Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2019

To Ισραήλ ευχαριστεί και την Ελλάδα που καταψήφισε το Ψήφισμα του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Παλαιστίνιων

To Ισραήλ ευχαριστεί και την Ελλάδα που καταψήφισε το Ψήφισμα του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Παλαιστίνιων
Για πρώτη φορά, χθες, 3 Δεκεμβρίου 2019, η Ελλάδα καταψήφισε το Ψήφισμα για το Τμήμα Δικαιωμάτων των Παλαιστινίων στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Πρόκειται για ριζική μεταστροφή της στάσης μας στο συγκεκριμένο θέμα, μετά από δεκαετίες. Αυτό επισήμανε χθες με ανακοίνωσή της η βουλευτής του ΜέΡΑ25 κ. Σοφία Σακοράφα επισημαίνοντας ότι “η χώρα αποστασιοποιείται από τα αυτονόητα του διεθνούς δικαίου. Αποστασιοποίηση που μπορεί να έχει ολέθρια αποτελέσματα για το σύνολο των ελληνικών συμφερόντων.”
Πάντως, ο Ισραηλινός Υπουργός Εξωτερικών Ίσραελ Κατζ, ευχαρίστησε τις χώρες που καταψήφισαν το “αντι-ισραηλινό” ψήφισμα, μεταξύ αυτών και την Ελλάδα, που ανήκει σε μία ομάδα χωρών που φέτος άλλαξαν τον τρόπο που ψήφιζαν.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη, ο κ. Κατζ δήλωσε ότι: «Ευχαριστώ τη Γερμανία, την Τσεχία, την Αυστρία, τη Βουλγαρία, τη Δανία, την Εσθονία, την Ελλάδα, τη Λιθουανία, την Ολλανδία, τη Ρουμανία, τη Σλοβακία, τη Βραζιλία και την Κολομβία, που αποφάσισαν να αλλάξουν τον τρόπο που ψηφίζουν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, καταψηφίζοντας σήμερα το ψήφισμα για το “Τμήμα των Δικαιωμάτων των Παλαιστινίων” στη Γραμματεία του ΟΗΕ. Ο θεσμός αυτός εκπροσωπεί τη δομική προκατάληψη εναντίον του Ισραήλ στον ΟΗΕ και χρησιμοποιεί το ανθρώπινο δυναμικό των Ηνωμένων Εθνών και τους χρηματικούς πόρους του για να προωθήσει το παλαιστινιακό αφήγημα. Ταυτόχρονα, ενθαρρύνει μια καθαρά αντι-ισραηλινή ατζέντα».

«Χαίρομαι που αυτή η σημαντική ομάδα χωρών αποφάσισε σήμερα να εκφράσει μια ξεκάθαρη ηθική στάση κατά της διάκρισης εναντίον του Ισραήλ στον ΟΗΕ. Αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στον μακροχρόνιο αγώνα εναντίον της προκατάληψης απέναντι στο Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη. Είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτη η αλλαγή στάσης αρκετών χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ελπίζω ότι τα υπόλοιπα μέλη της ΕΕ θα υιοθετήσουν την ίδια στάση σύντομα. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους πιστούς φίλους μας, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, την Αυστραλία, την Γουατεμάλα, την Ονδούρα, την Ουγγαρία, τη Μικρονησία, τις Νήσους Μάρσαλ και το Ναούρου που καταψήφισαν αυτό το ψήφισμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου