Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Ο Στρατός οδηγεί στα Ναρκωτικά και απογειώνει τα Ψυχολογικά προβλήματα!


Φυλάκιο 297 Μ/Κ ΤΕ Χίος: Τι γίνεται ο συνάδελφος φαντάρος που έπαθε κρίση Πανικού και κατέρρευσε ψυχολογικά;
Μετά τη δημοσίευση της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ για τα δραματικά γεγονότα στο Φυλάκιο 297 Μ/Κ ΤΕ Χίου, άμεση υπήρξε η παρέμβαση του ΓΕΣ.
Η εικόνα που μεταφέρθηκε είναι ότι υπήρξε η κινητοποίηση των υγειονομικών αρχών και ο συνάδελφος πήγε στο 224 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.
Όμως σας καλούμε να αξιολογήσετε την περιγραφή του συναδέλφου ως άτομο που αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα πριν την Κατάταξη του, άρα ευθύνεται ο ίδιος για ότι του συνέβη και όχι ο Στρατός, οι άθλιες συνθήκες που επικρατούν στις μονάδες.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ υποστηρίζει ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα και όχι να μετατρέπουμε τους θύτες σε θύματα.
Τόσο οι φαντάροι και οι οικογένειες τους, αλλά και η επιστημονική κοινότητα παραδέχονται ότι ο Στρατός είτε ευθύνεται ο ίδιος για την γνωριμία με τα ναρκωτικά και την έξαρση των ψυχολογικών προβλημάτων...
Είτε, παιδιά που κάνουν θεραπεία και έχουν αντιμετωπίσει σε μεγάλο βαθμό την εξάρτηση τους από τα ναρκωτικά ή βρίσκονται σε βελτιωμένη ψυχολογικά κατάσταση, καταλήγουν να κάνουν πολλά βήματα πίσω εξαιτίας των καταστάσεων που αντιμετωπίζουν στον Στρατό: 
στρες, στρατιωτικοποιημένο περιβάλλον, καψόνια και προσβολές, αυθαιρεσίες, χωσίματα και εξάντληση λόγω υπηρεσιών.
Τα δραματικά γεγονότα στο Φυλάκιο της Χίου είναι Απόδειξη του τι συμβαίνει.
Ας αναλάβουν επομένως όλοι τις ευθύνες τους και να μην τους νοιάζει να "προστατεύσουν το Γόητρο του Στρατού", λαμβάνοντας μέτρα άμεσα. 
Θυμίζουμε:    
Φυλάκιο 297 Μ/Κ ΤΕ Χίος: κρίση Πανικού και ψυχολογική κατάρρευση φαντάρου


Φυλάκιο 297 Μ/Κ ΤΕ Χίος: κρίση Πανικού και ψυχολογική κατάρρευση φαντάρου

ΚΡΙΣΗ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΣΕ ΦΥΛΑΚΙΟ ΤΟΥ 297 Μ/Κ ΤΕ ΣΤΗ ΧΙΟ

Τα ξημερώματα του Σαββάτου 11/01 κατά τη διάρκεια υπηρεσίας σε φυλάκιο στρατιώτης δεν άντεξε την πίεση και την ένταση από τις συνεχόμενες μέρες υπηρεσίας και άρχισε να φωνάζει, να ουρλιάζει και να χτυπάει το κεφάλι του στον οπλοβαστό. Ευτυχώς με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων το επεισόδιο έληξε χωρίς μεγαλύτερες επιπτώσεις.



Ο συνάδελφος στρατιώτης έφυγε την επόμενη μέρα με φύλλο πορείας για το 414 ΣΝ όπου και νοσηλεύεται.



Ήταν αποτέλεσμα των συνεχόμενων υπηρεσιών και συναγερμών που έγιναν μέσα στις γιορτές καθότι δεν υπήρχε καμία πρόβλεψη για μείωση υπηρεσιών λόγω γκρουπ και όπως είναι κατανοητό δεν υπήρχαν εξοδούχοι.


Φυσικά όμως δεν είναι μόνο αυτό, για να μπορέσει κάποιος να φτάσει σε αυτό το σημείο έχει συμβεί και κάτι παραπάνω το οποίο χρειάζεται διερεύνηση εντός του στρατοπέδου και πρέπει να παρέμβει και το ίδιο το ΓΕΣ.

Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, ούτε και για τυχαίο φαινόμενο. Είναι το αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης πίεσης και έντασης που δημιουργεί το σκληρό και πραγματικό πρόσωπο του στρατού.

Αποδεικνύεται για άλλη μιά φορά, ότι οι φαντάροι είναι κρέατα στην κιμαδομηχανή του πολέμου, αναλώσιμοι, για τους οποίους δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη από τη στιγμή που μπαίνουν τι μπορεί να αντιμετωπίσουν και φυσικά σε τι κατάσταση μπορεί να τους φέρουν αυτές οι συνθήκες.

Θα έπρεπε να είχε προβλεφθεί εν μέσω γκρούπ αλλά και τον προηγούμενο καιρό να μην υπάρχει τέτοια εξάντληση στους στρατιώτες.

Και θα έπρεπε να προβλέπεται γενικά άνθρωποι που δεν είναι σε θέση να υπηρετήσουν, να κόβονται από την αρχή στις συνεντεύξεις γιατί όπως φαίνεται αυτές οι συνθήκες μόνο σε χειρότερη κατάσταση μπορούν να του φέρουν.

Σε κάθε περίπτωση το βάρος βρίσκεται στην ηγεσία του ΓΕΣ και του στρατοπέδου.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ – Ενωθείτε Μαζί μας
στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Μόνο Διεκδικώντας συλλογικά και αποφασιστικά μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση και την χακί καθημερινότητα.
Συνάδελφοι, έχουμε Δικαιώματα ως Πολίτες με Στολή και Αγωνιζόμαστε για αυτά.
Μόνο με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και τη συμβολή της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ μπορούμε να σταθούμε με Αξιοπρέπεια απέναντι σε κράτος, κυβέρνηση, Στρατό και στρατιωτικό κατεστημένο.
Να βγούμε μαζικά στην Αναφορά Παραπονούμενοι, να δημοσιοποιήσουμε την Αυθαιρεσία και το Παράλογο του Στρατού.
Να σταθούμε ενωμένοι και μαχητικά απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, το φασισμό και τον ρατσισμό, στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν την καταστροφή και την προσφυγιά, πόνο και αίμα!
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ
για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Τηλ: 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου