Σάββατο 9 Μαΐου 2020

194 ΜΠΕΠ MLRS: Καραντίνα για 2 μήνες και ατελείωτο χώσιμο εξοντώνουν τους φαντάρους

Γιατί δεν μοιράζονται διαφορετικά οι υπηρεσίες;
Γιατί δεν αναλαμβάνουν περισσότερες υπηρεσίες τα στελέχη;
Γιατί συνεχίζουν να χώνουν και να εξαντλούν τους φαντάρους ενώ τόσο καιρό οι στρατιωτικοί απαλλάσσονταν των υπηρεσιών αφού ο Στρατός λειτουργούσε με  Καθεστώς Ασφαλείας που σήμαινε ότι μόνο το 50% έμπαινε στη μονάδα;
Επιστολή Καταγγελίας φαντάρων για την 194 ΜΠΕΠ MLRS
Μετά από 2 μήνες καραντίνας κατά την οποία οι μισοί σχεδόν στρατιώτες δεν βγήκαν καθόλου και οι υπόλοιποι για 3 μέρες, έχουμε απομείνει 24 στρατιώτες για 23 υπηρεσίες κάτι το οποίο θα ισχύσει για ένα διάστημα 35 ημερών. 

Αυτό συνέβη διότι δόθηκε γκρουπ 15 ημερών σε 17 στρατιώτες που κατάγονται από μακρινές περιοχές. 

Λύση θα μπορούσε να δοθεί και είναι απλή. 

Θα μπορούσε να έχει κοπεί η υπηρεσία του συνοδηγού περιπόλου που εκτελείται από στρατιώτες και να εκτελεστεί από τα αντίστοιχα όργανα υπηρεσίας της εκάστοτε ημέρας. 

Αυτό θα οδηγούσε σε 4 εξοδούχους ημερησίως. 

Θα μπορούσε επίσης ν κοπεί και η υπηρεσία των καμερών που εκτελείται και αυτή από στρατιώτες με αποτέλεσμα να έχουμε 7 εξοδούχους ημερησίως. Σημειωτέων ότι από τις 15 ημέρες π δόθηκαν στους 17 στρατιώτες οι 5 είναι κανονικές άδειες που εκδόθηκαν υποχρεωτικά.



Όλα αυτά μετά από 2 μήνες εγκλεισμού αποτέλεσμα του οποίου πέραν της ανεπανόρθωτης ψυχικής κόπωσης έχει επέλθει και σωματική καταπόνηση λόγω και των πρωινών εργασιών που εκτελούνται από τους στρατιώτες στα εκάστοτε πόστα.



Ακόμη, επειδή στη μοίρα υπάρχουν 4 άοπλοι στρατιώτες και προκειμένου να βγουν οι 23 υπηρεσίες αυτό το διάστημα τοποθετήθηκε άοπλος στρατιώτης σε ένοπλη υπηρεσία και συγκεκριμένα στις κάμερες. Λόγω των παραπάνω άοπλων και κάποιων ακόμη που δεν μπορούν να εκτελέσουν σκοπιά, απέμειναν 15 στρατιώτες να εκτελούν 12 σκοπιές ημερησίως, με συνέπεια την ιδιαίτερη σωματική επιβάρυνση.

Μεγάλα παράπονα υπάρχουν και την παροχή Υγειονομικών υπηρεσιών.
Οι φαντάροι καταγγέλλουν την προκλητική και αντισυναδελφική συμπεριφορά. 
Ακόμη, "δεν κόβεται" άμεσα παραπεμπτικό για νοσοκομείο σε στρατιώτες που αντιμετωπίζουν κάποιο πιθανό και ίσως σοβαρό πρόβλημα υγείας. 
Εμείς απαιτούμε την άμεση παρέμβαση της Διοίκησης, της Ταξιαρχίας και του ΓΕΣ.
Καλούμε τους συναδέλφους να βγουν Παραπονούμενοι στην Αναφορά.


ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου