Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020

Η Δημοσκόπηση του Κοινωνικού Αυτοματισμού: Οι νησιώτες θεωρούν τους μετανάστες απειλή

ASSOCIATED PRESS
ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τα αποτελέσματα της Δημοσκόπησης αυτής είναι τα αποτελέσματα της αντι-προσφυγικής πολιτικής των κυβερνήσεων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μια πολιτικής που μετέτρεψε τα νησιά σε φυλακές προσφύγων-μεταναστών προκειμένου να υπερασπιστεί την Ευρώπη Φρούριο. Τα αστικά κράτη-μέλη της ΕΕ που επεμβαίνουν, βομβαρδίζουν τους λαούς σε Αφρική και Μέση Ανατολή, εξοπλίζοντας τους εμπόλεμους για να κερδίζουν οι πολεμικές τους βιομηχανίες.
Τα μηνύματα του Κοινωνικού Εκφασισμού που αποτυπώνονται στη Δημοσκόπηση είναι το αποτέλεσμα των όσων λέγονται και γράφονται στα καθεστωτικά ΜΜΕ που προπαγανδίζουν τον πόλεμο, τον εθνικισμό, τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία.
Τα αποτελέσματα της Δημοσκόπησης θα έρθει να εκμεταλλευτεί η κυβέρνηση της ΝΔ για να φτιάξει ακόμη περισσότερα Στρατόπεδα συγκέντρωσης, να στρέψει τον Στρατό ακόμη πιο απειλητικό απέναντι στους πρόσφυγες, να προσλάβει ακόμη περισσότερους Μισθοφόρους Στρατιώτες και τραμπούκους Συνοριοφύλακες.
Χειραγωγώντας και αποπροσανατολίζοντας από τα καυτά κοινωνικά προβλήματα που θα έπρεπε να μας έχουν βγάλει στο δρόμο...     
ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ:
Χαρακτηριστικό είναι το αποτέλεσμα της έρευνας της Kapa Research σύμφωνα με την οποία το 65% των κατοίκων των νησιών του Βορείου Αιγαίου κάνει λόγο για απειλή για τη χώρα.
Το ποσοστό αυτό, όπως αναφέρει η εφημερίδα Καθημερινή μάλιστα, είναι αυξημένο κατά 9 μονάδες σε σχέση με αντίστοιχη έρευνα του Σεπτεμβρίου του 2019 όταν τότε το 56% έλεγαν ότι «οι μετανάστες αποτελούν απειλή για τη χώρα και πρέπει να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο».
Στον αντίποδα το 21% απαντά ότι η παρουσία των μεταναστών στη χώρα είναι αναπόφευκτη λόγω των διεθνών και γεωπολιτικών εξελίξεων ενώ μόλις ένα 10% συμφωνεί με τη φράση ότι οι μετανάστες μπορούν να αποτελέσουν και ευκαιρία για τη χώρα αν ενσωματωθούν αποτελεσματικά.
Πηγή: Καθημερινή
Στην έρευνα που δημοσιοποιεί η Καθημερινή 9 στους 10 κατοίκους των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου εκτιμά ότι οι αυξημένες μεταναστευτικές ροές έχουν επηρεάσει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά την περιοχή τους.
Στα υπόλοιπα ερωτήματα της έρευνας που διεξήχθη σε δείγμα 1.203 ατόμων από τις 11 έως τις 13 Φεβρουαρίου: 
Το 56% εκτιμά ότι κανένα αντισταθμιστικό μέτρο δεν μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση 
Το 70% αισθάνεται μεγάλη ανασφάλεια 
Το 45% θεωρεί ότι οι αυξημένες ροές οφείλονται στο «αρκετά δεκτικό« καθεστώς που επικρατεί στην Ελλάδα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου