Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Αύξηση του Μισθού των Ελλήνων στρατιωτικών που θα πάνε Σαουδική Αραβία ζητά η Ομοσπονδία τους: Πετροδόλλαρα λιγουρεύονται!

ΑΦΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΣΤΗΝ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ...
Φανταστείτε ότι αυτά τα γράφουν οι "καλοί", της ΠΟΕΣ και όχι οι άλλοι, "οι κακοί, οι παλιοδεξιοί..."!
Το τι είναι οι Στρατιωτικοί και τι η Ομοσπονδία τους αποκαλύπτει η Ανακοίνωση τους για την αποστολή των αντιαεροπορικών συστημάτων PATRIOT!
Αντί λοιπόν να αντιτάσσεται στην αποστολή των Ελλήνων στρατιωτικών στο εξωτερικό και να τους καλεί σε Άρνηση συμμετοχής.
Αντιμετωπίζει τα μέλη της ως Μισθοφόρους, που η κυβέρνηση της ΝΔ στέλνει εδώ και εκεί, όπου επιβάλλουν τα κρατικά και επιχειρηματικά συμφέροντα, για να διαπραγματευτεί τελικά το ύψος των Αποδοχών τους.
Άντε λοιπόν αφού ήταν το τυχερό σου να πας στην Σαουδική Αραβία, κάνε και εσύ μια καλή αρπαχτή, με πετροδόλλαρα βουτηγμένα στο αίμα!!!  
Εμείς δημοσιεύουμε την ανακοίνωση της ΠΟΕΣ, όπως αυτή παρουσιάζεται στο Armyvoice News.

To να διαπιστώσει κανείς τι σημαίνει ΠΟΕΣ και Στρατιωτικός Συνδικαλισμός είναι το λιγότερο.
Το θέμα είναι να οικοδομήσουμε ένα αγωνιστικό και μαχητικό Κίνημα Μέσα και έξω από τον στρατό ενάντια στην κυβέρνηση της αντεργατικής λαίλαπας και των Μνημονίων, των πολεμικών τυχοδιωκτισμών.

Καλούμε να Αρνηθούν την Συμμετοχή τους στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ 

για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ

Κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Βαλκάνια-Μεσόγειο ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, στον εθνικισμό και το φασισμό, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΣ

Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα, αλλά και ενημέρωση από τα ίδια τα στελέχη της ΠΑ, που έχει η Ομοσπονδία μας, πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να αποσταλεί αριθμός Μοιρών του αντιαεροπορικού Οπλικού Συστήματος (Ο/Σ) μεγάλου βεληνεκούς (HSAM) PATRIOT της Πολεμικής μας Αεροπορίας στη Σαουδική Αραβία.

Όπως διαφαίνεται από τα δημοσιεύματα, μια τέτοια ενέργεια φέρεται να μην εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο των Εθνικών υποχρεώσεων της Χώρας μας υπό την ομπρέλα οργανισμών που είναι μέλος (ΝΑΤΟ ή ΕΕ) και ως εκ τούτου εκφεύγει του σκοπού και του ρόλου των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά είναι απλώς μια διακρατική συμφωνία μεταξύ δύο χωρών (ήτοι της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας), δηλαδή μια παροχή υπηρεσιών εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας προς το ως άνω Βασίλειο, η οποία (διακρατική συμφωνία) εκτιμάται ότι θα κυρωθεί στη συνέχεια στη Βουλή των Ελλήνων, τα έξοδα δε μετακίνη- σης, εγκατάστασης, φιλοξενίας κλπ θα καλυφθούν εξ ολοκλήρου από το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας.

Επισημαίνεται ότι το προσωπικό που θα μεταβεί για την υποστήριξη των ως άνω Ο/Σ φέρεται ότι θα εργάζεται σε εμπόλεμη κατάσταση και σε ακραίες καιρικές συνθήκες (ερήμου).

Κατόπιν των ανωτέρω και γνωρίζοντας ότι το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας είναι από τις πλουσιότερες πετρελαιοπαραγωγικές χώρες με υψηλότατο βιοτικό επίπεδο και κόστος διαβίωσης, η Ομοσπονδία μας, στο πλαίσιο εξασφάλισης των καλύτερων κατά το δυνατόν συνθηκών για τα στελέχη που θα μετακινηθούν στη Σαουδική Αραβία, προτείνει όπως στη διακρατική συμφωνία που θα συναφθεί, η ημερήσια αποζημίωση του προσωπικού να ορισθεί κατ ́ ελάχιστον στα επίπεδα των Αποσπασμένων Εθνικών Εμπειρογνωμόνων (ΑΕΕ) στην ΕΕ και τους διεθνείς οργανισμούς και όχι βάσει των καθοριζομένων στην Ελληνική νομοθεσία, ήτοι στο άρθρο 17 του (στ) σχετικού.

Οι κ.κ. βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου, προς τις/τους οποίες/ους κοινοποιείται το παρόν, παρακαλούνται για την ανάδειξη και ενίσχυση του θέματος, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου