Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

Οταν αφήνεις να κυκλοφορεί ελεύθερος ενας αμετανόητα δολοφόνος δεν ρισκάρεις να επαναλάβει την εγκληματική του δράση;

Οταν αφήνεις να κυκλοφορεί ελεύθερος ενας αμετανόητα δολοφόνος δεν ρισκάρεις να επαναλάβει την εγκληματική του δράση;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ 
Οταν τον Σεπτέμβρη είχε συμπληρωθεί ένας χρόνος από την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, είχαμε κάνει ένα μεγάλο αφιέρωμα όπου ανάμεσα στα άλλα γράφαμε για την "περίεργα" ευνοϊκή αντιμετώπιση που είχαν από τους κρατικούς μηχανισμούς οι δολοφόνοι του Ζακ.
Τώρα ένας απ' αυτούς ο μεσίτης Αθανάσιος Χορταριάς, στέλεχος του ακροδεξιού χώρου και εκ των συντονιστών της εθνικιστικής οργάνωσης «Πατριωτικό Μέτωπο», εντελώς αποθρασυμμένος, τραμπουκίζει τη δημοσιογράφο της εφημερίδας «Εργατική Αλληλεγγύη» Αφροδίτη Φράγκου.

Περιγράφει το θύμα της επίθεσης στην "ΕφΣυν" τι συνέβη το απόγευμα της 23ης Δεκεμβρίου στην οδό Γλάδστωνος:

«Στις 18.15 περνούσα από την οδό Γλάδστωνος, όπου είδα τη ζωγραφιά-στένσιλ που δημιουργήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου από ακτιβιστές και ακτιβίστριες στη μνήμη του Ζακ/Ζάκι να είναι καλυμμένη με τρία μεγάλα αυτοκόλλητα με τον δικέφαλο αετό που έγραφαν "Δικαιοσύνη για όλους", προφανώς χλευάζοντας το αίτημα του κινήματος για απονομή δικαιοσύνης στον θάνατο του Ζακ. Χωρίς δεύτερη σκέψη, άρχισα να αφαιρώ τα αυτοκόλλητα και τη στιγμή που ξεκολλούσα το τρίτο, κάποιος με τράβηξε φωνάζοντάς μου ότι αυτό που κάνω είναι φασιστικό...».

Η Αφροδίτη Φράγκου αντέδρασε και μέσα σε δευτερόλεπτα δέχτηκε γροθιά στο σαγόνι από τον δράστη, ο οποίος με θράσος τής έλεγε «φώναξε την Αστυνομία, τι θα μου κάνει;» και με εκφοβιστικό ύφος τη ρωτούσε «ξέρεις ποιος είμαι εγώ;»

Η δημοσιογράφος πήγε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθήνας και κατέθεσε μήνυση σε βάρος του μεσίτη - τραμπούκου. 

Το βασικό ερώτημα όμως είναι: Όταν το κράτος αφήνει να κυκλοφορεί ελεύθερος ένας αμετανόητα δολοφόνος δεν είναι αυτονόητο ότι υπάρχει πιθανότητα να διαπράξει και άλλο έγκλημα;

Το δημοσίευμα που υπογράφει η Γιώτα Τέσση στην "Εφημερίδα των Συντακτών" είναι πολύ αναλυτικό. Αρκούμαστε να παραθέσουμε την κατακλείδα του:

«Δεκαπέντε μήνες μετά την άγρια δολοφονία του Ζακ, οι άνθρωποι που ευθύνονται για τον θάνατό του, επιστρέφουν και πάλι στο σημείο του εγκλήματος, ελεύθεροι να τραμπουκίσουν και να στοχοποιήσουν. Οσοι αξιολόγησαν ότι η πολλαπλή και επαναλαμβανόμενη θανάτωση ενός ανθρώπου δεν είναι επαρκής λόγος για την προφυλάκισή τους και όσοι παραμένουν σιωπηλοί επιδοκιμάζοντας τη βία είναι συνυπεύθυνοι στο επόμενο κακό που οι αμετανόητοι θα προκαλέσουν» αναφέρει η Πρωτοβουλία Justice For Zak/Zackie σε ανακοίνωσή της και προσθέτει: «Δεκαπέντε μήνες μετά και χωρίς καμία εξέλιξη στο δικαστικό σκέλος, εμείς δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με την ατιμωρησία και το μίσος. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για τη δικαίωση και την αλήθεια. Η αγάπη θα νικήσει το μίσος. Οι ζωές μας έχουν αξία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου