Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Ανθρωποφύλακας - βασανιστής



Επώνυμη καταγγελία από κρατούμενους των φυλακών Αγίου Στεφάνου Πάτρας για βασανισμό κρατούμενου από τον αρχιφύλακα της φυλακής Λιόσης Αντώνιος.
Ο αρχιφύλακας αρχικά ζήτησε από τον 52 κρατούμενο υπήκοο Μπαγκλαντές να γίνει ρουφιάνος του και όταν ο κρατούμενος αρνήθηκε, καθώς όπως είπε αν κάτι τέτοιο γινόταν γνωστό θα κινδύνευε ο ίδιος και ή οικογένειά του, άρχισε να τον βασανίζει με σκοπό να κάμψει την άρνηση του. 
Οταν είδε ότι αυτό δεν θα γινόταν άρχισε να τον χτυπάει με μεταλλική ράβδο και καρέκλες μέχρι να τον αφήσει λιπόθυμο και με σπασμένο χέρι και πόδι!
Μάλιστα για να συγκαλύψουν το γεγονός τον παράτησαν σε αυτή την κατάσταση στην Γ πτέρυγα αντί να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο. 
Απαιτούμε το Υπουργείο Προστασία του Πολίτη να ερευνήσει την κατάσταση και να κινήσει τις ποινικές και πειθαρχικές διαδικασίες, ενάντια του αρχιφύλακα και να σταλεί ο κρατούμενος στο νοσοκομείο! 
Αλλιώς είναι ξεκάθαρο σε εμάς ότι είναι συνυπεύθυνο και ο αρχιφύλακας απλά ακολουθεί τη γραμμή του υπουργείου, που βλέπει με θετικό μάτι τον βασανισμό των κρατουμένων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου