Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Ήρωες μέχρι να διεκδικήσουν: Μαζικές συγκεντρώσεις στα νοσοκομεία παρά την προσπάθεια καταστολής (Photos/Videos)

Ήρωες μέχρι να διεκδικήσουν: Μαζικές συγκεντρώσεις στα νοσοκομεία παρά την προσπάθεια καταστολής (Photos/Videos)
Μαζικές ήταν οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των υγειονομικών στις πύλες των νοσοκομείων, στο πλαίσιο της πανελλαδικής ημέρας δράσης για την Υγεία που κήρυξε η ΟΕΝΓΕ για τις 7 Απριλίου.  ΠΗΓΗ ΠΡΙΝ
Από νωρίς το πρωί υγειονομικοί, οι «ήρωες με τις λευκές και πράσινες μπλούζες» σύμφωνα με την έκφραση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς και αλληλέγγυοι, βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις δυνάμεις καταστολής, ακόμα και σε κεντρικότατα νοσοκομεία της Αθήνας όπως στον Ευαγγελισμό, όπου αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν συλλήψεις και να επιβάλουν πρόστιμα στους συγκεντρωμένους. Οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν κάτω από την πίεση των διαδηλωτών. Αντίστοιχες απόπειρες εκφοβισμού σημειώθηκαν και σε άλλα νοσοκομεία της χώρας, χωρίς αποτέλεσμα. Είχε προηγηθεί μια εκτεταμένη εκστρατεία φίμωσης ιατρών και νοσηλευτών από την κυβέρνηση, μέσω των διοικήσεων των νοσοκομείων, με στόχο να μην υπάρχει αντίλογος στην κυβερνητική φιλολογία περί επιτυχημένης αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί διεκδικούν μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών, πλήρη επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς και μέσα ατομικής προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.

Ακολουθούν ανταποκρίσεις από τις κινητοποιήσεις σε νοσοκομεία ανά την επικράτεια όπως τα κατέγραψε η σελίδα “Μένουμε Ενεργοί”:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου