Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

ΒΙΝΤΕΟ: Ο Διάλογος για τις αντιθέσεις μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας έχει αρχίσει και διεξάγεται παντού

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ βιώνει καθημερινά την πολεμοκαπηλεία, μοιράζεται μαζί με τους συναδέλφους και τους γονείς την τρομοκρατία για την πιθανότητα ενός θερμού επεισοδίου ή συνολικής διακρατικής ελληνο-τουρκικής σύγκρουσης.
Φαίνεται όμως ότι ο διάλογος μεταξύ του αστικού κατεστημένου των δύο χωρών έχει ξεκινήσει.
Η εκδήλωση του ΔΙΚΤΥΟΥ του οποίου ηγείται η κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, ήταν χαρακτηριστική και πολύ αποκαλυπτική.
Σύμφωνα με τις σχετικές αναρτήσεις που έγιναν σε σάιτ μαθαίνουμε:
Ο Τούρκος πρέσβης που ήταν από τους πρώτους ομιλητές δεν έκρυψε τις προθέσεις της χώρας του, λέγοντας ότι δήθεν για να εξασφαλίσει “τη σταθερότητα στην περιοχή”, χρησιμοποιεί “διπλωματικά, στρατιωτικά και πολιτικά εργαλεία” εκτός των τουρκικών συνόρων.
Αυτή τη παραδοχή η Α.Διαμαντοπούλου την αντιμετώπισε μ΄ ένα αφήγημα σύμφωνα με το οποίο “η οικονομική συνεργασία και η ευημερία που όλοι οι λαοί της περιοχής επιθυμούν”, μπορεί να αντιπαρατεθεί με τη ναυτική στρατιωτική παρουσία 44 χωρών στη Μεσόγειο! Τον αριθμό επικαλέστηκε ο Τούρκος πρέσβης και η κυρία Διαμαντοπούλου δήλωσε σοκαρισμένη απ΄ αυτή την επισήμανση.
Παρόλα αυτά επέμεινε ότι θα ΄ταν πολύ καλύτερο να μη μιλάμε για πολεμικά πλοία αλλά “για κρουαζιερόπλοια που από τη Μεσόγειο θα φθάνουν μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα ή για δεξαμενόπλοια που θα μεταφέρουν υγρό αέριο”. 
Στις επικίνδυνες πτυχές του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού ο εκπρόσωπος του στρατιωτικού κατεστημένου, ο Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ και πρώην ΥΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης.
Η δήλωση που έκανε ο βουλευτής της ΝΔ Δημ.Καιρίδης περί δικαιωμάτων της Τουρκίας σε Αιγαίο και Μεσόγειο προκάλεσε σχόλια. 
Δύο λέξεις φαίνεται ότι θα κυριαρχήσουν το επόμενο διάστημα:
“συνεκμετάλλευση” και “συνδιαχείριση”...
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ είναι σταθερά προσηλωμένο στην εναντίωση στις ΑΟΖ και στην Εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων.
Αποτελούν προέκταση του κοινωνικού πολέμου, φέρνουν την απειλή πολεμική σύγκρουσης.
Σχεδιασμοί που συνδέονται με συγκεκριμένα συμφέροντα πολεμικών βιομηχανιών, πετρελαϊκών κολοσσών, σημαίνουν εξοπλισμούς και προσλήψεις Μισθοφόρων Στρατιωτών, συμμαχίες και Μπλοκ Πολέμου, αποστολές στρατευμάτων σε Λιβύη, Μάλι, Περσικό Κόλπο, Σαουδική Αραβία, Βαλκάνια. 
Δείτε τα αποσπάσματα από την συζήτηση που έγινε και θα καταλάβετε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου