Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020

Η κυβέρνηση στέλνει αρματαγωγά σε Σάμο-Μυτιλήνη για να μην πεθάνουν οι πρόσφυγες από το κρύο


Όλη τη γύμνια της κυβερνητικής πολιτικής...

Όλη την Αποτυχία της επιλογής Μητσοτάκη να θέσει επικεφαλής στη Διαχείριση του Προσφυγικού ζητήματος τον Στρατηγό Στεφανή...

Όλη την Απανθρωπιά της κυβέρνησης ΝΔ, που δέσμια του κομματικού κοινού των ΜΕΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ και των δεσμεύσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση των κλειστών συνόρων...

Επιλέγοντας να διατηρεί την άθλια μετατροπή συγκεκριμένων νησιών σε Φυλακές Μεταναστών, προτάσσοντας την κατασκευή Κλειστών Στρατοπέδων Συγκέντρωσης και τις βάρβαρες Παράνομες Επαναπροωθήσεις σε Αιγαίο-Έβρο...
Αποτελεί η απόφαση να σταλούν δύο (2) αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού στη Σάμο για την προσωρινή φιλοξενία 1.000 ατόμων που αναμένονται να φτάσουν την Κυριακή.
Τα αρματαγωγά θα παραμείνουν στο λιμάνι Μαλαγαρίου προληπτικά, λόγω της κακοκαιρίας που προβλέπει η ΕΜΥ στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Αν υπάρξουν άσχημες καιρικές συνθήκες στη Σάμο και εφόσον δοθεί εντολή από την Πολιτική Προστασία, περίπου 1.000 πρόσφυγες και μετανάστες , κυρίως γυναικόπαιδα, ηλικιωμένοι και άλλα ευπαθή άτομα που διαμένουν στον καταυλισμό στο Βαθύ, θα μπορούν να φιλοξενηθούν προσωρινά στα πλοία, μέχρι να περάσει το κύμα κακοκαιρίας, διαβάζουμε στο samos24.gr

Αντίστοιχη κυβερνητική απόφαση υπάρχει και για την Μυτιλήνη, όπου στέλνεται επίσης πλοίο του Π.Ν. για τη φιλοξενία προσφύγων-μεταναστών στέλνει η κυβέρνηση ενόψει της κακοκαιρίας. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες το πλοίο θα είναι αρματαγωγό.

Ο καθένας μπορεί να φανταστεί τι σημαίνει να βάζεις 1000 ανθρώπους σε αρματαγωγά, που είναι εντελώς ακατάλληλα για κάτι τέτοιο!!! 
Ταυτόχρονα, η κυβερνητική πολιτική τροφοδοτεί τον κοινωνικό φασισμό.
Είναι χαρακτηριστικές οι αισχρές αντιδράσεις των αρχόντων της Αυτοδιοίκησης που παρουσιάζονται από τα μέσα -μέσω φημών και διαρροών- αντίθετοι σε αυτά τα μέτρα της κυβέρνησης γιατί λέει "η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ανταποκρίνεται άμεσα στις απαιτήσεις των μεταναστών μετά τις κινητοποιήσεις που έκαναν διαμαρτυρόμενοι για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης ενώ δεν ανταποκρίνεται στις μόνιμες απαιτήσεις των Αιγαιοπελαγιτών για αποσυμφόρηση των νησιών".
Για μια ακόμη φορά καλλιεργείται ο ανταγωνισμός και η εχθρότητα μεταξύ νησιωτών και προσφύγων, αντί να στηθεί κοινό αγωνιστικό μέτωπο απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, την Ευρωπαϊκή Ένωση που κρατά κλειστά τα σύνορα και ορθώνει τείχη. Αντί να στηθεί κοινό μέτωπο απέναντι στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ που σπέρνουν πολέμους και δημιουργούν προσφυγιά, αλλά και στις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ που μετέτρεψαν το ελληνικό κράτος στο σοβαρότερο Πολεμικό Ορμητήριο τους.
Εμείς απαιτούμε να σταματήσουν όλα αυτά.
Εμείς πρέπει να σταματήσουμε τον πόλεμο που διεξάγουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις εις βάρος των προσφύγων.
Να κλείσουν όλα τα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης και να σταματήσει η ΟΜΗΡΕΙΑ τους από ελληνική-τουρκική κυβέρνηση και ΕΕ.
Να αναγνωριστούν όλα τα δικαιώματα σε Πρόσφυγες και Μετανάστες.

Να σταθούμε ενωμένοι και μαχητικά απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, το φασισμό και τον ρατσισμό, στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν την καταστροφή και την προσφυγιά, πόνο και αίμα!

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ
για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ: 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου