Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020

Αγωγός EastMed: Ψέματα και Προπαγάνδα ενώ οι ανταγωνισμοί οξύνονται!

ΖΗΤΗΜΑ 1ο: ο αγωγός East Med είναι ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟΣ λόγω κόστους.
Η καθεστωτική προπαγάνδα διαδίδει την «Ώρα μηδέν» για τον EastMed: Αύριο η υπογραφή της συμφωνίας Ελλάδας.
Αυτό που δεν μας λένε κυβέρνηση ΝΔ και αντιπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ και γραφικοί ακροδεξιοί, καραβανάδες και πράκτορες, καθηγητάδες τσιράκια των εταιρειών και οι τεχνοκράτες είναι το ΚΟΣΤΟΣ του και ποιος θα το καταβάλλει.
γράφαμε:
όπως ανέφερε σε μελέτη του και η ENI (2013), η δημιουργία του νέου ενεργειακού διαδρόμου της Ανατολικής Μεσογείου με τη διασύνδεση των κοιτασμάτων Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ μέσω αγωγού θα είχε νόημα μόνο εφόσον ανακαλυφθούν πράγματι μεγάλα κοιτάσματα στην περιοχή. Με βάση τις εκτιμήσεις που αναφέρονται στην έκθεση, για να υλοποιηθεί το σχέδιο υποθαλάσσιας διασύνδεσης της Κύπρου με την Κρήτη θα απαιτούνταν επενδύσεις 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να κατασκευαστεί ένας αγωγός μεταφοράς 28 δισ. κ.μ. αερίου ετησίως, σε βάθη περίπου… 2.000 μέτρων. 

Ποιος επομένως θα πληρώσει όλα αυτά τα χρήματα και γιατί;

ΖΗΤΗΜΑ 2ο: Μας λένε ότι "Ο αγωγός αναμένεται ότι θα συμβάλλει στην απεξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό αέριο και θα συνεισφέρει στην ενεργειακή ασφάλεια της περιοχής". 

Η καθεστωτική προπαγάνδα συνηθίζει να περιγράφει μονότονα την επιχειρηματολογία των ΗΠΑ και των αμερικανικών πετρελαϊκών εταιρειών. Γιατί πολύ απλά η μετάφραση των παραπάνω είναι ότι οι ΗΠΑ επιδιώκουν από τις ίδιες τη μεγαλύτερη ενεργειακή εξάρτηση της καπιταλιστικής Ευρώπης, καθώς διεκδικούν τις Αγορές των Ευρωπαίκών χωρών από τη Ρωσία. Και παράλληλα επιχειρούν την φθορά του ρωσικού ιμπεριαλισμού που βασίζει σε μεγάλο βαθμό την όποια επιρροή του στον ενεργειακό τομέα.



ΖΗΤΗΜΑ 3ο: συνεχίζοντας τον συλλογισμό μας θα λέγαμε ότι η Ανατολική Μεσόγειο πλέον γίνεται μια εστία εντεινόμενου ανταγωνισμού μεταξύ των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, όπου πρέπει να προσθέσουμε και την αντίθεση μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας. Ενεργειακό ζήτημα και έλεγχος ενεργειακών και εμπορικών ροών βρίσκονται στο επίκεντρο, ενώ δεν πρέπει να μας διαφεύγει η επιθετικότητα των ΗΠΑ έναντι του Ιράν και του ρόλου της χώρας των μουλάδων στην ενεργειακή προμήθεια της Κίνας. 

ΖΗΤΗΜΑ 4ο: "Σχέδιο ειρήνης και συνεργασίας στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο χαρακτήρισε ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης τον αγωγό".
Mόνο ως κακόγουστο αστείο μπορεί να θεωρηθεί η δήλωση του Κ. Χατζηδάκη. Εξάλλου αστοί πολιτικοί και αναλυτές υποστηρίζουν ότι η υπογραφή της Διακυβερνητικής Συμφωνίας Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, για τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed αποτελεί απάντηση στις συμφωνίες μεταξύ της Τουρκίας και της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Λιβύης, που με την σειρά τους εναντιώνονται στους σχεδιασμούς μοιρασιάς της Ανατολικής Μεσογείου που υλοποιούνται μέσω των Πολεμικών Αξόνων Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου-Ισραήλ και έχουν ως βάση των ελληνικών κρατικών διεκδικήσεων την συνέχεια των ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου που επιτρέπει το ελληνικό αφήγημα για την υφαλοκρηπίδα του Καστελόριζου!

Είναι μια πολιτική εκτίμηση που επιβεβαιώνει η Ντόρα Μπακογιάννη στο κείμενο της στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ "Η ειδική σχέση Τουρκίας - Ε.Ε. και ο δρόμος προς τη Χάγη", όπου μεταξύ άλλων διαβάζουμε:
"Η «συμφωνία» Αγκυρας - Τρίπολης δεν είναι κενό γράμμα. Είναι μια συμφωνία που υπεγράφη ανάμεσα στην Τουρκία και σε μια αναγνωρισμένη κυβέρνηση από τον ΟΗΕ. Ομως, είναι ασύμβατη με το διεθνές δίκαιο, δεν παράγει έννομα αποτελέσματα και δεν δεσμεύει τρίτους. Αποτελεί την αντίδραση της Τουρκίας στα σχήματα συνεργασίας όπου πρωταγωνιστεί η Ελλάδα".
Άρα πως είναι δυνατόν ο Κ.Χατζηδάκης να μιλά για τον αγωγό EAST MED ως «Σχέδιο ειρήνης»:
Ο Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε σχετικά: «O EastMed είναι ένα σχέδιο ειρήνης και συνεργασίας στην ΝΑ Μεσόγειο, σε μια περιοχή δυστυχώς διαχρονικά γνωστή για μια σειρά εντάσεων και συγκρούσεων. Είναι ένα σχέδιο που φέρνει πιο κοντά την Ελλάδα με την Κύπρο και το Ισραήλ. Ένα σχέδιο που στηρίζεται από την ΕΕ και συμβάλλει στην ενεργειακή ασφάλεια της ίδιας της Ευρώπης».

Το να αναμασά κανείς τα επιχειρήματα των ΗΠΑ και να τα διαδίδει ανάλογα το συμφέρον των ελληνικών αστικών στρατηγικών σχεδιασμών...
Να παρουσιάζει την επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο μέσα από τον παραμορφωτικό εθνικιστικό φακό της "τουρκικής επιθετικότητας και προκλητικότητας", παρουσιάζοντας το ελληνικό αστικό κράτος ως "δύναμη Ασφάλειας και Σταθερότητας", το μόνο που εξυπηρετεί είναι η επιδίωξη "εθνικής ενότητας", η ένταση του πολέμου κατά του κόσμου της εργασίας εντός και εκτός συνόρων, απειλώντας τους λαούς ακόμη και με διακρατική σύγκρουση. 
Μια διακρατική σύγκρουση που τροφοδοτεί ο Μεγαλοιδεατισμός της ελληνικής άρχουσας τάξης και ο Νεο-Οθωμανισμός του καθεστώτος Ερντογάν, που δίνει δείγματα γραφής με την εισβολή σε Συρία-Ιράκ, με την συμμετοχή στον εμφύλιο της Λιβύης, αλλά πρώτα απ' όλα με την επίθεση του Κράτους Άμυνας-Ασφάλειας στην εργατική τάξη, την Αριστερά και τις μειονότητες. Αυτές είναι εξάλλου και οι ασύμμετρες απειλές για τον αστικό κόσμο στην Ελλάδα, ενώ πρόσφυγες-μετανάστες βιώνουν την κτηνωδία και τον πόλεμο από την συνεργασία ελληνικού και τουρκικού κράτους, ΗΠΑ και ΕΕ.  

ΖΗΤΗΜΑ 5ο: Την ώρα που τα φώτα της δημοσιότητας στρέφονται από τα καθεστωτικά μέσα στον αγωγό EAST MED, τις διπλωματικές διεργασίες και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ξεδιπλώνεται: 
μια άγρια αντεργατική επίθεση, με χαρακτηριστικά επεισόδια την εξαφανισμένη από τα ΜΜΕ Απεργία των εργαζόμενων στον ΟΤΕ, την Απεργία στο ΜΕΤΡΟ που χαρακτηρίζεται "ασύμμετρη αντίδραση" και τις νομοθετικές ρυθμίσεις για την Απαγόρευση των Κινητοποιήσεων  
η ενίσχυση της κρατικής τρομοκρατίας και του κράτους Άμυνας-Ασφάλειας
ο πραγματικό πόλεμος εναντίον των Προσφύγων-Μεταναστών στον Έβρο και το Αιγαίο με την κτηνώδη δράση του Ελληνικού Στρατού.

Στα παραπάνω έρχονται να προστεθούν οι εξαγγελίες για κολοσσιαία εξοπλιστικά προγράμματα αξίας πολλών ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ Ευρώ.
Οι προσλήψεις χιλιάδων Μισθοφόρων Στρατιωτών και η απαίτηση για αύξηση της στρατιωτικής θητείας των νέων -ανδρών και γυναικών- που θεωρούνται οι Αναλώσιμοι του Ελληνοτουρκικού Ανταγωνισμού.
Οι πολεμικές προετοιμασίες και οι Συνεκπαιδεύσεις μεταξύ των στρατιωτικών δυνάμεων Ελλάδας-ΗΠΑ-Ισραήλ για την συμμετοχή στους νέους βάρβαρους πολέμους τους, ενώ πολιτικοί-οργανικοί διανοούμενοι-στρατιωτικοί απαιτούν τον ακόμη μεγαλύτερο ενεργό πολεμικό ρόλο του Ελληνικού Στρατού.
Δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση επέλεξε να καταθέσει παραμονές Χριστουγέννων στη Βουλή (αρχικά στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων) προς κύρωση το νομοσχέδιο για το λεγόμενο Πρωτόκολλο Τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ περισσότερα:
Χανιά | Αλλάζει το Πρωτόκολλο για τη βάση της Σούδας 

– Μέχρι και… πυρηνικά θα μπορούν να φέρουν οι Αμερικάνοι 
diktiospartakos.blogspot.com
-ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΜΟΝΟ Η ΚΟΙΝΗ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
Κυβερνήσεις, Αμερικανός πρέσβης, καθεστωτικά ΜΜΕ και στρατιωτικό κατεστημένο αγχώνονται να μας πείσουν ότι τους έχουμε ανάγκη.
Ότι μόνο αυτοί -εξασφαλίζοντας βεβαίως τεράστια κέρδη και προνόμια- μπορούν να μας εξασφαλίσουν την ευημερία και την ειρήνη.
Αποδεικνύεται όμως ότι όλοι αυτοί μας χειραγωγούν και μας παραπλανούν, ότι πίσω από τα καλέσματα "εθνικής ενότητας" κρύβουν τα σχέδια πλουτισμού και κερδοφορίας τους.
Αυτά τα επιχειρηματικά κέρδη, αυτά τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα απαιτούν αγορές όπλων και Προσλήψεις Μισθοφόρων, μας επιβάλλουν τις τρομοκρατικές τους Συμμαχίες και τους Άξονες του Πολέμου.
Συνδέοντας τον κοινωνικό πόλεμο με τη βαρβαρότητα του Ιμπεριαλιστικού ολέθρου και τις επεμβάσεις.

Να ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ τις Πολεμικές προετοιμασίες: Η καλύτερη ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και η μεγαλύτερη συμβολή στο ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ λαμβάνει την πρωτοβουλία να απευθύνει μήνυμα αγώνα για την συγκρότηση ενός Μαζικού και Μαχητικού κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό ενάντια στους πολεμικούς σχεδιασμούς του Ελληνικού Κράτους, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ
ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΑΠΛΩΣ-ΤΟΝ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ!
ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΣΕ ΝΕΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑ Η ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΗ ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΟΒΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ την ΠΑΡΟΧΗ ΚΑΘΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, στην συνδρομή-συμμετοχή του Ελληνικού Στρατού. Αρνούμαστε να συμμετέχουμε στις Ασκήσεις (Ηνίοχος).
Αρνούμαστε οποιαδήποτε συμμετοχή στους βρώμικους πολέμους και τις επεμβάσεις τους.
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΩΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΜΑΣ ΣΕ ΔΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ
ΔΕ ΘΑ ΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ ΦΟΝΙΑΔΩΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.
ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ:
ΤΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ-ΕΛΔΥΚ
ΤΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ-ΙΣΡΑΗΛ-ΑΙΓΥΠΤΟΥ
ΤΑ ΕΝΙΑΙΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ-ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ
Να διαλυθούν ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ
ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΛΕΜΟ ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ελληνικής Κυβέρνησης κατά των Προσφύγων. Δεν Υπηρετούμε στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης προσφύγων-μεταναστών.
Δεν εφαρμόζουμε εμείς τα Δόγματα Πολέμου Καταστολής που στρέφονται εναντίον των εργαζομένων. Δε θα Υπακούσουμε σε καμιά για να σπάσουμε Απεργία. Δε θα εφαρμόσουμε καμιά διαταγή Καταστολής Πλήθους!
Ούτε ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς και Μισθοφόρους Στρατιώτες. ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!
Να επιστρέψουν όλα τα στρατεύματα από το εξωτερικό. Απαιτούμε καμία εμπλοκή των στρατιωτών και συνολικά του Ελληνικού Στρατού για τη φύλαξη της βάσης.
Να κλείσει τώρα η βάση στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, η βάση ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ
για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ
Κίνημα Μαζικό, Μέσα και Έξω από τον στρατό ενάντια στην κυβέρνηση της αντεργατικής λαίλαπας και των Μνημονίων, των πολεμικών τυχοδιωκτισμών.
Κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Βαλκάνια-Μεσόγειο ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, στον εθνικισμό και το φασισμό, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου