Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2019

Ελληνο-Τουρκικός πόλεμος δι' αντιπροσώπων-Η εμπλοκή της Ελλάδας δεν εξαντλείται σε διαβήματα!

Ελληνο-Τουρκικός πόλεμος δι' αντιπροσώπων 
Η εμπλοκή της Ελλάδας δεν εξαντλείται σε διαβήματα .
Για όσους δεν βλέπουν ή δεν θέλουν να δουν την επιθετικότητα της ελληνικής άρχουσας τάξης στον ευρύτερο χώρο της Μεσογείου εκτός συνόρων.

Ας δουν αυτό

Το σενάριο πρώην ελληνικά θωρακισμένα να χτυπήσουν τον σύμμαχο της Τουρκίας στην έρημο της Λιβύης

Η ιδέα τα BMP-1 να περάσουν από τα χέρια του αιγυπτιακού στρατού σε εκείνα των ενόπλων του Χαφτάρ

Η μετάβαση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Αίγυπτο και η επιτάχυνση των διαδικασιών για την οριοθέτηση της ΑΟΖ με την χώρα του Νείλου, δεν είναι η μόνη επαφή που είχε τις τελευταίες ημέρες η Αθήνα με το Κάιρο.Δύο ημέρες πριν γίνει γνωστό στην Αθήνα ότι Τουρκία και Λιβύη προχώρησαν στο μνημόνιο για τα θαλάσσια όρια μεταξύ τους, παραβλέποντας Καστελόριζο, Ρόδο, και Κρήτη, βρέθηκε στην Αίγυπτο ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού.


Ο Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, συνοδευόμενος από τον Ακόλουθο Άμυνας της Ελλάδος στην Αίγυπτο έμεινε εκεί για σχεδόν 5 ημέρες, συζητώντας για θέματα που απ’ ότι φαίνεται μπορεί να αποτελέσουν βάση για κάτι ακόμα πιο μεγάλο από την έως τώρα στρατιωτική συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά το πρώτο θέμα ήταν η εκπαίδευση των Ελληνικών Απάτσι στο Αιγυπτιακό ελικοπτεροφόρο και η εκπαίδευση Αιγυπτίων χειριστών ελικοπτέρων σε ελληνικούς εξομοιωτές.

Δεν θα πρέπει να ξεχνά κανείς ότι όταν είχε γίνει η πρώτη συνεκπαίδευση με αυτό το πλοίο, οι Αιγύπτιοι είχαν δηλώσει στους Έλληνες ομολόγους τους ότι θα πρέπει να νοιώθουν σε αυτό το πλοίο σαν να είναι «δικό» τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του news.gr, στην ατζέντα ήταν και το ζήτημα με τα θωρακισμένα ερπυστριοφόρα BMP-1 που αποσύρει ο ελληνικός στρατός και τα παραχωρεί στον αιγυπτιακό.

Θεωρητικά το Κάιρο ενδιαφερόταν αρχικά για να θέσει αυτά τα οχήματα στη χερσόνησο του Σινά όπου υπάρχει έντονη δράση ισλαμιστών ριζοσπαστών και τζιχαντιστών.

Ωστόσο από τη στιγμή που Δένδιας και Σούκρι συμφώνησαν πως η κυβέρνηση της Τρίπολης που υπέγραψε με τους Τούρκους δεν έχει την απαραίτητη νομιμοποίηση, παρά τη διεθνή αναγνώριση, πολλά είναι τα σενάρια που γεννιούνται.

Σε πηγαδάκια τόσο δημοσιογραφικά αλλά και όχι μόνο, υπήρξε η ιδέα και η άποψη της πιο ενεργής ενίσχυσης του Χαφτάρ, του αντιπάλου της Τρίπολης, με πιο δραστικό τρόπο. Μια ιδέα που ακούστηκε ήταν ορισμένα, αν όχι όλα τα πρώην ελληνικά BMP-1 να περάσουν από τα χέρια του αιγυπτιακού στρατού στα χέρια των ενόπλων του Χαφτάρ.

Να θυμίσουμε πως η Τουρκία έχει ήδη στείλει προς ενίσχυση του Σαράτζ πολεμοφόδια, οχήματα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Ο ανασταλτικός παράγοντας για την Αθήνα είναι ότι κάτι τέτοιο θα την ενέπλεκε επί της ουσίας σε ένα πόλεμο δι’ αντιπροσώπων με την Τουρκία στην Λιβυκή έρημο και κάτι τέτοιο δεν είναι προς το παρόν, στην φιλοσοφία της ελληνικής πολιτικής ως τρόπος αντίδρασης.

Σε κάθε περίπτωση η Αίγυπτος εφοδιάζει ήδη τον Χαφτάρ με υλικό και από τη στιγμή που ο Χαφτάρ έχει εδώ και καιρό δώσει εντολή να στοχεύουν τουρκικά πλοία και πλοία τουρκικών συμφερόντων καθώς και απαγόρευση πτήσεων από και προς την Τουρκία, δεν θα αποτελέσει έκπληξη στο μέλλον, αν τα πρώην ελληνικά BMP-1 όταν βρεθούν στα χέρια της Αιγύπτου, ξαφνικά θεαθούν κάτω από «άγνωστες» συνθήκες στις τάξεις του πολέμαρχου της Ανατολικής Λιβύης.
Το Αντιπολεμικό Κίνημα, ο κόσμος της εργασίας και η νεολαία πρέπει να πάρουν θέση. Πρέπει να παρέμβουν αν δε θέλουν να αποτελέσουν την δρομολογημένη μετατροπή τους σε Κρέας στα Κανόνια των ανταγωνισμών τους. 

Ένα μάχιμο Διεθνιστικό Αντιπολεμικό κίνημα που εκφράζοντας τα συμφέροντα της εργαζόμενης πλειοψηφίας θα συνενώσει στη βάση ενός αντικυβερνητικού-αντικαπιταλιστικού προγράμματος εργαζόμενους και πρόσφυγες-μετανάστες, κινήματα στους χώρους εργασίας, εκπαίδευσης, γειτονίας, Φαντάρων, οικολογίας, που μάχονται ενάντια στον πόλεμο, τον φασισμό, τον εθνικισμό και τον ρατσισμό.
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΟΖ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΝ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΛΑΟΣ
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ 

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ-ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥΣ
Κανένας Φαντάρος Έξω από τα σύνορα. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Όχι Πυρηνικά όπλα στον Άραξο. 
Είμαστε ενάντια Πολεμική Συμμαχία Ελλάδας-ΗΠΑ και στους Άξονες του Πολέμου Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου-Ισραήλ
Απάντηση μας ο Κοινός αγώνας Ελλήνων και Τούρκων Εργαζομένων και Φαντάρων.
Δεν μας ενώνει τίποτε με τις κυβερνήσεις, δεν έχουμε κανένα Εθνικό Συμφέρον να υπερασπιστούμε.
Αντιθέτως, μας ενώνουν πολλά ΚΟΙΝΑ ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ με την Τουρκική Αριστερά και τα κοινωνικά κινήματα, με τον καταπιεσμένο κόσμο της εργασίας στην Τουρκία.
Ο Κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Βαλκάνια ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, στον εθνικισμό και το φασισμό, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου