Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

Τι δουλειά έχουν οι Ελληνικές και Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις με την Λιβύη;

Η υπογραφή συμφωνίας ανάμεσα στην Τουρκία και την κυβέρνηση της Τρίπολης επιταχύνει τις κινήσεις όλων όσων θέλουν κομμάτι απ’ την ενεργειακή πίτα της Ανατολικής Μεσογείου. 
Μετά την επίσκεψη του Έλληνα ΥΠΕΞ Δένδια σε Βεγγάζη- Κάιρο- Λάρνακα έκαναν την εμφάνισή τους σειρά από δημοσιεύματα, που αφορούν τη συζήτηση στις συναντήσεις για σχηματισμό κοινής δύναμης από το ελληνικό κι αιγυπτιακό πολεμικό ναυτικό, με σκοπό την αναχαίτιση της μεταφοράς όπλων και στρατού από την Τουρκία προς την κυβέρνηση της Τρίπολης. 
Αυτό δεν μας προκαλεί εντύπωση, καθώς περιλαμβάνεται ανάμεσα στα σενάρια που δοκιμάζονται στις διακλαδικές ασκήσεις «Μέδουσα». Οι ασκήσεις αυτές διεξάγονται δυο φορές το χρόνο, με τη συμμετοχή ισχυρών δυνάμεων από Ελλάδα-Αίγυπτο- Κύπρο από το 2015 και περιλαμβάνουν εκτός των άλλων τον αποκλεισμό θαλάσσιων περιοχών, την προστασία και ανακατάληψη εξεδρών εξόρυξης πετρελαίου κοκ. 
Εμείς έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι αυτοί οι πολεμικοί τυχοδιωκτισμοί είναι αποτέλεσμα του ανταγωνισμού Τουρκίας- Ελλάδας και λοιπών αστικών τάξεων της περιοχής, που προσδένονται ενεργά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για τη μοιρασιά της ενεργειακής πίτας της Αν. Μεσογείου, αλλά και για την ανοικοδόμηση της πλούσιας σε πετρέλαια Λιβύης.

Οι λαοί της περιοχής δεν έχουν τίποτα να περιμένουν εκτός από το να γίνουν κρέας στα κανόνια που θα καθορίσουν πως θα γίνει η μοιρασιά.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θεωρεί ότι στόχος του Αντιπολεμικού κινήματος πρέπει να είναι η απομάκρυνση όλων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων από την Λιβύη -ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, χώρες της ΕΕ.
Μαζί μ’ αυτούς να σταματήσει η επέμβαση του τουρκικού κι ελληνικού κράτους, καθώς και των υπόλοιπων αραβικών χωρών.
Να φύγουν οι Πετρελαϊκές εταιρείες και οι μισθοφορικοί στρατοί.

Μόνο με αντιπολεμικό κίνημα μέσα κι έξω από τον στρατό, με κοινή πάλη φαντάρων, νεολαίας κι εργαζομένων, μπορεί να μπει φραγμός στην πολεμική απειλή.

Να αποκαλύψουμε το εκμεταλλευτικό-καταπιεστικό-πολεμικό περιεχόμενο της "εθνικής ενότητας" που επιβάλλει η αστική τάξη και τα κόμματα της.
Να σταθούμε απέναντι στον κόσμο του πλούτου και τους συμμάχους του και να προβάλλουμε την ανάγκη Ταξικής Ενότητας του κόσμου της εργασίας στο Αιγαίο, αγκαλιάζοντας τους πρόσφυγες-μετανάστες, οξύνοντας τους ταξικούς αγώνες.
Να σταματήσει το Δουλεμπόριο και οι μαζικές δολοφονίες προσφύγων-μεταναστών από την Ευρώπη Φρούριο και το ΝΑΤΟ. 
Αρνούμαστε την μοιρασιά των θαλασσών με τις ΑΟΖ και απαιτούμε την απομάκρυνση όλων των Πετρελαϊκών εταιρειών, εθνικών και πολυεθνικών.
Λέμε όχι στους Πολεμικούς Εξοπλισμούς και την πρόσληψη χιλιάδων Μισθοφόρων Στρατιωτών.
Μόνο η κοινή πάλη των λαών και η Απειλή Κοινωνικής Ανατροπής των αστικών καθεστώτων μπορεί να τους Σταματήσει. 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ: 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου