Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Οι ΗΠΑ δεν αφήνουν τον Ασάνζ να δει το κατηγορητήριο εναντίον του

Οι ΗΠΑ δεν αφήνουν τον Ασάνζ να δει το κατηγορητήριο εναντίον του
Με βίντεο λινκ μίλησε σε Βρετανικό δικαστήριο, μέσα από τη φυλακή, ο Τζούλιαν Ασάνζ, καταγγέλοντας, μαζί με τους δικηγόρους του, ότι οι ΗΠΑ δεν τους έχουν δώσει πρόσβαση στα στοιχεία του εις βάρος του κατηγορητηρίου.
Την άρνηση πρόσβασης στη δικογραφία και τα εις βάρος του στοιχεία, από τις ΗΠΑ, κατήγγειλε σε Βρετανικό δικαστήριο, στο οποίο μίλησε μέσω βιντεοσύνδεσης, ο Τζούλιαν Ασάνζ.
Από την φυλακή υψίστης ασφαλείας Μπέλμαρς, όπου κρατείται, εμφανίστηκε στη βίντεοδιάσκεψη με το Δικαστήριο του Ουεστμίνστερ, φορώντας τη γκρι φόρμα του κρατουμένου και ξυρισμένος.

H ακτιβίστρια βρετανή δικηγόρος Γκάρεθ Πηρς [που την έπαιξε η Έμμα Τόμσον στην ταινία «στο Όνομα του Πατρός»], μίλησε εκ μέρους της νομικής ομάδας υπεράσπισης του Ασανζ, και τόνισε ότι δεν τους έχουν ακόμη δοθεί, από τις ΗΠΑ, τα έγγραφα στα οποία στηρίζονται οι αμερικάνικες κατηγορίες. «Στον κύριο Ασάνζ δεν έχουν δοθεί όσα όφειλαν να δοθούν […] οι αποδείξεις που χρειάζονται για να στηριχθεί το κατηγορητήριο και δεν έχει μπορέσει να εξετάσει ο κος Ασάνζ», ανέφερε.

Οι πληροφορίες που αποκρύπτονται από τις ΗΠΑ αφορούν κυρίως στην υποτιθέμενη διαρροή στρατιωτικών μυστικών και την επίσης υποτιθέμενη προσπάθεια του Ασανζ να χακάρει υπολογιστές του Πενταγώνου.

Το Δικαστήριο όρισε νέα βιντεοδιάσκεψη για τις 19 Δεκεμβρίου, ώστε να εξεταστεί και πάλι ποιά στοιχεία έχουν παρασχεθεί στην υπεράσπιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου