Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Τα καθεστωτικά ΜΜΕ και ο μπάτσος-πιστολέρο της ΑΣΟΕΕ

Τα καθεστωτικά ΜΜΕ και ο μπάτσος-πιστολέρο της ΑΣΟΕΕ
Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Μια επισήμανση σχετικά με τον μπάτσο που τράβηξε όπλο, απειλώντας φοιτητές σήμερα το μεσημέρι, στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ
Υπήρξαν τοποθετήσεις φοιτητών/ιων που ήταν αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού. Ακολούθησαν ανακοινώσεις από τις φοιτητικές παρατάξεις Ενωτική Πρωτοβουλία ΑΣΟΕΕ και ΕΑΑΚ-ΑΣΟΕΕ,
Δημοσιεύτηκαν καταγγελίες από το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ και την νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.
Ολες έκαναν αναφορά στο ότι ο μπάτσος τράβηξε το όπλο του μέσα στον χώρο του πανεπιστημίου, στοχεύοντας και απειλώντας τους φοιτητές ότι θα τους ρίξει.
Στο βίντεο μάλιστα που δημοσιεύτηκε ακούγεται ξεκάθαρα η αντίδραση ενός φοιτητή, απέναντι στον μπάτσο που είχε προτεταμένο το πιστόλι του: "Ρίξε μου ρε. Ρίξε μου ρε βλάκα".
Και φυσικά μετά τον σάλο που ξεσηκώθηκε υπήρξε και ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ που παρουσίαζε μια εκδοχή διαμετρικά αντίθετη, για τις συνθήκες του περιστατικού, απ' αυτή που ανέφεραν πολιτικές νεολαίες και φοιτητικές παρατάξεις.
Μαντέψτε τώρα ποια εκδοχή υιοθέτησαν και ποιες απόψεις αγνόησαν σχεδόν όλα τα καθεστωτικά ΜΜΕ. 
Υπάρχει όμως και κάτι άλλο. Πριν λίγες μέρες άλλοι μπάτσοι που βγήκαν νυχτερινή μπαρότσαρκα κουβαλούσαν μαζί τα κουμπούρια τους τα οποία χρησιμοποίησαν σε ένα περιστατικό που δημιουργήθηκε. Εκτός υπηρεσίας ήταν και ο σημερινός Μπαρούρδος που τράβηξε το όπλο του.
Μήπως πρέπει κάπου να μπει φρένο στην οπλοφορία των μπάτσων;
Ας μην ξεχνάμε ότι πριν λίγα χρόνια (Το 2016) μπάτσος στην Καλλιθέα σκότωσε με το υπηρεσιακό του όπλο γείτονα του, γιατί τον ενοχλούσε η δυνατή μουσική που είχε. 
Εδώ έχουμε μπάτσους να πουλάνε ναρκωτικά να ληστεύουν να εμπλέκονται σε κάθε είδους εγκληματικά κυκλώματα και για το αστικό πολιτικό προσωπικό δεν τρέχει τίποτα. Το πρόβλημα τους είναι να τροποποιήσουν την νομοθεσία, να επιστρατεύσουν όλο τον κρατικό μηχανισμό, για να ... αντιμετωπίσουν τον "Ρουβίκωνα".
Τι περιμένουν; Να υπάρξει ο επόμενος Γρηγορόπουλος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου