Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Οι δολοφονίες στο Ιράν συνεχίζονται: Δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του συνεργάτης του Σουλεϊμανί


Οπλοφόροι σκότωσαν τον Διοικητή της σκληροπυρηνικής οργάνωσης του Ιράν Basij, συνεργάτη του Κασέμ Σουλεϊμανί που πρόσφατα σκοτώθηκε από αμερικανική επιδρομή με drones στο Ιράκ.
Η οργάνωση Basij λειτουργεί υπό την σκέπη των Φρουρών της Επανάστασης, της πιο ισχυρής και πάνοπλης δύναμης της Ισαλμικής Δημοκρατίας του Ιράν.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο το ειδησεογραφικό δίκτυο IRNA του Ιράν, ο Αμπντολοσεΐν Μοτζανταμί, διοικητής της Basij στην πόλη Ντάρκοβιν -που βρίσκεται στην νοτιοδυτική επαρχία του Κουζεστάν- πυροβολήθηκε έξω από το σπίτι του από δύο οπλοφόρους που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα.

Δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης για την φονική επίθεση, ανέφερε το IRNA. Το Ιρανικό πρακτορείο αναφέρει τον Μοντζανταμί ως «φρουρό της πίστης», αναφορά που συνήθως αποδίδεται σε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας που πολέμησαν στο Ιράκ ή την Συρία.

Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν κυρώσεις εναντίον στρατηγού των Φρουρών της Επανάστασης στην επαρχία του Κουζεστάν, καθώς -κατά την Ουάσιγκτον- ήταν επικεφαλής των δυνάμεων που σκότωσαν αντικυβερνητικούς διαδηλωτές τον περασμένο Νοέμβριο στο Ιράν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου