Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

HXHTIKO: Ο Πόλεμος του ελληνικού-τουρκικού κράτους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενάντια σε Πρόσφυγες και Μετανάστες

Το Φύλλο Πορείας της 10ης Δεκεμβρίου 2019
«Ο Πόλεμος του ελληνικού-τουρκικού κράτους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενάντια σε Πρόσφυγες και Μετανάστες. Ποιος ο ρόλος του Ελληνικού Στρατού» στη σημερινή εκπομπή του Δικτύου Σπάρτακος, με την συμμετοχή του Θανάση Κούρκουλα από το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών και του Νίκου από την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Αρχικά παρουσιάστηκε το νέο επεισόδιο του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού στον Έβρο, το πώς παρουσιάστηκε από τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Αναφερθήκαμε αναλυτικά στην πολεμική πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ απέναντι σε πρόσφυγες-μετανάστες, το πώς συνδέεται με το σύνολο της αντεργατικής επίθεσης.

Αναδείχθηκαν οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, οι προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο ρόλος της Γαλλίας του Μακρόν που χειροκροτεί τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, υιοθετεί την ακροδεξιά ατζέντα στο προσφυγικό, εντείνει τον κοινωνικό πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Αποκαλύφθηκε ο ρόλος του Στρατού ενάντια σε πρόσφυγες-μετανάστες καθώς πλέον μεταφέρονται στρατιωτικές δυνάμεις στον Έβρο και συγκροτούνται κοινά περίπολα Στρατού-Αστυνομίας.

Η αναγκαιότητα παρέμβασης του ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ήταν σαφές στις τοποθετήσεις των συνομιλητών.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου