Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

400 Αστυνομικοί στον Έβρο στοχεύουν τους Πρόσφυγες: όποιος διαφοροποιείται από το εθνικό αφήγημα είναι Εχθρός!

Τις τελευταίες ώρες τα καθεστωτικά ΜΜΕ διαμορφώνουν ένα νέο κλίμα "εθνικής ανασφάλειας", καθώς διαδίδουν την είδηση της "Επιστράτευσης" 400 αστυνομικών για τον Έβρο. 
Η Κυβέρνηση προκειμένου να δικαιολογήσει τα έκτακτα μέτρα υπεράσπισης της Ευρώπης Φρούριο, την πολιτική Κλειστών Συνόρων που εφαρμόζει σε Έβρο και νησιά, τις απάνθρωπες Επαναπροωθήσεις Προσφύγων-Μεταναστών που λαμβάνουν ολοένα και πιο μαζικά χαρακτηριστικά, παρουσιάζει τα αναμενόμενα, λόγω της βελτίωσης των καιρικών συνθηκών, ρεύματα προσφύγων ως υποκινούμενα  από την Τουρκία του Ερντογάν. 
Το Προσφυγικό έγινε Μεταναστευτικό, από ζήτημα ανθρωπιστικής διαχείρισης έγινε ζήτημα Ασφάλειας, από τα Δόγματα Αποτροπής περάσαμε στην Ανάσχεση και στην αντιμετώπιση του ερχομού των προσφύγων ως εχθρική-πολεμική ενέργεια ενταγμένη στην εκδήλωση της "τουρκικής επιθετικότητας και προκλητικότητας"!  
Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στον εντεινόμενο ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό για τον έλεγχο του Αιγαίου-Ανατολικής Μεσογείου, για τις ΑΟΖ και τα ενεργειακά κοιτάσματα, πρόσφυγες-μετανάστες δεν αντιμετωπίζονται ως πιόνια.

Με τις κινήσεις της όμως αυτές η κυβέρνηση στοχεύει να εφαρμόσει μια ακραία Ακροδεξιά πολιτική για το Προσφυγικό θωρακίζοντας τα ελληνικά-ευρωπαϊκά σύνορα σε μια εποχή καπιταλιστικής κρίσης και έντασης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, να συγκροτήσει ένα αρραγές "εθνικό μέτωπο" και να στοχοποιήσει ως "πέμπτη φάλαγγα" του εξωτερικού εχθρού όποιον αμφισβητεί το Αισχρό Τείχος που επεκτείνει στο Έβρο, όποιον αντιμάχεται την αισχρή αστική πολιτική.
Εναλαμβάνουμε:  
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ από την πρώτη στιγμή πήρε θέση για τα γεγονότα στον Έβρο και έθιξε το ζήτημα της κατασκευής του Τείχους του Αίσχους που επεκτείνει η κυβέρνηση της ΝΔ καθώς αποτελεί κομβικό στοιχείο της πολιτικής Κλειστών Συνόρων για πρόσφυγες-μετανάστες. Είναι συνέπεια της Ακροδεξιάς προσέγγισης του Προσφυγικού ζητήματος ως ζήτημα Ασφάλειας! diktiospartakos
Κατασκευή του Τείχος του Αίσχους που η οικοδόμηση του συνεχίστηκε και την περίοδο του Κορονοιού και κατήγγειλαν με Επιστολή Καταγγελίας τους φαντάροι από τον Έβρο, για να τους αντικαταστήσει αργότερα το Πεντάγωνο με μόνιμα στελέχη! Μισθοφόροι των Ενόπλων Δυνάμεων που κρίθηκαν πιο Υπάκουοι και Πρόθυμοι να συνεχίσουν το απεχθές Τείχος.
Επισημάναμε: Το πιο σημαντικό όμως είναι τα χαρακτηριστικά που λαμβάνει ο Ελληνο-τουρκικός ανταγωνισμός. Αλληλοσυνδέονται το προσφυγικό ζήτημα, ζωτικά κρατικά συμφέροντα και ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί. Η ένταση του πολέμου κατά των προσφύγων σε Έβρο και νησιά βρίσκει την συνέχεια του στον ανταγωνισμό για τις ΑΟΖ και τα Ενεργειακά κοιτάσματα, αλλά και στην καθημερινή αντιπαράθεση σε Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειο όπου ελλοχεύει ο κίνδυνος θερμού επεισοδίου και διακρατικής πολεμικής σύγκρουσης. diktiospartakos.blogspot.com

Η ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΠΡΟΧΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΕΣΗ ΠΟΥ ΧΡΗΜΟΤΟΔΟΤΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Η θωράκιση του Έβρου δεν έχει σταματήσει στιγμή.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ παρουσιάζει τα σχέδια και τα μέσα που αναπτύσσονται για να δοθεί με επιτυχία και αυτός ο γύρος του Πολέμου κατά των Προσφύγων.

Καταρχήν, θυμόμαστε την ενίσχυση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με τα ισραηλινά UAV. 
Επίσης, την πρόσληψη των 400 επιπλέον Συνοριοφυλάκων. 
Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του enikos.gr, στο πλαίσιο του νέου σχεδιασμού έγινε η παραγγελία, μέσω κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 15 διπλοκάμπινων οχημάτων, που θα συμβάλουν στην καλύτερη επόπτευση των συνόρων. Οχήματα, όπως το εικονονιζόμενο (σ.σ. η φωτογραφία είναι ενδεικτική) θα τεθούν τις επόμενες εβδομάδες στην διάθεση του Δ᾽ Σώματος Στρατού, προσδίδοντας την ευελιξία που χρειάζονταν στις μετακινήσεις τα στελέχη που συμμετέχουν στην φύλαξη των συνόρων με τα μεικτά κλιμάκια της Αστυνομίας ή της FRONTEX.

Ταυτόχρονα, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η τοποθέτηση πασσάλων για την δημιουργία νέων προγεφυρωμάτων, σε σημεία που έχουν σημανθεί, επίσης με ευρωπαϊκά κονδύλια.
Επιπλέον, έχουν ήδη γίνει παραγγελίες μεγάλων ποσοτήτων ατομικού εξοπλισμού, που θα διοχετευθεί σε όλους όσοι βρίσκονται στην "πρώτη γραμμή". Νέα κράνη, διόπτρες, κυάλια και θερμικά, είναι μόνο μερικά απ᾽ όσα περιλαμβάνει το πακέτο που θα λάβουν σύντομα όσοι είναι στην πρώτη γραμμή. Μάλιστα, οι παραγγελίες του νέου ατομικού εξοπλισμού έχουν προβλεφθεί όχι μόνο για όσους βρίσκονται στον Έβρο αλλά και για εκείνους στα νησιά του Αιγαίου.  ΠΗΓΗ: enikos.gr

ΠΟΣΟ ΚΟΜΒΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΦΕΡΩΝ;

Στην ανάρτηση του armyvoice.gr "Έβρος: Η Τουρκία δεν θέλει το έδαφος – Θέλει το πέρασμα" περιγράφονται οι τουρκικοί σχεδιασμοί για την περιοχή που διαδραματίστηκε πρόσφατα το γνωστό επεισόδιο.
Ποιοι όμως είναι οι σχεδιασμοί του ελληνικού κράτους στην περιοχή;

Συρματοπλέγματα, φράχτης και φυλάκια - «φρούρια»

Διαβάζουμε σε σχετική ανάρτηση: "Πρόσφατα εξασφαλίστηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ποσό που αγγίζει τα 53 εκατ. ευρώ προερχόμενο από κοινοτικά κονδύλια για την ασφάλεια. Αυτά τα χρήματα πρόκειται να αξιοποιηθούν για τη θωράκιση τόσο του Έβρου όσο και των ακριτικών νησιών.

Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα όλη η παρέβρια περιοχή οχυρώθηκε απ’ άκρη σ’ άκρη, με τις Αρχές να δίνουν πλέον έμφαση στο νέο φράχτη που έχει αποφασιστεί να στηθεί στην περιοχή των Φερών. Συρματοπλέγματα, εμπόδια, άνδρες με ενισχυμένο οπλισμό σε υπερυψωμένες σκοπιές και παρατηρητήρια ελέγχουν 24 ώρες το 24ωρο κάθε κίνηση προερχόμενη από την Τουρκία.

Παράλληλα, μια σειρά από τεχνικά μέσα όπως κάμερες και προβολείς αναβαθμίζουν κατακόρυφα τον δείκτη ασφάλειας, ενώ drones συμβάλουν στην εναέρια επιτήρηση και δίνουν συνεχή εικόνα των συνόρων αλλά και των κινήσεων. Όσο για τους άνδρες στα φυλάκια και τα παρατηρητήρια, θωρακίζονται με θερμικές κάμερες και διόπτρες.

Οτιδήποτε συμβαίνει στην ανατολική πλευρά των συνόρων θα φτάνει με ζωντανή εικόνα στα Κέντρα Επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία να αξιολογούν κάθε στιγμή τις εξελίξεις, να λαμβάνουν άμεσα αποφάσεις και να δίνουν τις κατάλληλες διαταγές.

Ανάλογα φυλάκια – φρούρια εξοπλισμένα τεχνολογικά και στρατιωτικά αναμένεται να δημιουργηθούν και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ενώ, το Λιμενικό αναμένεται να λάβει οικονομική ενίσχυση για αναβάθμιση του εξοπλισμού και των μέσων του".
Εμείς δηλώνουμε:
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ
ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ εργατικούς αγώνες
ΔΕΝ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ Πρόσφυγες και Μετανάστες
Δεν θα σκοτώσουμε και δεν θα σκοτωθούμε για καμιά βραχονησίδα στο Αιγαίο και καμιά νησίδα στον Έβρο που σε λίγες μέρες δεν θα υπάρχει.
Δεν θα σκοτώσουμε και δεν θα σκοτωθούμε για τα κέρδη των EXXON-MOBIL, TOTAL, ENI, ENERGEAN, Λάτση και Βαρδινογιάννη. 
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ παίρνει ξεκάθαρα θέση και τάσσεται ενάντια στις ΑΟΖ και τα ενεργειακά κοιτάσματα που θα μοιραστούν σε ντόπιους ολιγάρχες και πολυεθνικές εταιρείες, απειλώντας μας με Διακρατική πολεμική σύγκρουση και τεράστια Οικολογική Καταστροφή.
Καλούμε την νεολαία να γυρίσει την πλάτη στους "εθνικούς στόχους και τα εθνικά δίκαια", να αρνηθεί να θυσιαστεί για την υπεράσπιση των κρατικών-αστικών συμφερόντων που εκδηλώνονται με τρόπο Επιθετικό και Επεκτατικό και από τα δύο μέρη του Ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού.
Η Ειρήνη και η Ευημερία των λαών της περιοχής δεν εξαρτάται από τις Αγορές όπλων, την Πολεμοκαπηλεία και το Αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά από την Κοινή πάλη των εργαζομένων σε Ελλάδα και Τουρκία ενάντια στις κυβερνήσεις της αντεργατικής λαίλαπας, της κρατικής τρομοκρατίας και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών.

Απαιτούμε να Ανοίξουν τα σύνορα της ΕΕ για τους πρόσφυγες, να τους Αναγνωριστούν όλα τα Δικαιώματα και να αναλάβουν οι Ιμπεριαλιστές που καταστρέφουν τους λαούς το κόστος Ανοικοδόμησης των κρατών που καταστρέφουν.

Το Ελληνικό κράτος όχι μόνο πρωταγωνιστεί σε όλα αυτά ως Πολεμικό Ορμητήριο, στέλνει στρατεύματα και οπλικά συστήματα στο εξωτερικό και ορθώνει Τείχη του Αίσχους.

Η θέση μας είναι στο πλευρό των Προσφύγων και Μεταναστών, απέναντι στις κυβερνήσεις του πολέμου και τους Στρατοκράτες, το ΝΑΤΟ, τη Ρωσία και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου