Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Καλή επιτυχία-Για πρώτη φορά 24ωρη απεργία σε κατάστημά Jumbo λόγω της απόφασης για κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας

Για πρώτη φορά 24ωρη απεργία σε κατάστημά Jumbo λόγω της απόφασης για κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας

Είναι γνωστή η απόφαση της Jumbo να σπάσει την κυριακάτικη αργία επιβάλλοντας εργασία κάθε Κυριακή πλέον σε τουλάχιστον δύο καταστήματά της, σε Πρέβεζα και Κατερίνη.
Ωστόσο όπως όλα δείχνουν, δεν θα είναι περίπατος η υλοποίηση αυτής της απόφασης, καθώς για την ερχόμενη Κυριακή το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία στο εν λόγω κατάστημα καλώντας σε απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 π.μ έξω από το χώρο του καταστήματος.

Σε κάλεσμά της στην απεργία η Αγωνιστική Παρέμβαση ιδιωτικών υπαλλήλων Πρέβεζας σημειώνει: «Οι εμποροϋπάλληλοι μετατρέπονται σε σύγχρονους σκλάβους για τα κέρδη των ντόπιων και ξένων μεγαλεμπόρων, των αλυσίδων, των πολυεθνικών του εμπορίου. Εκατοντάδες χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι που βιώνουν ήδη την κατάργηση του 8ωρου θα χάσουν κάθε δικαίωμα στην προσωπική ζωή και την ξεκούραση με ανοιχτές όλες τις Κυριακές τον χρόνο».

Καταλήγοντας σημειώνει τα εξής: «Απέναντι σε αυτή την βαρβαρότητα οργανώνουμε τη πάλη μας με συγκέντρωση τη Κυριακή 26 Γενάρη στις 10:30 έξω από τα JUMBO τα οποία ανακοίνωσαν ότι θα ανοίγουν κάθε Κυριακή. Μπροστά στα σχέδια κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου που θέλουν να καταργήσουν ευρύτερα κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος, είναι ανάγκη όλοι να σκεφτόμαστε και να πράττουμε όχι ως καταναλωτές αλλά ως εργαζόμενοι, ως άνθρωποι με αξιοπρέπεια και ταξική αλληλεγγύη. Άλλωστε σε κανέναν εργαζόμενο δεν λείπουν ώρες να ψωνίσει, λεφτά λείπουν για να ζήσει με αξιοπρέπεια. Απέναντι στη «γιορτή» της κατανάλωσης και της «ανάπτυξής» τους να βάλουμε τον αγώνα για την επικράτηση των εργατικών συμφερόντων.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ιδιωτικών υπαλλήλων απαιτεί να σταματήσει το καθεστώς των «απελευθερωμένων» ωραρίων και η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.

Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας- Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους-Αυξήσεις στους μισθούς- Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας. Να σπάσουμε τη τρομοκρατία και το κλίμα της μοιρολατρίας. Ενωμένοι όλοι στο δρόμο του αγώνα.»

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου