Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

Αναθεωρούν τους σχεδιασμούς τους για την εκκένωση καταλήψεων;

Αναθεωρούν τους σχεδιασμούς τους για την εκκένωση καταλήψεων;
Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ 
Του Σ.Λ.
Μόνο υποθέσεις μπορείς να κάνεις για το που αποσκοπούν οι πληροφορίες που διοχετεύουν οι αξιωματούχοι της Κατεχάκη σε φίλα προσκείμενα σ' αυτούς ΜΜΕ.
Κι' επειδή η ιστοσελίδα reader.gr κάθε άλλο παρά αντικυβερνητική είναι, έχει το ενδιαφέρον το δημοσίευμα τους που μας λέει ότι "«Παγώνει» το σχέδιο Χρυσοχοΐδη για εκκένωση των καταλήψεων".
Το σημερινό κείμενο από ένα φιλοκυβερνητικό ΜΜΕ έρχεται να επιβεβαιώσει την ανάρτηση του bolg μας που είχε τίτλο: "Tο διαδίκτυο έχει κάνει την ζωή δύσκολη στους εξουσιαστές". Το ίδιο επισημαίνει σήμερα και η Αφροδίτη Τζιαντζή με άρθρο της στην "ΕφΣυν".
Τα συνεχόμενα κρούσματα της αστυνομικής βίας που βλέπουν την δημοσιότητα και η κατακραυγή που έχει δημιουργηθεί σε βάρος της κυβέρνησης από χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης -πιθανόν η κυβέρνηση να έχει στην κατοχή της και μυστικά γκάλοπ που δείχνουν την αντίδραση του κόσμου στην αστυνομοκρατία- να έχουν κάνει τους υπευθύνους του υπουργείου ΠροΠο, να αναθεωρήσουν τους σχεδιασμούς τους.
Το ότι όπως αυτή η πληροφορία δεν διοχετεύεται μέσα από τους γνωστούς διαύλους που μας έχει συνηθίσει η Ασφάλεια -"Βήμα", "Καθημερινή", in.gr κ.α- πρέπει να μας δημιουργήσει την καχυποψία μήπως η πληροφορία είναι "πέτσινη" και αποβλέπει στο να χαλαρώσουν τα μέτρα περιφρούρησης που υπάρχουν στις καταλήψεις.
Αναφέρει ανάμεσα στα άλλα η ιστοσελίδα reader
Η «προβληματική» εκκένωση του υπό κατάληψη κτηρίου στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι, οι καταγγελίες της οικογένειας Ινδαρέ, η αποκάλυψη για τα βασανιστήρια σε ΑμεΑ στο Α.Τ. Ομονοίας, οι καταδρομικές επιθέσεις σε κάθε γωνιά της Αττικής, τα επεισόδια μέρα μεσημέρι στην εμπορική αγορά του Αμαρουσίου χωρίς ούτε μία προσαγωγή, έχουν προκαλέσει έντονο προβληματισμό.

Από τη μία η πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και ιδιαίτερα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης νιώθουν την πίεση από τα ΜΜΕ, παρότι η δημοφιλία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη παραμένει στα ύψη. Από την άλλη οι αξιωματικοί που ενόψει και των επικείμενων κρίσεων δεν θέλουν να πιστώνονται αποτυχίες. Σε κάθε περίπτωση το κλίμα είναι βαρύ και πληροφορίες αναφέρουν ότι ο σχεδιασμός που υπήρχε για την εκκένωση των υπό κατάληψη κτηρίων -και ιδίως στα Εξάρχεια- «παγώνει» για την ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου