Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Ρεζιλίκι δίχως τέλος…

Ρεζιλίκι δίχως τέλος…
Πηγή: menshouse.
Του Δημήτρη Καναβαράκη
Το θέατρο παραλόγου που παίχτηκε από το πρωί της Τετάρτης έως το απόγευμα του Σαββάτου ήταν ξεκάθαρα ταξικής προέλευσης
Τρεις μέρες. 
Οι οποίες μπορεί να γινόταν τέσσερις και πέντε, ποιος ξέρει πόσες αν δεν είχε παρουσιαστεί μόνος του στις Αρχές ο δράστης του στυγερού φονικού στη Γλυφάδα, γιατί ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται.
Είναι πραγματικά να απορείς με την (απ)ενεργοποίηση και την (αν)αποτελεσματικότητα της αστυνομίας, η οποία εδώ και μήνες (από τον Ιούλιο συγκεκριμένα) επιδεικνύει τρομερή ευαισθησία και ταχύτητα δράσης όταν πρόκειται για αναρχικούς και καταληψίες, αλλά και παροιμιώδη ανικανότητα όταν πρέπει να εντοπίσει ένα δολοφόνο της ασφάλτου, που τρέπεται σε φυγή αφήνοντας αβοήθητο το θύμα του να ξεψυχήσει.
Η απάνθρωπη πλευρά είναι η μία παράμετρος της υπόθεσης. Η άλλη έγκειται στην ευθεία αμφισβήτηση εννοιών, όπως ισονομία και ισοπολιτεία. Διότι είναι λίγο δύσκολο να πιστέψουμε ότι τάχα οι αστυνομικές αρχές αδυνατούν να βρουν επί τρεις και πλέον ημέρες τον οδηγό ενός (καθόλου συνηθισμένου) αυτοκινήτου, του οποίου την πινακίδα έχουν στη διάθεσή τους. Γιατί οι προϊστάμενοι της ΓΑΔΑ επέτρεψαν τέτοιο ρεζιλίκι, πρωταγωνιστώντας σε ένα θέατρο παραλόγου που ξεκίνησε ξημερώματα Τετάρτης και ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα του Σαββάτου με την επίσκεψη του 40χρονου ιδιοκτήτη του οχήματος στην Τροχαία;

Μήπως το θέατρο αυτό είναι ταξικής προέλευσης; Μήπως η ισχύς του αυτόφωρου είναι αλά καρτ και διαφέρει από κοινό «θνητό» σε «γαλοζοαίματο» πλουσιόπαιδο; Και τελικά μήπως τα περίφημα «προσωπικά δεδομένα» έχουν εφευρεθεί για να καλύπτονται οι επώνυμοι της επιχειρηματικής και οικονομικής ελίτ;
Η υπόθεση θυμίζει την τραγωδία της Αίγινας με τον εμβολισμό μιας λάντζας τουριστών από ταχύπλοο, που άφησε πίσω του τέσσερις νεκρούς. Αλλά και μια παλαιότερη αντίστοιχη ιστορία, με αρνητικό πρωταγωνιστή τον γιο προέδρου πολύ μεγάλης ασφαλιστικής εταιρείας, που σκότωσε μια γυναίκα επίσης στην παραλιακή και παρουσιάστηκε μετά από μέρες στις αρχές.
Αν είμαστε καχύποπτοι κυρία ΓΑΔΑ, αξιότιμοι εισαγγελείς και κύριε Χρυσοχοΐδη, εικάζοντας ότι έγινε κάποιο «μαγείρεμα» ανάμεσα στις Αρχές και την οικογένεια / δικηγόρους του δράστη προκειμένου να μην καθίσει ούτε μία ημέρα στη φυλακή έως ότου τελεσιδικήσει η υπόθεση, μάλλον φταίτε εσείς κι όχι εμείς. Αν και τώρα που το ξανασκέφτομαι δεν φταίτε ούτε εσείς. Αν όντως κανείς δεν αναζητούσε τον οδηγό της Corvette γιατί από την Τετάρτη κιόλας όλοι… ξέρατε ποιος είναι, απλώς είστε ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα αυτών που δεν έχουν τα κότσια να διαταράξουν την «εξουσία» της ολιγαρχίας.
Μόνο μην μας πείτε στο επόμενο «ντου» σε κάποιο υπό κατάληψη κτίριο, ή σε ξυλοκόπημα φοιτητών ότι αυτό επιτάσσει η ισονομία και η υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου