Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

2000 Μισθοφόροι Στρατιώτες για να φυλάνε πετρελαϊκές εταιρείες αγωγούς και να σταλούν σε Μάλι και Περσικό Κόλπο

Η κυβέρνηση ΝΔ με την πλήρη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ προχωρά στην πρόσληψη 2000 Μισθοφόρων στρατιωτών, αλλά και 1200 Συνοριοφυλάκων για τον Έβρο και τα νησιά του Αιγαίου.
Πρόσφατα δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως η σχετική απόφαση των υπουργείων Άμυνας και Οικονομικών και άρα ξεκινάει άμεσα η διαδικασία για την πρόσληψη 2.000 Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ).
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Άμυνας, από τις 2.000 προσλήψεις ΟΒΑ που προγραμματίζονται οι 1.200 θα αφορούν ανάγκες του Στρατού Ξηράς, 400 ΟΒΑ θα στελεχώσουν θέσεις του Πολεμικού Ναυτικού και άλλοι 400 της Πολεμικής Αεροπορίας. Επιδίωξη του Νίκου Παναγιωτόπουλου αλλά και του υφυπουργού Αλκιβιάδη Στεφανή είναι μετά τις 2.000 προσλήψεις ΟΒΑ να ακολουθήσουν και προσλήψεις Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) σε πιο εξειδικευμένες ειδικότητες. 
Σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», οι 1.200 ΟΒΑ που θα προσληφθούν θα κατανεμηθούν στον Στρατό Ξηράς ως εξής: 500 θα στελεχώσουν τις Ειδικές Δυνάμεις, 370 το Πεζικό, 110 τα Τεθωρακισμένα και 220 το Πυροβολικό.

ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ;
Μα γιατί άλλαξαν οι ανάγκες του ελληνικού κράτους.
Χρειάζονται τους Μισθοφόρους Στρατιώτες για να φυλάνε τις εξέδρες και τους αγωγούς φυσικού αερίου και πετρελαίου της Ανατολικής Μεσογείου.
Χρειάζονται επιτακτικά τους Μισθοφόρους Στρατιώτες -ειδικά στις Ειδικές Δυνάμεις- γιατί έχουν αναλάβει ρόλο ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑ των λαών σε Βαλκάνια και Ανατολική Μεσόγειο, το οποίο σημαίνει ότι ο Ελληνικός Στρατός θα βγαίνει πολύ συχνότερα εκτός συνόρων, θα πηγαίνει σε εμπόλεμες ζώνες με πολύ πιο ενεργό ρόλο.

Δείτε: 140 στελέχη στέλνονται στην Σαουδική Αραβία μαζί με τους PATRIOT.
Σχεδιάζεται η αποστολή εκστρατευτικού σώματος στο Μάλι στο πλευρό των γαλλικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.
Τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού περιπολούν σε Λιβύη, Λίβανο και υπάρχει η συμφωνία πάλι με τον Πρόεδρο Μακρόν για αποστολή στον Περσικό Κόλπο.
Ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις υπάρχουν σε Αφγανιστάν και Κόσοβο.
Αν σήμερα ο Ελληνικός Στρατός ΠΟΛΕΜΑ σε ιμπεριαλιστικές αποστολές των ΝΑΤΟ-ΕΕ ή με την ομπρέλα του ΟΗΕ, συμμετέχει στον πόλεμο τρομοκράτησης των λαών και κατά των προσφύγων-μεταναστών, άμεσα απαιτείται να υλοποιήσει έναν πολύ πιο ενεργό ρόλο για την επιβολή της Ασφάλειας του αστικού κόσμου, των επενδύσεων τους και των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών.
Όμως ο Ελλη.νικός Στρατός αναλαμβάνει ολοένα Κατασταλτικά καθήκοντα εναντίον του εσωτερικού εχθρού, άρα θέλει πιο πειθήνιους Μισθοφόρους Στρατιώτες.
Για αυτό χρειάζεται τους Μισθοφόρους Στρατιώτες
ΔΙΑΒΑΣΤΕ:
Γιατί η κυβέρνηση ΝΔ μετονόμασε το ΚΥΣΕΑ από Άμυνας σε Ασφάλειας;
http://diktiospartakos.blogspot.com/2020/02/blog-post_580.html



ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΒΑ;
Τους θέλει όμως φθηνούς (σύμφωνα με το νόμο 4472/2017, οι ΟΒΑ αμείβονται με 1080 ευρώ μεικτά σε σύγκριση με τα 1500 ευρώ που απαιτούνται για τους ΕΠ.ΟΠ).
Τους παίρνει έτοιμους αμέσως μόλις εκτελέσουν την Υποχρεωτική θητεία και δεν χρειάζεται να τους εκπαιδεύσεις.
Για τους ΟΒΑ δεν υπάρχει η Υποχρέωση της επιπλέον αμοιβής για τις αποστολές εκτός συνόρων, ενώ στους ΕΠ.ΟΠ. πρέπει να δίνουν διπλούς μισθούς (δείτε τι γίνεται με την ελληνική αποστολή στο Κοσσυφοπέδιο).
Τους θέλει νέους και ανακυκλώσιμους.
Μέχρι πρόσφατα τους έδινε τη δυνατότητα συμβολαίου από ένα (1) μέχρι τρία (3) έτη!
Το συμβόλαιο αυτό έρχεται να επεκτείνει η διάταξη που περιλαμβάνεται στο ν τελευταίο νόμο του ΥΠΕΘΑ.

 που έχει δει το φως της δημοσιότητας, αλλά είναι άγνωστο πότε θα κατατεθεί στην Βουλή.
Προσέξτε, την παγίδα.
Ο νόμος δεν μιλά για τριετές ή εξαετές συμβόλαιο.
Μιλά για δυνατότητα.
Δηλαδή, για οποιοδήποτε λόγο κρίνουν ότι δεν τους κάνεις (π.χ. αν υπάρξει τραυματισμός) σε πετούν ξανά στην Ανεργία.
Η ανεργία εξάλλου είναι η Κατάληξη και όσων ΟΒΑ καταφέρουν να ολοκληρώσουν έξι (6) έτη Μισθοφορικής παρουσίας στις Ένοπλες Δυνάμεις αφού ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ τη Μονιμοποίηση.
Στόχος τους είναι η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΟΤΗΤΑ των ΟΒΑ, ο μεγαλύτερος έλεγχος και η υποταγή τους (ποιος και σε τι θα τους πάει κόντρα όταν γνωρίζει ότι μπορεί πολύ εύκολα να αντικατασταθεί άμεσα) και φυσικά καλλιεργούν όρους οικοδόμησης ενός σύγχρονου Πελατειακού Κράτους, που ποτέ σε έλειψε στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Πρέπει να έχουμε συνείδηση ότι οι ΟΒΑ αποτελούν μαζί με τους φαντάρους "τον τελευταίο τροχό της αμάξης", το πιο εκμεταλλεύσιμο και καταπιεσμένο τμήμα των Ενόπλων Δυνάμεων. Είναι ακάλυπτοι συνδικαλιστικά, τους περιφρονούν και η γνώμη που διαμορφώνουν για τον εαυτό τους και την σχέση τους με τον στρατό έχει συγκεκριμένα απαξιωτικά χαρακτηριστικά.

ΠΟΙΑ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
Το ζήτημα της πρόσληψης Μισθοφόρων Στρατιωτών είναι βαθιά Ταξικό.
Δεν αφορά μόνο τους ΟΒΑ.
Αφορά το μαθητή που θα δηλώσει την προτίμηση του για τις Παραγωγικές Σχολές Στρατού και Αστυνομίας προκειμένου να αποκατασταθεί εργασιακά....
Αφορά τους φαντάρους που εξαγοράζονται για να πάνε Κύπρο ή να ανέβουν στα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, για να αντέξουν οικονομικά το βραχνά της θητείας...
Απαιτείται η παρέμβαση ενός ολόκληρου Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό, όπου θα συνενώσει την πάλη των αγωνιστών της εκπαιδευτικής κοινότητας και της γειτονιάς, με τον αγώνα του εργατικού κινήματος και την ανάπτυξη αντιστάσεων Μέσα στον Στρατό.

Ο Ελληνικός Στρατός ΠΟΛΕΜΑ και απαιτείται το Μπλοκάρισμα της Πολεμικής Μηχανής γιατί ακριβώς προωθείται η Καπιταλιστική Ανασυγκρότηση - και η οικοδόμηση του Επιχειρηματικού κράτους Άμυνας/Ασφάλειας του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού. 
Όπου συνενώνεται ο σύγχρονος Μεγαλοϊδεατισμός των ΑΟΖ, των Ενεργειακών κοιτασμάτων, του ελέγχου θαλάσσιων δρόμων ενέργειας-εμπορίου στρατηγικής σημασίας, των Βαλκανίων ως Ζωτικού Χώρου για το ελληνικό κεφάλαιο με την πρωτοφανή ιστορικά απόπειρα εκμετάλλευσης και καθυπόταξης τους κόσμου της εργασίας, ανεξάρτητα το θρήσκευμα, τη γλώσσα και τη θρησκεία.
Τι ζητάει το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος
• Κανένας νέος να μην καταταγεί ως ΕΠΟΠ και ΟΒΑ. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.
• Άμεση απόσυρση των δυνάμεων που εντάσσονται στις ΝΑΤΟϊκές αποστολές και τον ευρω-στρατό. Διάλυση του ΝΑΤΟ και ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ. ΟΧΙ στις Βάσεις του Θανάτου.
Να φύγουν όλοι οι Ιμπεριαλιστές ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσία από την Περιοχή. Όχι στους Άξονες του Πολέμου Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου.
Να ανατραπούν με τους κοινούς αγώνες των λαών σε Ελλάδα και Τουρκία οι κυβερνήσεις Μητσοτάκη-Ερντογάν. Οι Ανταγωνισμοί και η πολεμοκαπηλεία τους απειλούν τους λαούς μας το ίδιο με την Συνεργασία τους εναντίον μας στον Πόλεμο τρομοκράτησης των λαών, τον Πόλεμο κατά Προσφύγων-Μεταναστών, με το Ολοκληρωτικό κράτος που Οικοδομούν.
• Να γυρίσουν όλοι οι Έλληνες στρατιώτες που βρίσκονται εκτός συνόρων.
• Εφαρμογή, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όλων των συνταγματικών δικαιωμάτων. Ο φαντάρος είναι πολίτης με στολή. Ελεύθερος συνδικαλισμός στα στρατόπεδα, δημοσιοποίηση κάθε αυθαιρεσίας και αιτήματος.
• Υπαγωγή του ελέγχου των υπηρεσιών στη δύναμη του προσωπικού. Δεν είναι πρώτιστο ζήτημα η εκπλήρωση των υπηρεσιών. Δημοσίευση και έλεγχος των υπηρεσιών από επιτροπές φαντάρων. Οι υπηρεσίες να είναι τουλάχιστον 1-1 για όλους και να υπάρχει αυστηρή τήρηση της κυκλικότητάς τους.
• Να μπει ένα τέλος στη Βυσματοκρατεία και το Πελατειακό κράτος.
• Να καταργηθεί η απλήρωτη εργασία και να σταματήσουν τα «καψόνια».
•Όχι στα ΚΑΑΥ των φαντάρων-υπηρετριών και των ανώτατων που κάνουν δωρεάν πολυτελείς διακοπές στις πλάτες τους. Όχι στη τζάμπα συντήρηση των στρατοπέδων. Καθαριότητα και σίτιση από πολιτικό προσωπικό.
• Να μειωθεί άμεσα η θητεία, η βίαιη απόσπαση των φαντάρων από το οικείο συντροφικό και κοινωνικό τους περιβάλλον.
• Πλήρεις και δωρεάν παροχές προς τους στρατιώτες: μετακινήσεις, επικοινωνία, πολιτισμός.
• Επαρκής μισθός, βασικός, για τους φαντάρους. Πλήρης ασφάλιση και αναγνώριση προϋπηρεσίας. Δυνατότητα εγγραφής στο ταμείο ανεργίας μετά το τέλος της θητείας
• Να σταματήσουν οι επικίνδυνες ασκήσεις με πραγματικά πυρά. Να καταργηθούν τα όπλα απεμπλουτισμένου ουρανίου.
• Να μπλοκαριστούν επιτέλους οι πολεμικές δαπάνες, τα δις που ξοδεύονται από τη δημοσιονομική ληστεία των εργαζομένων και μετατρέπουν την παραμεθόριο σε πυριτιδαποθήκη τρόμου.
Πρέπει να εγκαταλείψουμε τον πατριωτισμό της δήθεν υπεράσπισης των συνόρων και της εθνικής ανεξαρτησίας, της δήθεν εικόνας της ισχυρής Ελλάδας και των υποχρεώσεων προς τους καλούς συμμάχους.
Ετοιμάζονται να μας μετατρέψουν κρέας στα κανόνια των ανταγωνισμών τους για τις ΑΟΖ και τα Ενεργειακά Κοιτάσματα.
Το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα, που αιμορραγεί διαρκώς τροφοδοτώντας με ζωντανούς ανθρώπους την πολεμική τους μηχανή, πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Είναι υποχρέωση κάθε ανθρώπου και κάθε πολιτικής δύναμης να πάρει μέρος σε ένα μέτωπο αντίστασης και ανατροπής αυτής της κατάστασης, σε ένα μέτωπο υπεράσπισης της ζωής του φαντάρου.
Η επικίνδυνη χακί καθημερινότητα απαιτεί την απάντησή μας.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Τηλ: 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου