Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Από τη Γαλλία μαθαίνουμε ότι η Ελλάδα στέλνει πολεμικό πλοίο στα Στενά του Ορμούζ!


και ελληνική φρεγάτα στο πλευρό του γαλλικού αεροπλανοφόρου Ντε Γκωλ
Καθημερινά εντείνεται η συμμετοχή των Ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς.
Είναι χαρακτηριστική η απόφαση της αποστολής πολεμικού πλοίου στα Στενά του Ορμούζ.
Μια απόφαση που πρέπει να μας κάνει να ανησυχούμε για πολλούς λόγους και κυρίως να σημάνει συναγερμό στο Αντιπολεμικό Κίνημα.
Καταρχήν, η πολεμική αυτή κίνηση στρέφεται ξεκάθαρα κατά του Ιράν. Η κυβέρνηση της ΝΔ στέκεται πολιτικά και επιχειρησιακά στο πλευρό των Αμερικανών και Ευρωπαίων που εντείνουν την πίεση τους στον Ιρανικό λαό, αδιαφορώντας για τις προειδοποιήσεις του Ιρανικού κράτους.

Μάλιστα, η κυβερνητική απόφαση αποστολής πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού πρέπει να εκτιμηθεί συνδυαστικά με την αποστολή και των ελληνικών αντιαεροπορικών PATRIOT στην Σαουδική Αραβία. ΔΙΑΒΑΣΤΕ περισσότερα:
Στην Σαουδική Αραβία στέλνονται ελληνικά αντιαεροπορικά PATRIOT και 50 μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων
http://diktiospartakos.blogspot.com/2020/01/patriot-50.html


Τα παραπάνω αποτελούν τομή. Αποδεικνύουν την ποσοτική και ποιοτική αναβάθμιση του ελληνικού επεμβατικού ρόλου που πλέον αποκτά σαφή πολεμικό ρόλο.
Τις κινήσεις αυτές πρέπει να αξιολογήσουμε διαφορετικά συνεκτιμώντας ότι το τελευταίο διάστημα το ελληνικό κράτος αρνούνταν την υλοποίηση των αμερικανικών και γαλλικών αιτημάτων για αποστολή πλοίων ή άλλων πολεμικών μέσων στον Περσικό Κόλπο προβάλλοντας τις αυξημένες επιχειρησιακές ανάγκες λόγω της έντασης του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού. 

Τώρα στέλνει δυνάμεις "πρώτης γραμμής", που προβάλλονταν ως απαραίτητες για "την Άμυνα", ενώ τα κανάλια καθημερινά καλλιεργούν κλίμα "εθνικής ανασφάλειας"!
Τέλος, πρέπει να σημειώσουμε ότι για την απόφαση πολεμικού πλοίου στα Στενά του Ορμούζ, «μια ανάσα» από το Ιράν, η πληροφόρηση έρχεται μέσω Γαλλίας!

Την επικίνδυνη εξέλιξη ανακοίνωσε, χτες, το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας που σε ανακοίνωσή του, στην οποία επιστρατεύει τα γνωστά προσχήματα που αξιοποιούνται σε όλες τις σχετικές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και αποστολές, σημειώνει:
«Συμμεριζόμενοι την εκτίμηση ότι η σημερινή κατάσταση στον Κόλπο και τα Στενά του Ορμούζ παραμένει ασταθής σε μια περιοχή κρίσιμη για την παγκόσμια σταθερότητα και υποστηρίζοντας την προσέγγιση αποκλιμάκωσης όσον αφορά την αντιμετώπιση περιφερειακών ζητημάτων ασφαλείας, οι κυβερνήσεις Βελγίου, Δανίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Ελλάδας, Ιταλίας, Ολλανδίας και Πορτογαλίας υποστηρίζουν πολιτικά τη δημιουργία μίας ευρωπαϊκής αποστολής θαλάσσιας επιτήρησης στα Στενά του Ορμούζ (European-led maritime surveillance mission in the Strait of Hormuz - EMASOH)».

Κάνοντας σαφές ότι έχουν ήδη παρθεί αποφάσεις από τις προαναφερόμενες κυβερνήσεις για τις συνεισφορές σε μέσα και προσωπικό, το γαλλικό ΥΠΕΞ αναφέρει: «Χαιρετίζουμε τις επιχειρησιακές συνεισφορές ("συνεισφορές σε είδος"), όπως έχουν ήδη ανακοινώσει η Δανία, η Γαλλία, η Ελλάδα και η Ολλανδία σε αυτήν την προσπάθεια και προσβλέπουμε σε περαιτέρω δεσμεύσεις τις προσεχείς ημέρες».
Τέλος, φαίνεται ότι γίνονται σοβαρά βήματα για την αναβάθμιση του ευρωπαϊκού ιμπεριαλιστικού στρατιωτικού ρόλου, όπως απαιτεί το γαλλικό κράτος, καθώς πρόκειται για την ανάπτυξη δύναμης της ΕΕ που βεβαίως θα επιχειρεί σε στενή συνεργασία με τους Αμερικανούς, κάνοντας ρητή αναφορά στην επιχείρηση «International Maritime Security Construct» (IMSC), που υπό την «ηγεσία» των ΗΠΑ και με συμμετοχή δυνάμεων από Βρετανία, Αυστραλία, Αλβανία, Κουβέιτ, Κατάρ, Σαουδική Αραβία, Μπαχρέιν και ΗΑΕ περιπολεί στον Περσικό Κόλπο και τον Κόλπο του Ομάν στοχοποιώντας το Ιράν.

Τη συγκρότηση αυτής της δύναμης επιβεβαίωσε χτες στις Βρυξέλλες και ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Ασφάλειας και Αμυνας, Ζοζέπ Μπορέλ.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ
Η κυβέρνηση δικαιολογεί την απόφαση της ισχυριζόμενη ότι έτσι θα πετύχει την στήριξη της Σαουδικής Αραβίας στον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό για τις ΑΟΖ και τα Ενεργειακά κοιτάσματα, αλλά και την στήριξη της ΕΕ
Εμείς λέμε:
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΟΖ-ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΞΩΡΥΞΕΙΣ-ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΑΠΛΩΣ-ΤΟΝ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ!
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ.
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ την ΠΑΡΟΧΗ ΚΑΘΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, στην συνδρομή-συμμετοχή του Ελληνικού Στρατού. Αρνούμαστε να συμμετέχουμε στις Ασκήσεις (Ηνίοχος).

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΩΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΜΑΣ ΣΕ ΔΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ

ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΛΕΜΟ ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ελληνικής Κυβέρνησης κατά των Προσφύγων. Δεν Υπηρετούμε στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης προσφύγων-μεταναστών.
Δεν εφαρμόζουμε εμείς τα Δόγματα Πολέμου Καταστολής που στρέφονται εναντίον των εργαζομένων. Δε θα Υπακούσουμε σε καμιά για να σπάσουμε Απεργία. Δε θα εφαρμόσουμε καμιά διαταγή Καταστολής Πλήθους!
Ούτε ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς και Μισθοφόρους Στρατιώτες.
Να επιστρέψουν όλα τα στρατεύματα από το εξωτερικό.
Να κλείσει τώρα η βάση στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, η βάση ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο. Λέμε ΟΧΙ στη μετατροπή της Θεσσαλίας σε Πολεμικό Ορμητήριο.
Να Ακυρωθεί η Στρατιωτική Συμφωνία ΗΠΑ-Ελλάδας και να διαλυθούν οι Άξονες του Πολέμου Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου-Ισραήλ.

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ 

για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ
Κίνημα Μαζικό, Μέσα και Έξω από τον στρατό ενάντια στην κυβέρνηση της αντεργατικής λαίλαπας και των Μνημονίων, των πολεμικών τυχοδιωκτισμών.
Κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Βαλκάνια-Μεσόγειο ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, στον εθνικισμό και το φασισμό, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com


πληροφορίες από 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου