Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Συγκέντρωση «αλληλεγγύης ενάντια στο μίσος» το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου

Συγκέντρωση «αλληλεγγύης ενάντια στο μίσος» το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου
«Για έναν κόσμο που θα χωράει πολλούς κόσμους»
Φωτό Αρχείου
Συγκέντρωση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης ενάντια στο μίσος και στον διχασμό θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Σαπφούς.
Στη συγκέντρωση καλούν συλλογικότητες και οργανώσεις ενώ η Συνέλευση Εργαζομένων στις ΜΚΟ της Λέσβου σε ανακοίνωση της επισημαίνει τα εξής: «Τις τελευταίες μέρες το νησί της Λέσβου έχει κέντρικη θέση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Ο λόγος δεν είναι μόνο οι άθλιες συνθήκες στο hot-spot της Μόριας και ο εγκλωβισμός εντός του νησιού για χιλιάδες μετανάστ(ρι)ες, αλλά και οι ποικίλες αντιδράσεις και κινητοποιήσεις ομάδων κατοίκων ενάντια σε αυτή την κατάσταση.
Ας δούμε όμως με ψυχραιμία τι έχει συμβεί.

Τους τελευταίους μήνες ο τόπος μετατρέπεται καθημερινά όλο και περισσότερο σε φυλακή,οι συνθήκες διαβίωσης για περισσότερες από 20000 μετανάστριες και πρόσφυγες διαρκώς χειροτερεύουν και υπηρεσίες εκπαίδευσης και υγειονομικής φροντίδας είναι υποστελεχωμένες και δεν αρκούν για όλες. Οι αντιδράσεις των κατοίκων ποικίλουν.

Εκτός επό εκείνες που διαμαρτύρονται για τις συνθήκες ζωής των προσφυγισσών/μεταναστών, είναι και οι 'πατριώτες' που επιλέγουν να επιθετούν σε μετανάστριες, να στοχοποιήσουν εργαζόμενους, να απαγορεύσουν την είσοδο σε δημόσιο χώρο και γενικά να διασπείρουν το φόβο και το μίσος. Είναι οι κάτοικοι που φοβούνται, εκβιάζονται και αποδέχονται ψεύτικες ειδήσεις.

Υπάρχουμε όμως και όλοι εμείς που λέμε πως η μόνη δύναμη και λύση είναι οι κοινοί αγώνες ντόπιων και μεταναστριών για ζωή και αξιοπρέπεια. Γιατί γνωρίζουμε ότι σε έναν κόσμο για λίγους δε χωράει καμία.

ΟΥΤΕ ΑΝΟΙΧΤΑ, ΟΥΤΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
ΚΑΜΙΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΜΕΣΗ ΑΡΣΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ
ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου