Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

Θεσσαλονίκη: Μαθητές ανάγκασαν συμμαθήτριά τους να γλείψει τούρκικη τουαλέτα


ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟΣ
Θεσσαλονίκη: Μαθητές ανάγκασαν συμμαθήτριά τους να γλείψει τούρκικη τουαλέτα 

Το κοριτσάκι έχει αλλάξει σχολείο - Τι δήλωσε ο διευθυντής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας 
Ένα σοκαριστικό περιστατικό bullying σε βάρος μαθήτριας από συμμαθητές της, σε σχολείο στη Θεσσαλονίκη, βλέπει το φως της δημοσιότητας.
Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

Ειδικότερα, όπως αποκάλυψε ο Focus FM 103,6 και η εκπομπή «Διπλός Ελληνικός» στο 17ο δημοτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης, τρεις μαθητές έβαλαν συμμαθήτριά τους να γλείψει «τούρκικη» τουαλέτα.

«Ντρέπομαι ειλικρινά, όταν σε χώρο, που εποπτεύω, συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Όντως μου καταγράφηκε και πήγα στο σχολείο, το περιστατικό έγινε στο ολοήμερο. Μου αναφέρθηκε, ότι στο διάλειμμα, κάποιοι μαθητές έπαιζαν ένα παιχνίδι- ο Θεός να το κάνει παιχνίδι, εν πάση περιπτώσει παιδιά είναι- και για να εφαρμόσουν τους κανόνες, που έβαλαν στο παιχνίδι, πήγαν στις τουαλέτες. Ζήτησαν άδεια από τον εκπαιδευτικό του ολοήμερου. Όταν ζητήσουν άδεια και πάνε 2 ή 3 παιδιά μέσα στην τουαλέτα και αν έγινε αυτό- μου καταγράφηκε, ότι πιθανότατα έγινε από μαρτυρίες, δεν το αρνούμαι εγώ-περιμένω να εξελιχθεί η διαδικασία για να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει γίνει. Δεν ήταν στον απόλυτο έλεγχο του δασκάλου, γιατί δεν έγινε στο χώρο του σχολείου, αλλά μέσα στην τουαλέτα», δήλωσε στην εκπομπή ο διευθυντής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

«Επιλήφθηκε ο διευθυντής, κινήθηκαν όλες οι διαδικασίες, κάλεσε τους μαθητές, κάλεσε τους γονείς. Όπως αναφέρθηκαν και εγγράφως, έγιναν και απόπειρες βιαιοπραγίας κατά εκπαιδευτικών, ενεπλάκη η αστυνομία, δικαστικοί αγώνες, που λένε, ότι θα ξεκινήσουν. (...) Είναι απαράδεκτα πράγματα. Το ποινικό δε θα το εξετάσω, αλλά στο παιδαγωγικό να ξέρετε, ότι δε θα μείνει τίποτα κάτω από το χαλί, όποιος έχει ευθύνες, θα τις υποστεί. Ήδη κινήθηκαν διαδικασίες πειθαρχικού ελέγχου, αλλά οποιοδήποτε πρόβλημα και να συμβαίνει, με συναίνεση λύνεται», συμπλήρωσε ο κ. Κόπτσης.

«Το κοριτσάκι έχει αλλάξει σχολείο, θα ζητήσω τη συναίνεση, γιατί η αλλαγή περιβάλλοντος δεν είναι ό,τι καλύτερο για να αντιμετωπίζεται ένα γεγονός. Άμεσα ξεκινούμε σχολές γονέων, πρέπει οι γονείς να ενημερώνονται», κατέληξε ο περιφερειακός διευθυντής Κ. Μακεδονίας Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου