Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Ο θάνατος με τα μάτια ανοιχτά στην παγωνιά του πολέμου και του ρατσισμού

Ο θάνατος με τα μάτια ανοιχτά στην παγωνιά του πολέμου και του ρατσισμού

Η μικρή Ιμάν Αχμέντ Λεϊλά, 18 μηνών, πέθανε από το κρύο στο δρόμο της προσφυγιάς που τράβηξε μαζί με την οικογένειά της για να γλιτώσει από τις βόμβες που πέφτουν στο Ιντλίμπ. Πάγωσε και ξεψύχησε, πριν προλάβουν να φτάσουν σ’ ένα στρατόπεδο προσφύγων στα σύνορα με την Τουρκία.
Στο νοσοκομείο Σιφά του Αφρίν, όπου μεταφέρθηκε, απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Η καρδιά της είχε σταματήσει να χτυπάει. Το προσωπικό του νοσοκομείου μοιράστηκε μέσω του πρακτορείου Αναντολού μια φωτογραφία του νεκρού κοριτσιού στα χέρια των δικών της τυλιγμένου με σκεπάσματα και με τα μάτια ανοιχτά.

Η οικογένεια της Ιμάν είχε διαφύγει αρχικά στο Ινλτίμπ από την Γούτα το 2018 για να γλιτώσει από τις βιαιότητες του καθεστώτος Άσαντ. Τώρα που ο στρατός του Άσαντ και τα ρώσικα αεροπλάνα δε διστάζουν να βομβαρδίζουν αμάχους στην υποτιθέμενη ζώνη αποκλιμάκωσης, εγκατέλειψαν και πάλι τις εστίες τους με μόνη έννοια να σώσουν τη ζωή των παιδιών τους.

Απ’ το Γενάρη του 2019, 1,9 εκατομμύρια Σύριοι εκτοπίστηκαν στις περιοχές της Συρίας που ελέγχει ο τουρκικός στρατός κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Πηγή: Anadolu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου