Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

Πρωτοβουλία ενάντια στην Άσκηση “Χρυσόμαλλο Δέρας”: Οι φαντάροι Αμφισβητούν το ρόλο Χωροφύλακα του Ελληνικού Στρατού στα Βαλκάνια!

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έχει λάβει πρωτοβουλία για την συγκέντρωση υπογραφών φαντάρων ενάντια στη Διεθνή Άσκηση “Χρυσόμαλλο Δέρας”
ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΗΝΙΟΧΟΣ-“Χρυσόμαλλο Δέρας” του Στρατού Ξηράς 
Τελειωμό δεν έχουν οι ασκήσεις- “πρόβες πολέμου” που διεξάγει το ελληνικό κράτος. Λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση της πολυεθνικής διακλαδικής άσκησης “Μέγας Αλέξανδρος” με τη συμμετοχή Γαλλίας και ΗΠΑ, διεξάγεται η άσκηση “Χρυσόμαλλο Δέρας”. Πρόκειται για μια άσκηση στην οποία εκτός της Ελλάδας και των ΗΠΑ συμμετέχουν Αλβανία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία και Β. Μακεδονία.
Δια στόματος ΓΕΣ σκοπός της άσκησης “είναι η διεύρυνση και ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ των Στρατών των συμμετεχουσών χωρών, η αναβάθμιση της εκπαίδευσης και των επιχειρησιακών ικανοτήτων των Μονάδων αυτών καθώς επίσης και η δημιουργία πνεύματος αμοιβαίας κατανόησης και εμπιστοσύνης, στο εμπλεκόμενο προσωπικό, με σκοπό την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ τους”.

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ 
Το Ελληνικό κράτος και ο στρατός του δεν είναι Δύναμη Σταθερότητας και Ασφάλειας. Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αναλαμβάνουν ως Χωροφύλακας των λαών, να επιβάλλουν τους αμερικανικούς-ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς στα Βαλκάνια, τις οικονομικές-πολιτικές επιδιώξεις ελληνικού-αμερικανικού κράτους με παρανομαστή το ενεργειακό ζήτημα. Αγωγοί, διεκδίκηση Αγορών και Ζωτικού Χώρου εντείνουν τον ανταγωνισμό με την Ρωσία, αναζωπυρώνουν τους εθνικισμούς. Είναι το μέλλον που χαράζουν για τους Βαλκανικούς λαούς που ζουν τον "καπιταλιστικό παράδεισο" της ανεργίας, φτώχειας, διαφθοράς, εκμετάλλευσης και καταπίεσης. Ταυτόχρονα, έχουν το βλέμμα στραμμένο ταυτόχρονα στον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό και το ποιος θα πάρει το μεγαλύτερο κομμάτι από την δημιουργία κι αναδιανομή των ενεργειακών πηγών και δρόμων της Αν. Μεσογείου. Απειλώντας μας με θερμά επεισόδια και διακρατική πολεμική σύγκρουση.

Η άσκηση “Χρυσόμαλλο Δέρας, ο ΗΝΙΟΧΟΣ του Στρατού Ξηράς, αποτελεί συνέχεια της Συμφωνίας των Πρεσπών και της Πολεμικής Συμμαχίας Ελλάδας-ΗΠΑ που καθιστούν την ελληνική επικράτεια το σοβαρότερο Πολεμικό Ορμητήριο εναντίον των λαών σε Βαλκάνια-Αφρική-Μέση Ανατολή. Είναι το αντίστοιχο των πολυεθνικών ασκήσεων του Πολεμικού Ναυτικού και της Αεροπορίας, μια ακόμη Διεθνή Άσκηση που πραγματοποιείται είτε στο πλαίσιο της πολεμικής συμμαχίας με τη Γαλλία, τα Αραβικά σκοταδιστικά και επιθετικά καθεστώτα, είτε τους Άξονες του Πολέμου Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου-Αιγύπτου, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Έτσι συνεκπαιδεύεται ο Ελληνικός Στρατός "Πάροχος Ασφάλειας" ενεργειακών εταιρειών-εφοπλιστών-επενδυτών. Για να στείλει PATRIOT και 140 άνδρες στην Σαουδική Αραβία, φρεγάτα στον Περσικό Κόλπο και τον Λίβανο, εκστρατευτικό σώμα στο Αφγανιστάν, το Μάλι και την Λιβύη, αλλά και για να κάνει "Αποτροπή" σε Έβρο-Αιγαίο εναντίον των δυστυχισμένων προσφύγων, θύματα των βρόμικων πολέμων που Συμμετέχει και Διευκολύνει. 

Το κόστος μιας τέτοιας έκτασης στρατιωτικής κινητοποίησης, μαζί με τα δισεκατομμύρια των εξοπλισμών και των προσλήψεων Μισθοφόρων Στρατιωτών είναι πρόκληση για την πληττόμενη λαϊκή πλειοψηφία. Γιατί την ίδια ώρα είναι που συνεχίζουν τη διάλυση κάθε ψήγματος “κράτους πρόνοιας” κλείνοντας νοσοκομεία και σχολεία, που ξεπουλάνε λιμάνια κι αεροδρόμια για να “μειωθούν τα κρατικά έξοδα”, που λεηλατούν δις. Ευρώ από τα ασφαλιστικά ταμεία. Όλα αυτά κι ενώ κοροϊδεύουν εμάς και τις οικογένειές μας, φορτώνοντάς μας το υπέρογκο οικονομικό βάρος της υποχρεωτικής στράτευσης. 

Αυτά τα σχέδια και τα συμφέροντα δεν είναι δικά μας. Απέναντι στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς των αστικών τάξεων σε Ελλάδα και Τουρκία για χάρη μιας αιματηρής καπιταλιστικής ανάπτυξης και των ιμπεριαλιστικών σχεδίων ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, βάζουμε μπροστά τα λαϊκά συμφέροντα και την κοινή πάλη των λαών για ειρήνη. 

Οι φαντάροι που υπογράφουμε αυτό το κείμενο Αρνούμαστε να Συμμετέχουμε και να Συναινέσουμε. 
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ 
ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ-ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥΣ 
Οι Έλληνες και Τούρκοι Φαντάροι δε θα γίνουν Κρέας στα Κανόνια τους. 
Απάντηση μας ο Κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Βαλκάνια ενάντια σε κυβερνήσεις του πολέμου, σε εθνικισμό και φασισμό, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου