Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Συνάδελφοι, Υπογράφουμε ΟΛΟΙ ενάντια στα παράλογα και επικίνδυνα μέτρα του Υπουργείου Άμυνας που μας Φυλακίζουν στα στρατόπεδα

Συνάδελφοι, φαντάροι
το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ λαμβάνει την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει Υπογραφές φαντάρων από στρατόπεδα σε όλη την Ελλάδα που βρίσκονται Φυλακισμένοι εξαιτίας των Παράλογων και Επικίνδυνων για την Υγεία μας μέτρων της κυβέρνησης
ΚΕΜΕΝΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ

ΑΡΚΕΤΑ! 

Αρκετά παίξατε με τις ζωές μας, κόβοντας τις μεταθέσεις και τις άδειες που δικαιούμαστε!

Αρκετά παίξατε με τη νοημοσύνη μας, λέγοντάς μας να προστατέψουμε την πατρίδα από τον άοπλο “εχθρό – μετανάστη”, από τον απόκληρο αυτού του κόσμου που ψάχνει να βρει ένα νόημα στη ζωή! 
Αρκετά παίξατε με τις οικογένειές μας, που μας περιμένουν με αγωνία να γυρίσουμε στο σπίτι! 
Αρκετά παίξατε με τις οικονομίες μας που με κόπο μαζέψαμε και κρατήσαμε τόσο καιρό για να διεκπεραιώσουμε τη θητεία μας! 
Δεν θα παίξετε και με την υγεία μας! 
Αυτό που συμβαίνει είναι ανήκουστο. Με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, ότι στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της διάδοσης του COVID 19, αναστέλλεται η χορήγηση άδειας ορκωμοσίας 15 ημερών στους νεοσύλλεκτους οπλίτες θητείας, την οποία είχε ανακοινώσει προ ολίγων ημερών, στο πλαίσιο της αποσυμφόρησης των στρατοπέδων. Ενώ, δηλαδή, λίγες μέρες πριν αποφάσιζαν ως μέτρα αντιμετώπισης του COVID 19 να δοθούν οι μεταθέσεις μέσα στη βδομάδα και να αυξήσουν τις ημέρες άδειας ορκωμοσίας σε 15, ξαφνικά χτες αποφάσισαν το κόψιμο αδειών και μεταθέσεων επικαλούμενοι τον ίδιο λόγο! Η οργή, η αγανάκτηση για την καταστρατήγηση των ατομικών μας δικαιωμάτων και ο φόβος για μετάδοση του ιού μέσα στα στρατόπεδα κυριαρχεί ανάμεσά μας. Το παράλογο του στρατού τον τελευταίο καιρό δεν περιορίζεται στο επίπεδο της καθημερινότητάς μας μέσα στα στρατόπεδα, αλλά επεκτείνεται σε κεντρικές αποφάσεις που βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή μας. Η ανικανότητα της κυβέρνησης και της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων να διαχειριστούν την κατάσταση, γίνεται καταφανής όταν αποφασίζουν να μετατρέψουν τα στρατόπεδα της Ελλάδας σε υγειονομική βόμβα τεραστίων διαστάσεων καθώς:
α) Μας έχουν στοιβάξει κυριολεκτικά τον έναν πάνω στον άλλον (αυτή τη στιγμή βρίσκονται όλες οι σειρές μέσα, αφού όσοι συμπλήρωσαν 5μηνο δεν έλαβαν την προβλεπόμενη μετάθεση), γεμίζοντας πλήρως τους θαλάμους με κρεβάτια. 

β) Τα μέτρα προστασίας από τον ιό, είναι τουλάχιστον αστεία. Αν υπάρχουν αντισηπτικά και σαπούνια, αυτά δίνονται με το σταγονόμετρο. Αν έχει γίνει απολύμανση, αυτή είναι το πολύ μια. Ας μη μιλήσουμε για γάντια, μάσκες και άλλα απαραίτητα. 

γ) Ενώ εμάς μας κρατούν μέσα στα στρατόπεδα, τα στελέχη μπαινοβγαίνουν συνέχεια, αποτελώντας έτσι το μεγαλύτερο κίνδυνο διάδοσης του ιού. Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή μαζί τους, τρώμε στον ίδιο χώρο, από τα ίδια σκεύη και σε ορισμένες περιπτώσεις κοιμόμαστε μαζί. Ήδη, υπάρχουν 10 γνωστά κρούσματα ανάμεσά τους! 

δ) Δεν έχει γίνει κανένα τεστ για τον COVID 19 μεταξύ των φαντάρων, αλλά ούτε και των στελεχών. 

Αν, στη συγκεκριμένη φάση που τα στρατόπεδα είναι φίσκα, έστω και ένας φορέας κολλήσει κάποιον φαντάρο μέσα στο στρατόπεδο, τότε θα σκάσει μια τεραστίων διαστάσεων υγειονομική βόμβα, την οποία δεν θα μπορέσει να διαχειριστεί το υπάρχον διαλυμένο σύστημα υγείας των πόλεων, πόσο μάλλον αυτό της επαρχίας. Η κατάσταση το τελευταίο διάστημα είναι πολύ σοβαρή, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να κοντεύουμε να “φρικάρουμε”. Πρώτα, μας στέλνουν να πολεμήσουμε τον ¨εχθρό – μετανάστη”, τον οποίο τον κλείνουν μέσα σε κλειστά κέντρα κράτησης, με απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής εν μέσω πανδημίας. Ύστερα κάνουν ακριβώς το ίδιο σε εμάς, κάνοντας ξεκάθαρο ότι με τους μετανάστες έχουμε περισσότερα να ενώσουμε, παρά να χωρίσουμε, σε αντίθεση με τις ηγεσίες που μας διατάζουν. Τέλος, ακούγονται συνέχεια σενάρια μέσα και έξω από τα στρατόπεδα, ότι θα βγούμε στο δρόμο να επιβάλλουμε την απαγόρευση της κυκλοφορίας και την πολιτική επιστράτευσης απεργών, εργαζόμενων δηλαδή όπως οι γονείς μας και όπως ήμασταν πολλοί από εμάς πριν αποφασίσουμε να κάνουμε αυτή τη θητεία – μαρτύριο. 
Τέλος, θέλουμε να θέσουμε και κάποια εύλογα ερωτήματα. 
Αν μας εγκλωβίζετε μέσα στα στρατόπεδα από το Μάρτιο, κατά τη διάρκεια του Πάσχα που ο ιός θα βρίσκεται στη μεγαλύτερή του έξαρση τι θα γίνει με τις άδειες; 
Όσοι απολυόμαστε το επόμενο διάστημα, τι θα γίνει με τις άδειες που μας περισσεύουν και που είστε υποχρεωμένοι να τις χορηγήσετε; 
Τέλος, ποιό στρατό θα βγάλετε στο δρόμο για να επιβάλλει τις πολιτικές αυτές; Γιατί αν υπολογίζετε σε εμάς, υπολογίζετε χωρίς τον ξενοδόχο. Καμία σκέψη για χρήση του στρατού στο εσωτερικό της χώρας σε καμία περίπτωση. 
Πρέπει να ληφθούν τώρα μέτρα προστασίας μας από τον ιό. 

1. Είναι απαραίτητη η αποσυμφόρηση των στρατοπέδων. 
- Όσοι δικαιούνται μετάθεση να δοθεί φύλλο πορείας για τις μονάδες προορισμού τους μέσα στη βδομάδα. 
- Να δοθούν οι 15 ημέρες άδειας ορκωμοσίας της νέας σειράς. 
- Να δίνονται άδειες ανά 15 μέρες, μέχρι το τέλος της κρίσης, ώστε και να καλύπτονται οι υπηρεσίες και να αποσυμφορηθούν τα στρατόπεδα. 

2. Είναι απαραίτητα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας από τον ιό. 
-Τεστ αμέσως μόλις κρίνεται απαραίτητο, για να γνωρίζουμε ακριβώς τα επίπεδα εξάπλωσης και να τα περιορίσουμε. Τεστ σε φαντάρους και μόνιμο προσωπικό. 
- Άμεσα μέτρα μέσα στα στρατόπεδα, όπως: Συνεχής χορήγηση αντισηπτικών και σαπουνιών σε όλους τους χώρους του στρατοπέδου (θάλαμοι, μπάνια, εστιατόρια, ΚΨΜ, κυλικεία, όρχοι). Χορήγηση μασκών και γαντιών σε όλους μέσα στα στρατόπεδα. Τακτικές απολυμάνσεις (τουλάχιστον εβδομαδιαίες) σε όλους τους χώρους των στρατοπέδων και στα οχήματα. 
- Κανένα καθεστώς εξαίρεσης μεταξύ φαντάρων και στελεχών ως προς τα μέτρα προστασίας. 

3. Όλα τα παραπάνω να τα καλύψει το κράτος και ο στρατός. 
- Τα έξοδα και ο τρόπος μεταφοράς να είναι υπό την ευθύνη του στρατού. 
- Να οριστούν σημεία σε όλη την Ελλάδα που θα γίνονται τα τεστ, με έξοδα του κράτους. 
- Όλα τα αντισηπτικά, σαπούνια, μάσκες, γάντια, καθαριστικά κλπ. να καλύπτονται από το στρατό και όχι από τις τσέπες μας.


ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

diktiospartakos.blogspot.com

3 σχόλια:

  1. Που είναι το έγγραφο για τις υπογραφές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλα ολα αυτα αλλα δεν υπαρχει αντισηπτικα (Gel) ουτε στο amazon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξεφτιλες θα μας βρείτε μπροστά σας, τι σας έφταιξε η 363 ? Θα μας πείτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή