Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Ο φόβος του "θερμού επεισοδίου" ανοίγει το δρόμο για την Χάγη!


πάντα τα Ίμια θα είναι το δικό μας αίμα
για τα δικά τους συμφέροντα...
Νομίζουμε ότι η Δημοσκόπηση της MRB επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Καταρχήν, αποδεικνύει ότι εκτός τους τραγικούς πολεμοχαρείς εθνοκάπηλους, ο εργαζόμενος λαός μας και η νεολαία δεν θέλουν τον πόλεμο. Πόλεμο για τις ΑΟΖ και τα ενεργειακά κοιτάσματα που αρπάζουν EXXON-MOBIL, TOTAL, ENI, Λάτσης, Βαρδινογιάννης και ENERGEAN OIL & GUS
Στη Δημοσκόπηση αυτή όμως αποκαλύπτεται η μεθόδευση της κυβέρνησης ΝΔ και του πλειοψηφικού τμήματος της αστικής τάξης που δρομολογεί την Συνδιαχείριση με το τουρκικό κράτος και ότι το επιτυγχάνει προβάλλοντας την Απειλή της Διακρατικής σύγκρουσης. 
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πάντως, παρουσιάζει το ότι το 54,6% εκτιμά πως υπάρχει πιθανότητα θερμού επεισοδίου με την Τουρκία, ενώ το 39,2% θεωρεί πως δεν υπάρχει τέτοια πιθανότητα.

Το 42,6%, μάλιστα, θεωρεί πως η προσφυγή στη Χάγη είναι η ενδεδειγμένη επίλυση των διαφορών με την Τουρκία. Το 28,8% θέλει απευθείας διάλογο με την Άγκυρα, ενώ το 21,3% απαντά πως ούτε το ένα, ούτε το άλλο συνιστούν λύση.


“Ένα θερμό επεισόδιο μπορεί να “ψήνει” τη “λύση” του Κυπριακού”: σημαίνει όμως Αίμα και εγκυμονεί φόβο Ολοκληρωτικού Πολέμου!


Ποιον βολεύει το "Θερμό Επεισόδιο" και ποιον στοχεύει;
Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2020

Η ανάγνωση του άρθρου της Αλεξάνδρας Φωτάκη στην εφημερίδα ΝΕΑ (4-5/01/2010), μόνο ανησυχία και προβληματισμό σκορπά σε όσους υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Γιατί είναι ένα δημοσίευμα που φιλοξενείται σε εφημερίδα του Ομίλου γνωστού εφοπλιστή, που αιφνιδιάζει με τον κυνισμό και την ωμότητα του στον τρόπο με τον οποίο μας αντιμετωπίζει ως Αναλώσιμους.  
Είναι ένα δημοσίευμα που πραγματεύεται τους όρους, τις προϋποθέσεις και την προοπτική να τεθούν οι ελληνο-τουρκικές διαφορές στη Χάγη με όρους Οφέλους-Κόστους,  ένα κόστος σε αίμα που καλούμαστε να καταβάλλουμε εμείς.
Στο άρθρο με τίτλο "Η Χάγη και το ανοικτό παράθυρο" τίθεται η παράμετρος του ¨θερμού επεισοδίου", από την άποψη του πόσο βολεύει το αστικό σύστημα εξουσίας και την κυβέρνηση της ΝΔ για να δικαιολογηθεί η προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, το αποτέλεσμα της απόφασης του οποίου απέχει πολύ από την ικανοποίηση των "εθνικών δικαίων"!

Με δεδομένη τη διαμόρφωση εθνικιστικού κλίματος από τα ΜΜΕ και την κυβέρνηση της ΝΔ -του κόμματος των Μακεδονομάχων-, η Αλεξάνδρα Φωτάκη θέτει το ερώτημα:
Μπορεί η Ελλάδα να αντέξει το πολιτικό κόστος μιας απόφασης που δεν τη δικαιώνει απόλυτα;
Για να δώσει την εξής απάντηση:
Η αντιπαράθεση για την προσφυγή ή μη περιλαμβάνει και το ερώτημα αν θα ήταν προς το συμφέρον της Ελλάδας να επιχειρήσει την προσφυγή εν καιρώ ειρήνης, αντί να περιμένει ένα "θερμό επεισόδιο" που θα την ανάγκαζε να βρεθεί ενώπιόν του, με την Τουρκία να έχει επιχειρήσει επιβολή τετελεσμένων διά των όπλων.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είχε αποκαλύψει από τον Μάιο του 2019 αυτούς τους προβληματισμούς των αστικών επιτελείων. Θυμίζουμε:
Σε αυτό το μήκος κύματος κινείται το δημοσίευμα με τίτλο Οδηγούμαστε σε «Συμφωνία της Στρογγύλης»  που δημοσιεύτηκε στο σάιτ viadiplomacy.gr
Στο κείμενο επισημαίνεται όμως ότι απαιτείται Πολεμική Κρίση μεταξύ των δύο κρατών: "Για να οδηγηθούμε σε ένα τραπέζι διαπραγματεύσεων και για να να το δεχθούν οι λαοί, όπως συνήθως, θα γίνει μέσα από μια κρίση και όλοι εύχονται σύντομη και χωρίς απώλειες".
Το συμπέρασμα είναι ότι οι κυβερνήσεις σε Ελλάδα και Τουρκία δεν λογαριάζουν καθόλου τις ανθρώπινες ζωές.
Οι δημοσιογράφοι γράφουν και μιλούν με την μεγαλύτερη ευκολία για "θερμά επεισόδια" λες και αυτά δεν αφορούν τον κίνδυνο απώλειας των ζωών μας, αλλά και την απειλή γενικευμένης διακρατικής σύγκρουσης.
Ως ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ το λέμε ξακάθαρα:
ο Ελληνο-Τουρκικός Ανταγωνισμός για τις ΑΟΖ και τα Ενεργειακά Κοιτάσματα, αλλά και ο Συμβιβασμός, η Συνδιαχείριση τους στάζει Αίμα...
Το δικό μας αίμα.
Εμείς απαντάμε:
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΟΖ-ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΞΩΡΥΞΕΙΣ-ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΙΜΗ-ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ
ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΑΠΛΩΣ-ΤΟΝ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ!
ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΣΕ ΝΕΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑ Η ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΗ ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΟΒΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ 
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ την ΠΑΡΟΧΗ ΚΑΘΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, στην συνδρομή-συμμετοχή του Ελληνικού Στρατού. Αρνούμαστε να συμμετέχουμε στις Ασκήσεις (Ηνίοχος). 
Αρνούμαστε οποιαδήποτε συμμετοχή στους βρώμικους πολέμους και τις επεμβάσεις τους. 
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΩΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΜΑΣ ΣΕ ΔΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ   
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ:
  • ΤΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ-ΕΛΔΥΚ
  • ΤΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ-ΙΣΡΑΗΛ-ΑΙΓΥΠΤΟΥ
  • ΤΑ ΕΝΙΑΙΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ-ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ
Να διαλυθούν ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ
ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΛΕΜΟ ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ελληνικής Κυβέρνησης κατά των Προσφύγων. Δεν Υπηρετούμε στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης προσφύγων-μεταναστών. 
Δεν εφαρμόζουμε εμείς τα Δόγματα Πολέμου Καταστολής που στρέφονται εναντίον των εργαζομένων. Δε θα Υπακούσουμε σε καμιά για να σπάσουμε Απεργία. Δε θα εφαρμόσουμε καμιά διαταγή Καταστολής Πλήθους!  
Ούτε ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς και Μισθοφόρους Στρατιώτες. 
Να επιστρέψουν όλα τα στρατεύματα από το εξωτερικό. 
Να κλείσει τώρα η βάση στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, η βάση ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο. Λέμε ΟΧΙ στη μετατροπή της Θεσσαλίας σε Πολεμικό Ορμητήριο.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ 
για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ
Κίνημα Μαζικό, Μέσα και Έξω από τον στρατό ενάντια στην κυβέρνηση της αντεργατικής λαίλαπας και των Μνημονίων, των πολεμικών τυχοδιωκτισμών.
Κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Βαλκάνια-Μεσόγειο ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, στον εθνικισμό και το φασισμό, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου