Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Άσκηση "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞAΝΔΡΟΣ": στη Θεσσαλία μαζεύτηκαν Γάλλοι και Αμερικανοί Μισθοφόροι για να ετοιμαστούν πολεμικά με τους Έλληνες συνάδελφους τους


Η Άσκηση Ελλάδας - ΗΠΑ - Γαλλίας με τον Κωδικό "Μέγας Αλέξανδρος" σηματοδοτεί με τον καλύτερο τρόπο την ποιοτική πολεμική αναβάθμιση του ελληνικού αστικού κράτους.

Τόσο οι στρατιωτικές δυνάμεις που λαμβάνουν μέρος, όσο και τα επιχειρησιακά σενάρια αναδεικνύουν το ελληνικό κράτος ως Εστία Ανασφάλειας και θανάσιμου κινδύνου για την Σταθερότητα, στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και συνολικότερα σε Αφρική και Ασία.

Πρόκειται επομένως για μια τεράστια άσκηση που απαντά στην κλιμάκωση των ανταγωνισμών στην περιοχή μας, με επίκεντρο το ενεργειακό ζήτημα, καθώς η τεράστια επίδειξη Στρατιωτικής Ισχύος συμπληρώνει τους σχεδιασμούς της EXXON-MOBIL, TOTAL, Λάτση και Βαρδινογιάννη, αλλά ταυτόχρονα δείχνει την στοχοποίηση του Ιράν από ΗΠΑ και Γαλλία, με την συνδρομή της Ελληνικής κυβέρνησης.
Η άσκηση Μέγας Αλέξανδρος είναι μία άσκηση προγραμματισμένη που διεξάγεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή μεταξύ Ελλήνων και Αμερικανών πεζοναυτών στην Μαγνήσια. Φέτος, όμως, για πρώτη φορά και με έκτακτο προγραμματισμό, η άσκηση θα πραγματοποιηθεί με την συμμετοχή και Γάλλων πεζοναυτών, οι οποίοι μάλιστα φέρνουν και το εντυπωσιακό ελικοπτεροφόρο αμφιβίων επιχειρήσεων τύπου Mistral.
Η άσκηση θα διαρκέσει από τις 27 Ιανουαρίου μέχρι και τις 2 Φεβρουαρίου και μεταξύ άλλων θα πραγματοποιήσουν σενάριο αντιμετώπισης εχθρικής εισβολής και ανακατάληψης που θα λάβει χώρα στην Σκύρο ενώ υπάρχουν σχεδιασμοί και για επιπλέον σενάριο στον Άγιο Ευστράτιο.
ΠΩΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ
Στην άσκηση "ΑLEXANDER THE GREAT 202" θα συμμετάσχει τμήμα των USMARINES και συγκεκριμένα Πεζοναύτες από την 26η MEU (Marine Expeditionary Unit) η οποία εδρεύει στη Βόρεια Καρολίνα.
Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο σε κάποιο από τα σενάρια της άσκησης να πετάξουν αμερικανικά Apache και Βlack Hawk, τα οποία έχουν μεταφερθεί από τα τέλη Οκτωβρίου στο Στεφανοβίκειο Βόλου και εκπαιδεύονται από κοινού με την Ελληνική Αεροπορία Στρατού.
ΠΩΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Η ΓΑΛΛΙΑ

Σύμφωνα με την αρθρογραφία, θα συμμετάσχουν Γάλλοι κομάντος και σημαντικές μονάδες του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού.
Με τους επίλεκτους κομάντος FUSILIERS MARINS, μεταφορικά ελικόπτερα ΝΗ90, αλλά και το υπερσύγχρονο ελικοπτεροφόρο MISTRAL «DIXMUDE» οι Γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν στη μεγάλη ελληνική διακλαδική άσκηση «ALEXANDER THE GREAT 2020».
Στρατιωτικοί αναλυτές εντοπίζουν ότι η στρατιωτική συνεργασία των δύο κρατών δεν είχε προχωρήσει ιδιαίτερα στον τομέα των κοινών ασκήσεων, κάτι που γίνεται τώρα.
Το «FS Dixmude» συνήθως μεταφέρει 350 άτομα ταξιαρχίας πεζικού, οχήματα αναγνώρισης AXM-10RC, τροχοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης VBCI, στρατιωτικά οχήματα VBL (παρόμοια με αυτά που έχει και ο Ελληνικός Στρατός), εξοπλισμένα ελικόπτερα Gazelle και μεταφορικά ελικόπτερα Super Puma. Για τις αμφίβιες επιχειρήσεις έχει ένα αποβατικό σκάφος EDAR και δύο CTM. Εντάχθηκε στην υπηρεσία του γαλλικού Πολεμικού ναυτικού το 2012 και είναι παρόμοιο με τα δύο ελικοπτεροφόρα της κλάσης που διαθέτει η Αίγυπτος, τα Nasser και Anwar el Sadat.
ΠΩΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πάντα σύμφωνα με τους στρατιωτικούς συντάκτες, η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών έχει αναλάβει την κύρια ευθύνη διοργάνωση της άσκησης.

Ωστόσο εκτός από τους κομμάντος-πεζοναύτες ισχυρή θα είναι η παρουσία τόσο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, όσο και της Πολεμικής μας Αεροπορίας αλλά και της Αεροπορίας Στρατού. Επιπλέον, μέρος θα πάρουν και τμήματα Ειδικών Επιχειρήσεων της Διακλαδικής Δύναμης του Γενικού Επιτελείου.

Το Αρχηγείο Στόλου θα διαθέσει φρεγάτες και αρματαγωγά ενώ από την Πολεμική μας Αεροπορία θα συμμετάσχουν με μαχητικά F-16, ΜIRAGE 2000-5 και τα F-4 Phantom, τα οποία θα διαθέτει καθημερινά για τις ανάγκες της άσκησης το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας.
Έλληνες, Γάλλοι και Αμερικανοί Πεζοναύτες σχεδιάζεται να εκπαιδευτούν σε πρώτη φάση στο Πήλιο αλλά και σε άλλες περιοχές της Μαγνησίας σε βολές φορητού οπλισμού και βαρέων όπλων, ενώ θα ακολουθήσουν και άλματα αλεξιπτωτιστών.

ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΡΑΝ-ΛΙΒΑΝΟ-ΣΥΡΙΑ

Όλοι γνωρίζουν ότι η Θεσσαλία αποτελεί τον ιδανικό τόπο διεξαγωγής πολεμικών ασκήσεων καθώς εδαφικά προσομοιάζει στις αναφερόμενες χώρες που έχουν μπει στο στόχαστρο των ιμπεριαλιστών. Για αυτό διεξάγονται συνεχώς συνεκπαιδεύσεις των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με τις αντίστοιχες των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Τώρα βεβαίως εμπλέκονται και οι γαλλικές ΕΔ.

Όλα αυτά αναδεικνύουν το βαθμό συμμετοχής-συνενοχής του Ελληνικού κράτους, ενώ οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν προετοιμάζονται σε σενάρια της ενδεχόμενης ελληνο-τουρκικής σύρραξης, αλλά για τη γενικότερη πολεμική εμπλοκή τους.

Η αποστολή των PATRIOT του ελληνικού στρατού στην Σαουδική Αραβία, η αποστολή της ελληνικής Φρεγάτας στο πλευρό του γαλλικού αεροπλανοφόρου ΝΤΕ ΓΚΩΛ, αλλά και η απειλή αποστολή ελληνικού στρατού στη Λιβύη δείχνουν την απόφαση της κυβέρνησης ΝΔ να στείλει στρατό στο εξωτερικό με ενεργό Πολεμικό ρόλο.        

Διαβάζουμε λοιπόν:

Όσο προχωρά η άσκηση και οι δυνάμεις των τριών κρατών εξοικειώνονται στην κοινή εκπαίδευση θα πραγματοποιηθούν σύνθετα σενάρια μάχης τα οποία μεταξύ άλλων θα προβλέπουν αεροκίνητες ενέργειες με συμμετοχή ελληνικών και γαλλικών ελικοπτέρων Chinook και ΝΗ90 αλλά και αμφίβιες επιχειρήσεις.

Εκεί θα αξιοποιηθούν οι τεράστιες δυνατότητες του Γαλλικού LHD «DIXMUDE» εκτοπίσματος 21000 τόνων και μήκους 200 μέτρων, άλλωστε η Αεροπορία Στρατού και οι Έλληνες κομμάντος έχουν αποκτήσει εμπειρία ελικοπτεροφόρου μετά από τις τριμερείς ασκήσεις «Μέδουσα» ανάμεσα σε Ελλάδα- Κύπρο και Αίγυπτο, που διαθέτει «δίδυμα» ελικοπτεροφόρα με το LHD «DIXMUDE».
Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΑΛΛΑ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ KAI TO ANTIΠOΛEMIKO KINHMA ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ
Αν εξεταστούν σοβαρά αυτές οι εξελίξεις διαπιστώνουμε την Αδυναμία παρέμβασης της Αριστεράς και του Αντιπολεμικού κινήματος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα αστικό κόμμα του πολέμου, σταθερά δίπλα σε ΗΠΑ-ΕΕ, το ΚΚΕ και η πατριωτική αριστερά είναι ενταγμένοι στο Εθνικό αφήγημα, ενώ όσοι θεωρούν μόνο τον Πόλεμο ως Διακρατική Αντιπαράθεση χάνουν όλες τις υπόλοιπες διαστάσεις του: 
γιατί ο ταξικός  πόλεμος βρίσκει την συνέχεια του στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τον πόλεμο κατά των προσφύγων, καταλήγει στην Διακρατική σύγκρουση.
Γιατί το Αντιπολεμικό Κίνημα "συνήθισε" να κινητοποιείται για πολεμικές αντιπαραθέσεις που συμβαίνουν κάπου μακρυά, χωρίς να Αναγνωρίζει ότι ο Εχθρός βρίσκεται μέσα στην ίδια μας τη χώρα. 
Πνίγει και βασανίζει πρόσφυγες, κινητοποιείται εναντίον του εργατικού κινήματος, προετοιμάζεται εναντίον των λαών σε Ασκήσεις ΗΝΙΟΧΟΣ, συνοδεύει αμερικανικά βομβαρδιστικά στην Συρία, εντοπίζει στόχους που θα πλήξουν τα βομβαρδιστικά των Ευρωπαίων και Αμερικανών μακελάρηδων σε Λιβύη-Βαλκάνια, έχει τα πολεμικά πλοία σε επιχειρήσεις αστυνόμευσης σε Λιβύη-Λίβανο-Σομαλία, αναλαμβάνει ρόλο ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑ σε Βαλκάνια-Αφρική-Μ.Ανατολή!  
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θέλει να πρωταγωνιστήσει στην ανάδειξη ταξικών-κοινωνικών αντιστάσεων στους πολέμους του αστικού κόσμου Μέσα και Έξω από τον Στρατό. 
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ
Εμείς λέμε: 
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΟΖ-ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΞΩΡΥΞΕΙΣ-ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΑΠΛΩΣ-ΤΟΝ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ!
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ. 
ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ.
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ την ΠΑΡΟΧΗ ΚΑΘΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, στην συνδρομή-συμμετοχή του Ελληνικού Στρατού. Αρνούμαστε να συμμετέχουμε στις Ασκήσεις (Ηνίοχος). 
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΩΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΜΑΣ ΣΕ ΔΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ 
ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΛΕΜΟ ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ελληνικής Κυβέρνησης κατά των Προσφύγων. Δεν Υπηρετούμε στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης προσφύγων-μεταναστών. 
Δεν εφαρμόζουμε εμείς τα Δόγματα Πολέμου Καταστολής που στρέφονται εναντίον των εργαζομένων. Δε θα Υπακούσουμε σε καμιά για να σπάσουμε Απεργία. Δε θα εφαρμόσουμε καμιά διαταγή Καταστολής Πλήθους! 
Ούτε ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς και Μισθοφόρους Στρατιώτες. 
Να επιστρέψουν όλα τα στρατεύματα από το εξωτερικό. 
Να κλείσει τώρα η βάση στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, η βάση ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο. Λέμε ΟΧΙ στη μετατροπή της Θεσσαλίας σε Πολεμικό Ορμητήριο.
Να Ακυρωθεί η Στρατιωτική Συμφωνία ΗΠΑ-Ελλάδας και να διαλυθούν οι Άξονες του Πολέμου Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου-Ισραήλ. 
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ 
για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ
Κίνημα Μαζικό, Μέσα και Έξω από τον στρατό ενάντια στην κυβέρνηση της αντεργατικής λαίλαπας και των Μνημονίων, των πολεμικών τυχοδιωκτισμών.
Κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Βαλκάνια-Μεσόγειο ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, στον εθνικισμό και το φασισμό, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου