπληρωματικά όργανα του φόβου που επιχειρείται να απλωθεί σα σκιάχτρο πάνω από την κοινωνία.

Δεν πρόκειται να δεχτούμε να γίνουμε δύναμη καταστολής και τρομοκράτησης.

Δεν πρόκειται να στραφούμε ενάντια σε ανθρώπους με τους οποίους μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες, τις ίδιες ανάγκες κι επιθυμίες, κοινό μέλλον, κοινούς κινδύνους και ελπίδες.

Αρνούμαστε να βγούμε στους δρόμους στο όνομα οποιασδήποτε κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, ενάντια στα αδέρφια μας.

Ως στρατευμένη νεολαία στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγωνιζόμενο λαό και βροντοφωνάζουμε ότι δεν θα γίνουμε πιόνια της αστυνομοκρατίας και της κρατικής καταστολής. Ουδέποτε θα στραφούμε εναντίον του λαού μας. Δε θα επιτρέψουμε καμία επιβολή μιας κατάστασης το στράτευμα που θα θυμίζει «μέρες ‘67».

Η δική μας άρνηση σήμερα:

Αρνιόμαστε τους βρώμικους πολέμους Ελλάδας-Τουρκίας, ΝΑΤΟ και Ε.Ε.

Αρνιόμαστε την αστυνομική τρομοκρατία και τη βία πάνω στα σώματα των μαθητών/τριών, φοιτητών/τριών, των εργαζομένων, των μεταναστών/στριών.

Αρνιόμαστε τους νέους κυβερνητικούς Νόμους για φακέλωμα των εργαζομένων και περιορισμό των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων ενάντια στις εργοδοσίες, ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων, περιορισμό των διαδηλώσεων.

Αρνιόμαστε τις καθημερινές παρανομίες των εργοδοτών και όλους τους νόμιμους τρόπους που έχουν για να εκμεταλλεύονται τους εργαζομένους.

Αρνιόμαστε τα νέα και τα παλιά κλειστά κέντρα κράτησης-στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων-μεταναστών, αρνιόμαστε τις κοινές περιπολίες στρατού-αστυνομίας στα σύνορα ενάντια στους πρόσφυγες, αρνιόμαστε την εργασιακή εκμετάλλευση των χωρίς χαρτιά προσφύγων, αρνιόμαστε τον ρατσισμό και τον εθνικισμό, το σεξισμό και τη πατριαρχία.

Αρνιόμαστε την εκκένωση καταλήψεων και άλλων κατειλημμένων χώρων που προσφέρουν στέγη και αλληλεγγύη σε συνανθρώπους μας, οργανώνουν βιβλιοθήκες, συλλογικές αναγνώσεις και βιωματικές διαδικασίες αυτομόρφωσης, και παρέχουν ψυχολογική στήριξη αξιοποιώντας κτίρια άδεια και ακατοίκητα.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
antipolemiki.kinisi@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου