Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Το ΝΑΤΟ "ψάχνεται" να μπει στη Μέση Ανατολή... Οι φαντάροι Αντιστέκονται


Το τελευταίο χρονικό διάστημα καταγράφεται μια ένταση της απόπειρας να ενισχυθεί η παρουσία του ΝΑΤΟ στη Μέση Ανατολή.
Το ΝΑΤΟ, που βρίσκεται ήδη στο Αφγανιστάν και ενισχύσει την αποστολή του στο Ιράκ, οι δραστηριότητες της οποίας είχαν διακοπεί "για λόγους ασφαλείας"....
Παρουσιάζεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να αναλάβει την εκπαίδευση των κουρδικών δυνάμεων στο Ιράκ!!!
Διαβάζουμε στον διεθνή τύπο:
Το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να αναλάβει την εκπαίδευση των κουρδικών δυνάμεων ασφαλείας στο Ιράκ, παίρνοντας τη θέση του διεθνούς συνασπισμού που μάχεται το Ισλαμικό Κράτος υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, ο Γενς Στόλτενμπεργικ.
Μιλώντας στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια ο Στόλτενμπεργκ σημείωσε ότι το ΝΑΤΟ δεν έχει παρουσία στις βόρειες επαρχίες του Ιράκ που ελέγχονται από τους Κούρδους. Ωστόσο, χώρες μέλη του ΝΑΤΟ συμμετέχουν στην εκπαίδευση των Κούρδων στρατιωτών.
«Θα αποφασίσουμε τώρα πώς ακριβώς θα ενισχύσουμε την παρουσία του ΝΑΤΟ και ίσως θα αναλάβουμε και κάποιες από τις δραστηριότητες στον τομέα της εκπαίδευσης που σήμερα εκτελούνται από συμμάχους χώρες (σ.σ. μέλη του ΝΑΤΟ) στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στον διεθνή συνασπισμό», είπε.

Βεβαίως, πρέπει να θυμηθούμε ότι η αποστολή "εκπαιδευτών" είναι μια από τις βασικές τακτικές των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για να αναπτύσσουν την επεμβατική τους πολιτική.
Και φαίνεται, ότι η ηγεσία του ΝΑΤΟ είναι αποφασισμένη να αντικαταστήσει την ευκαιριακή Συμμαχία που συγκροτήθηκε κατά του ISIS, με τις πιο σταθερές δομές του ΝΑΤΟ! 
Και οι Κούρδοι με τις αδιέξοδες πολιτικές συμμαχιών τους με τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, τους παρέχουν για μια ακόμη φορά το πρόσχημα!
Σημασία όμως έχει να σταθούμε και στον ρόλο της κυβέρνησης ΝΔ που φαίνεται αποφασισμένη να ενισχύσει τους δεσμούς της με τα σκοταδιστικά, αντιδραστικά Σουνητικά καθεστώτα διαμέσου του πολέμου.
Δεν είναι μόνο η απόφαση αποστολής των Patriot στην Σαουδική Αραβία, οι διευκολύνσεις στις ΗΠΑ να βομβαρδίζουν από την Σούδα και να επιτηρούν από τη Λάρισα ή τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού σε Λίβανο και ενδεχομένως σε Τζιμπουτί, Περσικό Κόλπο στο πλευρό των Γάλλων ιμπεριαλιστών...
Είναι η ένταση των Διεθνών ασκήσεων και συνεκπαιδεύσεων σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια που στοχοποιούν τους λαούς της Αφρικής και Μέσης Ανατολής.
Το ελληνικό κράτος επιδιώκει δια του πολέμου την αναβάθμιση του ιμπεριαλιστικού του ρόλου, μερίδιο από την πολεμική λεία και την Ανοικοδόμηση, ενώ χτίζει με το αίμα και τα δάκρυα των λαών τις απαραίτητες συμμαχίες για να καταστεί πιο δυνατό στον ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό για τις ΑΟΖ και τα ενεργειακά κοιτάσματα.   
Η αγωνιστική Πρωτοβουλία ενάντια στην Άσκηση “Χρυσόμαλλο Δέρας”, με τους φαντάρους να Αμφισβητούν το ρόλο Χωροφύλακα του Ελληνικού Στρατού στα Βαλκάνια είναι μια πρώτη έμπρακτη Απάντηση!
http://diktiospartakos.blogspot.com



ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου