Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Πανηγυρική αθώωση των φοιτητών της ΑΣΟΕΕ (βίντεο)

Πανηγυρική αθώωση των φοιτητών της ΑΣΟΕΕ (βίντεο)
Αθωώθηκαν πανηγυρικά οι δύο αγωνιστες φοιτητές μέλη της ΕΑΑΚ και της νΚΑ, που είχαν συλληφθεί μετά την εισβολή των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ τον περασμένο Νοέμβριο και στους οποίους είχε φορτωθεί σειρά ανυπόστατων κατηγοριών.
Στο δικαστήριο κατέπεσαν όλες οι κατηγορίες με “πρωτεργάτες” τους ίδιους τους αστυνομικούς, που στην προσπάθεια τους να ενοχοποιήσουν τους δύο φοιτητές υπέπεσαν σε μνημειώδεις αντιφάσεις ως προς τον χώρο και τον χρόνο των γεγονότων και κυρίως, σε σχέση με τις αρχικές τους καταθέσεις στη ΓΑΔΑ.
Στις απολογίες τους οι δύο κατηγορούμενοι παρουσίασαν τα πραγματικά περιστατικά αλλά και το πολιτικό κριτήριο με το οποίο δρουν και κινητοποιούνται.

Ακολούθησε αθωωτική πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος υποστήριξε ότι από τα πραγματικά περιστατικά δεν προκύπτει καμία εμπλοκή των κατηγορούμενων στις πράξεις που τους αποδίδονται. Σημείωσε δε ότι συγκεκριμένα για τον Γιάννη Παχάκη δεν προκύπτει καν ότι βρισκόταν στο σημείο που ισχυρίζονται οι μάρτυρες κατηγορίας αστυνομικοί.

Στις αγορεύσεις τους οι συνήγοροι υπεράσπισης ανέδειξαν το πλέγμα των μεθοδεύσεων από την αστυνομία για την ενοχοποίηση των δύο φοιτητών, που κορυφώθηκαν με το “ανώνυμο τηλεφώνημα” με το οποίο απήχθη, επί της ουσίας, κάτω από το σπίτι του ο Γιάννης Παχάκης και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ, όπου και κρατήθηκε για ώρες μέχρι να κληθούν για κατάθεση οι “πρόθυμοι” αστυνομικοί που τον ενοχοποίησαν.

Ενδεικτικό της μεθόδευσης ήταν ότι οι καταθέσεις των δύο αστυνομικών ήταν πανομοιότυπες, πιστά αντίγραφα η μια της άλλης! Αίσθηση δε προκάλεσε η ευκολία με την οποία ο αστυνομικός της ΟΠΚΕ παραδέχτηκε και προσπάθησε να δικαιολογήσει τη χρήση του μη ελαστικού πτυσσόμενου κλομπ, κατά παράβαση των υπηρεσιακών οδηγιών.

Με την αθώωση των δύο φοιτητών επετεύχθη ένα πρώτο πλήγμα στην προσπάθεια να παγιωθεί το δόγμα “νομος και τάξη” της κυβέρνησης, που έφτασε σε παροξυσμό τους προηγούμενους μήνες. Αποκαλύφθηκαν δεν σε όλη τους την έκταση τα ψέματα και οι μεθοδεύσεις που απαιτούνται στην προσπάθεια να εμπεδωθεί το κλίμα τρομοκρατίας. Ακολουθούν σημαντικές δικές των υπολοίπων συλληφθέντων της ίδιας περιόδου, με πρώτους τους συλληφθέντες της 17 Νοεμβρίου. Παράλληλα εκδικάζεται η έφεση των δύο αγωνιστών που καταδικάστηκαν για αναγραφή αντιφασιστικών συνθημάτων στη νέα Σμύρνη μετά τη δολοφονία Φύσσα.

Γ. Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου