Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2020

Η CIA για τον ψυχολογικό πόλεμο: το απόρρητο έγγραφο του 1947 που αποχαρακτηρίστηκε το 2009


Καθώς οι πολεμικοί ανταγωνισμοί εντείνονται, ο ''ψυχολογικός πόλεμος'' αναγνωρίζεται πλέον όλο και περισσότερο ως κρίσιμο κομμάτι των πολεμικών επιχειρήσεων υπέρ των ιδιωτικών επιχειρηματικών συμφερόντων και των σύγχρονων καπιταλιστικών κρατών.
Ο όρος ''ψυχολογικός πόλεμος'' δεν χρησιμοποιείται πια, γιατί δεν έχει τη κοινωνική αποδοχή. Όμως μετά τη πτώση της ΕΣΣΔ το 1989, και κυρίως μετά τη κρίση του 2008 και την έκρηξη των social media, ο ψυχολογικός πόλεμος, στη μορφή των ''ψυχολογικών επιχειρήσεων'', των ''πληροφοριακών επιχειρήσεων'' και άλλων επιχειρήσεων ''στρατιωτικής υποστήριξης'', βρίσκεται στη πρώτη γραμμή του κοινωνικού πολέμου που διεξάγουν τα καπιταλιστικά Κράτη, με θύματα πάντα τους πιο φτωχούς, εκμεταλλευόμενους και καταπιεσμένους/ες. 

Σκοπός των ψυχολογικών πολέμων είναι η διαμόρφωση ψυχολογικού και πληροφοριακού περιβάλλοντος ευνοϊκού για την επικράτηση πολεμικών επιχειρήσεων και την επίτευξη πολιτικών στόχων, ακόμα και σε καιρό ειρήνης. 

Στο παρακάτω έγγραφο της CIA βλέπουμε την αρχή του μεταπολεμικού ''ψυχολογικού πολέμου'' από το αμερικανικό καπιταλιστικό κράτος. 

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
https://www.cia.gov

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου