Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Ποιες οι ευθύνες των ΝΕΩΝ για το μπάχαλο; Στρατιωτική θητεία: Ποιες αλλαγές έρχονται


Οι δημοσιογράφοι στα ΝΕΑ έχουν καμιά ευθύνη για το μπάχαλο που επικρατεί με τους Νεοσύλλεκτους φαντάρους της Σειράς Οκτωβρίου 2019 και Ιανουαρίου 2020;
ΑΠΟΤΥΧΙΑ
Δεν υπάρχει άλλη λέξη για να περιγράψει τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει ο Στρατός Ξηράς με την Κατάταξη των Νεοσυλλέκτων.
Καταρχήν άλλαξαν τον τρόπο κατάταξης και από τις (4) Σειρές Κατάταξης που είχαν επιβάλλει πρόσφατα, επιστρέφουν στις (6) Σειρές.
Διαβάστε περισσότερα:
Δημόσια Ομολογία ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ του ΓΕΣ: Νέα δεδομένα στην Στρατιωτική θητεία-Αλλάζουν ξανά τον τρόπο Κατάταξης

Σύμφωνα όμως με την ειδησιογραφία φαίνεται ότι καταργούνται και τα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών.

Όμως πέρα από τις τεράστιες ευθύνες του ΓΕΣ και του Υπουργείου Άμυνας για τις φαιδρές αλλαγές στο Σύστημα Κατάταξης Νεοσυλλέκτων, υπάρχουν και ευθύνες που πρέπει επιτέλους να αναλάβουν οι δημοσιογράφοι.
Γιατί δεν είναι δυνατόν όλο το καλοκαίρι να γράφουν ότι η Στρατιωτική Θητεία πρόκειται να αυξηθεί στους 12 μήνες...
Κάνοντας τους υποψήφιους προς Κατάταξη φαντάρους να "τρέχουν" να σπάσουν τις Αναβολές ώστε να προλάβουν την αύξηση του χρόνου διάρκειας της στρατιωτικής θητείας.
Με αποτέλεσμα να προστεθούν στον ήδη υπέρογκο αριθμό προς κατάταξη του Νοεμβρίου, με αποτέλεσμα να το ΓΕΣ να τα χάσει και να μην ξέρει τι να πράξει! 
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η μείωση των Σειρών Κατάταξης από 6 σε 4 όπως αποδείχθηκε δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στα τέλη Σεπτεμβρίου πηγές του ΓΕΣ είχαν επιβεβαιώσει ότι υπήρχε πρωτοφανές ενδιαφέρον από τους νέους για την ΕΣΣΟ του Νοεμβρίου, με διπλάσιο αριθμό αιτήσεων κατάταξης από τον συνηθισμένο. Μάλιστα, ήταν πολύ μεγάλος και ο αριθμός των αιτήσεων για διακοπή των αναβολών.
Γιατί δεν μας λένε οι δημοσιογράφοι των ΝΕΩΝ ποιος ήταν ο λόγος που προκάλεσε αυτή την αύξηση;
Αντίθετα μας λένε ότι φταίνε οι νέοι που έκοψαν τις Αναβολές και πήγαν για Κατάταξη τον Νοέμβριο!

Διαβάζουμε:

Αντίστοιχα, τον περασμένο Μάιο είχε παρατηρηθεί το φαινόμενο να υπάρχει μικρό ενδιαφέρον για κατάταξη στο στρατό. Οι περισσότεροι, όπως προεξοφλείται, σκέφτονταν ότι θα ήταν βολικό να καταταγούν τον Νοέμβριο και να απολυθούν τον Αύγουστο, να προλάβουν και λίγο καλοκαιρινές διακοπές εκτός στρατοπέδων και έπειτα να συνεχίσουν την επαγγελματική τους ζωή ή τις σπουδές τους.

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΡΟΥΧΑ ΣΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ

Το πιο σοβαρό στοιχείο είναι η αποκάλυψη των ΝΕΩΝ ότι ο Στρατός έχει αδυναμία να προσφέρει ρούχα και φαγητό στους συναδέλφους.

Διαβάζουμε: 

Σημειώνεται ότι αν κατατάσσονταν όλοι οι νέοι που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ΕΣΣΟ του Νοεμβρίου, η εκτίμηση ήταν πως μπορεί οι μονάδες της παραμεθορίου να είχαν πληρότητα, αλλά ο στρατός δεν θα μπορούσε να ικανοποιήσει τη σίτιση και την ένδυση τόσο πολλών φαντάρων ταυτόχρονα. Αναζητώντας λύση η Στρατολογία, από τον Σεπτέμβριο έχει ήδη αρχίσει να «κόβει» όσους είχαν ζητήσει να «σπάσει» η αναβολή τους, αλλά το είχαν κάνει σχετικά καθυστερημένα.

 Να θυμίσουμε τι τεράστιες περικοπές που έχουν κάνει όλοι οι Υπουργοί Άμυνας των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ;

Ότι έχουν περιορίσει ξανά και ξανά τα ρούχα που μας δίνουν;
Πάλι τα περιόρισε ο ΑΝΥΕΘΑ Στεφανής.

Όμως προσφέρει ρούχα, όπλα, πυρομαχικά σε χιλιάδες ακροδεξιούς Εθνοφύλακες. 

Περιόρισαν ξανά και ξανά τα εισιτήρια, μας δίνουν ελάχιστο και κακής ποιότητας φαγητό, οι μονάδες βρωμάνε και παντού κάνουν πάρτι οι Κοριοί και τα ποντίκια....

Αυτές οι περικοπές δίνουν τη δυνατότητα στον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάθεται χαμογελαστός στο τραπέζι του Τραμπ και να γευματίζει μαζί με τους ηγέτες που ξοδεύουν το 2% του ΑΕΠ για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΑΙ - Ενωθείτε Μαζί μας στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Μόνο Διεκδικώντας συλλογικά και αποφασιστικά μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση και την χακί καθημερινότητα. 
Συνάδελφοι, έχουμε Δικαιώματα ως Πολίτες με Στολή και Αγωνιζόμαστε για αυτά.
Μόνο με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και τη συμβολή της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ μπορούμε να σταθούμε με Αξιοπρέπεια απέναντι σε κράτος, κυβέρνηση, Στρατό και στρατιωτικό κατεστημένο.
Να φτιάξουμε ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ-ΝΑΥΤΩΝ-ΣΜΗΝΙΤΩΝ σε όλα τα στρατόπεδα, τις μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας και τα πλοία του Π.Ν.
Να βγούμε μαζικά στην Αναφορά Παραπονούμενοι, να δημοσιοποιήσουμε την Αυθαιρεσία και το Παράλογο του Στρατού
Να σταθούμε ενωμένοι και μαχητικά απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, το φασισμό και τον ρατσισμό, στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν την καταστροφή και την προσφυγιά, πόνο και αίμα!
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ
για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Τηλ: 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου