Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2019

Πώς εκπαιδεύουν την αυριανή πολιτική ελίτ να κατεβάζει τους στρατούς ενάντια στον εσωτερικό εχθρό-λαό

Στη Βρετανία τα καλύτερα πανεπιστήμια εκπαιδεύονται για τη στρατιωτική καταστολή εσωτερικού πλήθους. Δεν μας προκαλεί εντύπωση. Και στην Ελλάδα, το δόγμα του ελληνικού στρατού ξηράς 2014 και άλλα στρατιωτικά δόγματα, προβλέπουν ''καλύτερη σύνδεση των πανεπιστημίων με το στρατό'' (βλ. το κείμενο πανεπιστήμιο, στρατός-πόλεμος) και στοχοποίηση όποιας αναταραχής ''αποκλίνει από τα εθνικά συμφέροντα'', όπως αυτά ορίζονται από τους κυρίαρχους.
Ας δούμε λοιπόν τί διδάσκονται οι ''άριστοι'' στο κολλέγιο του Ήτον, που παράγει όλη τη βρετανική πολιτική ελίτ.

''Έτος 2040. Έχουν ξεσπάσει ταραχές στους δρόμους του Λονδίνου, λόγω έλλειψης πετρελαίου, μετά απο πετρελαική κρίση στη Μέση Ανατολή, διαδηλωτές επιτέθηκαν σε δημόσια κτήρια. Αρκετοί αστυνομικοί είναι νεκροί. Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση αναπτύσει στρατιωτικές δυνάμεις για την καταστολή των διαδηλώσεων. Μετά απο δύο ημέρες, οι διαδηλώσεις σταματούν με τις δυνάμεις του στρατού να έχουν σκοτώσει 25 διαδηλωτές.

Είσαι ο Πρωθυπουργός. Γράψε το κείμενο ενός διαγγέλματος προς το έθνος, στο οποίο θα εξηγείς, το ότι η παρέμβαση του στρατού ενάντια στους διαδηλωτές, ήταν η μόνη διαθέσιμη επιλογή, και ότι ήταν μάλιστα απαραίτητη και ηθικά δικαιολογημένη.''

Οι εξεγέρσεις σε Γαλλία, Χιλή, Ιράκ, Λίβανο, Εκουαδόρ, Κολομβία, και αλλού, έχουν δείξει από ποιόν απειλούνται κυρίως οι εργαζόμενοι πολίτες, οι φοιτητές/τριες, οι μετανάστες/στριες. Από τα ίδια τα καπιταλιστικά κράτη, που για να συνεχίσουν τον διεθνή καπιταλιστικό ανταγωνισμό τους, πρέπει πρώτα να επιβάλλουν άμυνα/ασφάλεια, ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα στο εσωτερικό!

Το ίδιο είδαμε και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, το ίδιο θα εξακολουθήσουμε να βλέπουμε παντού, όλο και περισσότερο.


ANTIΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
antipolemiki.kinisi@gmail.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου