Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2019

ΝΑΤΟ και Αγωγοί απαιτούν μεγαλύτερο Στρατό

Οι προπαγανδιστές διαλαλούν ότι το πετρέλαιο και οι Αγωγοί, το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανικοί σχεδιασμοί για τα Βαλκάνια θα φέρουν την ανάπτυξη και την ευημερία στους λαούς.
Ψέματα.
Στην πραγματικότητα εμπλέκουν τους λαούς στους βρώμικους πολέμους του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, υποχρεώνουν σε τεράστιες αγορές όπλων για να κερδίζουν οι Αμερικανικές Πολεμικές Βιομηχανίες, προκαλούν την αύξηση των στρατιωτικών δυνάμεων.
Απόδειξη όλων αυτών αποτελούν οι εξελίξεις στη γειτονική Βουλγαρία.
Όπου προωθείται η Εθελοντική στρατιωτική θητεία και στη συνέχεια πρόσληψη στο Στρατό όσων επιθυμούν να συνεχίσουν την επαγγελματική εξέλιξη.
Αναλυτές περιγράφουν το πως συγκροτούνται οι Βουλγαρικές Ένοπλες Δυνάμεις για να αντεπεξέλθουν στις νέες ανάγκες του αστικού βουλγαρικού κράτους και των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών:

Με τροποποιήσεις στον Νόμο περί Άμυνας και Ενόπλων Δυνάμεων από το 2020 η Βουλγαρία καθιερώνει εθελοντική θητεία, είπε ο υπουργός Άμυνας Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ.

Για τη διατροφή των εθελοντών και επισκευές των βάσεών τους στον προϋπολογισμό για την Άμυνα προορίζονται 2 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με το σχέδιο, η εθελοντική στρατιωτική θητεία θα καθιερωθεί για 3, 6 και 9 μήνες.

Μετά αν ο εθελοντής θέλει, θα μπορεί αμέσως να διοριστεί στον στρατό ως επαγγελματίας στρατιωτικός με σύμβαση εργασίας.

Ο Καρακατσάνοφ δήλωσε ότι αντιμετωπίζει δυσκολίες με το Υπουργείο Παιδείας να καθιερωθεί υποχρεωτική στρατιωτική εκπαίδευση στα σχολεία μέσης εκπαίδευσης.

Τώρα ο Βουλγαρικός Στρατός, που είναι εξ’ ολοκλήρου επαγγελματικός, χρειάζεται 5000 στρατιωτικούς.

Η Βουλγαρία έχει καταργήσει την υποχρεωτική θητεία. Οι τελευταίοι κληρωτοί στρατιώτες απολύθηκαν στις 25 Νοεμβρίου 2007.

Προηγουμένως, η θητεία ήταν υποχρεωτική για άρρενες πολίτες από 18 έως 27 ετών.

Η διάρκεια της θητείας υπολογίζονταν σε συνάρτηση με την εκπαίδευση του κληρωτού.
Για κατόχους πτυχίου και φοιτητές πανεπιστημίων η θητεία ήταν 6 μήνες, ενώ για πολίτες με μικρότερη μόρφωση 9 μήνες.

Το 1994 η στρατιωτική θητεία διαρκούσε 2 χρόνια, αλλά σταδιακά μειωνόταν, μέχρι την πλήρη κατάργηση.

Εμείς για μια ακόμη φορά απαιτούμε την έξοδο από το ΝΑΤΟ καθώς αποδεικνύονται οι αστικοί και ιμπεριαλιστικοί στόχοι που εξυπηρετεί.
Πόλεμοι που φέρνουν την Καταστροφή στους λαούς και την προσφυγιά.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Βουλγαρικός Στρατός παίζει καθοριστικό ρόλο στο να κλείσουν τα Σύνορα στους δυστυχισμένους πρόσφυγες και μετανάστες.

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ 

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ-ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥΣ

Κανένας Φαντάρος Έξω από τα σύνορα

Ο Κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Βαλκάνια ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, στον εθνικισμό και το φασισμό, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου