Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ 10.000 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ.

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ 10.000 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ.
Τέρμα η πανδημία, τώρα μένουμε στο δρόμο!
Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ολοκληρώνει το σχέδιο της προηγούμενης κυβέρνησης για έξωση και αστεγία 10.000 προσφύγων και προσφυγισσών.
Η αναγκαστική έξωση περιλαμβάνει 300 πρόσφυγες από τον Ελαιώνα, 2.200 από άλλα καμπ, 600 από ξενοδοχεία και 7.400 από τα διαμερίσματα του προγράμματος ESTIA και άλλα προγράμματα.
Η απόφαση υπάρχει εδώ και μερικούς μήνες, αλλά πήρε αναβολή για το τέλος Μαΐου λόγω κορονοϊού.
Πολλοί άνθρωποι, ειδικά από τα σπίτια, είναι εξαιρετικά ευάλωτες περιπτώσεις ατόμων με αναπηρίες και ψυχικές ασθένειες. (https://tinyurl.com/y9z7odpw)
Με τη δικαιολογία ότι πλέον είναι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες/ισσες και μπορούν να βρουν μόνοι τους πραγματικούς τρόπους ένταξης η Κυβέρνηση δημιουργεί ακόμα ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα, αυτό των χιλιάδων προσφύγων αστέγων, αναμένοντας ότι το κοινωνικός αυτοματισμός και ρατσιστικά τάγματα εφόδου θα κάνουν αυτά που δεν μπορεί να κάνει επίσημα το κράτος καταστολής και αυταρχισμού.

Η πραγματικότητα είναι ότι ποτέ και καμία κυβέρνηση δεν δημιούργησε πραγματικές δομές ένταξης για τους μη έχοντες αυτής της κοινωνίας (άστεγους, κακοποιημένες γυναίκες, χρήστες κτλ) μόνο στρατόπεδα και κέντρα κράτησης ακόμα και για παιδιά.
Τα προγράμματα ένταξης είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού και αυτά εξαιρετικά μερικά (λίγα αγγλικά, λίγα ελληνικά, λίγοι Η/Υ, ελάχιστη γνώση για το τοπίο της εργασίας).

Όχι στον εμφύλιο των φτωχών.
Ο λαός σώζει το λαό.

Ας σκεφτούμε διαφορετικά.
Υπάρχουν άδειοι δημόσιοι χώροι και σπίτια για την παροχή στέγης;
Υπάρχουν. Να διατεθούν ΑΜΕΣΑ.

Υπάρχει η δυνατότητα και η ανάγκη ενίσχυσης των δομών κοινωνικής πρόνοιας των δήμων και των περιφερειών για αυτές και για όλες τις ευάλωτες ομάδες;
Υπάρχει. Να τις συγκροτήσουν ΑΜΕΣΑ.

Υπάρχει η δυνατότητα να ζούμε αδελφομένοι ανεξάρτητα από χρώμα, έθνος, φυλή και φύλο.
Υπάρχει. Ας παλέψουμε ΣΗΜΕΡΑ γι' αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου