Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2019

2.500 δολάρια το μήνα για να πολεμήσουν στη Λιβύη

2.500 δολάρια το μήνα για να πολεμήσουν στη Λιβύη

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (SOHR), σε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του αναφέρει ότι η Τουρκία έστειλε στη Λιβύη τους πρώτους 300 Σύριους αντικαθεστωτικούς μαχητές για να υποστηρίξουν την κυβέρνηση Σάρατζ.
Πάντα σύμφωνα με το SOHR την ίδια ώρα σε στρατόπεδα στην Τουρκία εκπαιδεύονται άλλοι 900 με 1000 μαχητές, που θα αποσταλούν και αυτοί με τη σειρά τους στη Λιβύη.
Όπως αναφέρει το Παρατηρητήριο, η Άγκυρα προσφέρει μισθούς στους αντικαθεστωτικούς που κυμαίνονται από 2.000 ως 2.500 δολάρια για τρίμηνο ή εξάμηνο συμβόλαιο, για να πολεμήσουν για λογαριασμό του Σάρατζ. Όσο μεγαλύτερη η διάρκεια του συμβολαίου, τόσο μεγαλύτερες θα είναι οι απολαβές. Ένας αριθμός των μαχητών που στάλθηκαν στη Λιβύη είναι πρώην μέλη του Κινήματος Χαζμ, πριν αυτό διαλυθεί πριν μερικά χρόνια και αυτοί ενταχθούν σε άλλες ομάδες που εδρεύουν στις τουρκοκρατούμενες περιοχές της Συρίας.
Το SOHR έχει στην κατοχή του ηχογραφημένες συνομιλίες αυτών των ανδρών, που συζητούσαν για την αναχώρηση τους από το Αφρίν της Συρίας με προορισμό την Τρίπολη της Λιβύης.
Επίσης, το Παρατηρητήριο αναφέρει ότι σε διάφορα σημεία όπου δρούσαν οι υποστηριζόμενοι από την Άγκυρα, αντικαθεστωτικοί μαχητές, αυτοί πλέον αποχώρησαν και αντικαταστάθηκαν από τουρκικά στρατεύματα.https://tvxs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου