Τρίτη 19 Μαΐου 2020

80 ΕΑΝΕΘ Κω: Εργάζονται 15 ώρες ημερησίως-σε τραγική κατάσταση οι φαντάροι!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Κραυγή απελπισίας των συναδέλφων.

Στην 80 ΕΑΝΕΘ στην Κω, τα πράγματα χειροτερεύουν μετά τς 60 μέρες καραντίνας που περάσαμε εδώ μέσα! 

Έχουμε μείνει περίπου στα 25 άτομα και οι υπηρεσίες αντί να μειώνονται αυξάνονται.

Ας μην μιλήσουμε για τς αγγαρείες!

Νερό δεν έχουμε να πιούμε.
Κλαριά κουβαλάμε.
Τουλάχιστον 8 ώρες υπηρεσίες βαράμε και εκτός αυτού έχουμε και αγγαρείες την ίδια μέρα όποτε δουλεύουμε για το στρατόπεδο 15 ώρες.
Δεν ξεκουραζόμαστε.
Χρειαζόμαστε ύπνο. 
Ποιοτικό και ποσοτικό φαγητό χρειαζόμαστε! 
Την ίδια περίοδο που λιώνουν τους φαντάρους, μετακινούν συναδέλφους στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις για να κάνουν τους Υπηρέτες των στρατιωτικών και θέτουν ζήτημα αύξηση της Στρατιωτικής θητείας!

Κυβέρνηση ΝΔ και καθεστωτικά ΜΜΕ Απειλούν με Αύξηση της Στρατιωτικής Θητείας
 

Στον Στρατό Ξηράς επικρατεί ένα πρωτόγνωρο Μπάχαλο εξαιτίας των χειρισμών των κυβερνήσεων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, συγκεκριμένων δημοσιογράφων, ενώ η καθεστωτική Αριστερά υπερασπίζεται τα προνόμια των Στρατιωτικών εις βάρος των φαντάρων.
Το φετινό καλοκαίρι θα είναι πάρα πολύ δύσκολο για τους συναδέλφους. Είναι μια επισήμανση που έχει κάνει έγκαιρα το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ. 
Γιατί Τρομοκρατούν με Σενάρια αύξησης στρατιωτικής θητείας 
Μας λένε:
«ΤΑ ΝΕΑ». Αν το ενδιαφέρον στη νέα κατάταξη δεν είναι μαζικό δεν αποκλείεται να ανοίξει η συζήτηση για αύξηση της θητείας, σε συνεργασία με τα Επιτελεία. Σήμερα η θητεία των φαντάρων είναι 9μηνη στο Στρατό Ξηράς και 12μηνη στο Πολεμικό Ναυτικό και στην Πολεμική Αεροπορία. Τα τελευταία χρόνια παγίως οι αρχηγοί των Επιτελείων εισηγούνται και το μέτρο της αύξησης της θητείας. Το οποίο διατυπώνεται καλύτερα ως εξίσωση της θητείας σε όλους τους κλάδους. Σε συνδυασμό με άλλες προτάσεις για να ανασχεθεί η γήρανση και η μείωση του προσωπικού στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Προτείνουν δηλαδή να αυξηθεί η θητεία στον Στρατό Ξηράς κατά 3 μήνες και όλοι να υπηρετούν 12μηνο.
ΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ
1ο: Τα "ΝΕΑ" ήταν αυτά που έγραφαν πέρσι το Καλοκαίρι ότι υπάρχει ισχυρό ενδεχόμενο για αύξηση της Στρατιωτικής Θητείας.
Το δημοσίευμα αυτό που αναπαράχθηκε από πολλά ΜΜΕ είχε ως αποτέλεσμα να παρουσιαστεί ένας τεράστιος αριθμός Νεοσυλλέκτων τον Νοέμβριο (μπήκαν τελικά τον Οκτώβριο) και τον Ιανουάριο, καθώς τρομοκρατήθηκαν και θεώρησαν ότι έτσι θα προλάβουν την Αύξηση.
Το ΓΕΣ ενώ αρχικά αναθάρρησε από την τεράστια προέλευση Νεοσυλλέκτων, αργότερα διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να διαχειριστεί την Σειρά Κατάταξης. Κοινώς το σύστημα Κατάταξης διαλύθηκε!
Τώρα έχεις την χρονική σύμπτωση όπου Απολύονται οι δύο μεγαλύτερες Σειράς Κατάταξης (Νοεμβρίου-Ιανουαρίου), ενώ κατατάσσονται οι μικρότερες Σειρές Άνοιξης-Καλοκαιριού. Τα κενά που δημιουργούνται είναι δυσαναπλήρωτα.
2ο. Το ΓΕΣ δεν λέει ότι βγαίνει στο προσκήνιο με τον χειρότερο τρόπο για τους φαντάρους  η επιλογή του να αντικαταστήσει τις Σειράς Κατάταξης από έξι σε τέσσερις (6-4). Ένα λάθος που είχε επισημάνει το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.


Άλλαξαν ξανά το σύστημα Κατάταξης, επανέφεραν τις έξι (6) Σειρές Κατάταξης, αλλά τα προβλήματα τα φορτώνουν στους φαντάρους. 


3ο. Αποκαλύπτεται η τεράστια ΑΠΟΤΥΧΙΑ των μέτρων που έλαβε το Υπουργείο Άμυνας για τον Κορονοιό.
Φυλακίζοντας τους φαντάρους για μήνες και απαλλάσσοντας τους Στρατιωτικούς από Υπηρεσίες προκάλεσε τα εξής:


Αύξησε σε πολύ μεγάλο βαθμό  τις Αναβολές των συναδέλφων.


Απέδειξε ότι ο Στρατός είναι ένας μηχανισμός οικονομικής και εργασιακής εκμετάλλευσης της νεολαίας. Υπουργείο και στρατιωτικό κατεστημένο καταπιέζουν και εκμεταλλεύονται τους νέους ανθρώπους. 


4ο. Τα Επιτελεία Μετακινούν χιλιάδες φαντάρους στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις (ΚΑΑΥ) προκειμένου να τα καθαρίσουν και αργότερα να κάνουν τους Υπηρέτες των Στρατιωτικών που σύμφωνα με την κυβέρνηση ΝΔ πρέπει να απολαύσουν ΔΩΡΕΑΝ διακοπές ως αποτέλεσμα της ΔΟΥΛΙΚΗΣ εργασίας μας.


5ο. Το επόμενο χρονικό διάστημα προγραμματίζεται γύρος Ασκήσεων και Επιθεωρήσεων.


Άρα, πολλοί λίγοι αναλογικά φαντάροι καλούνται να καλύψουν πάρα πολλές υπηρεσίες, με ορισμένες από αυτές να μην έχουν καμιά σχέση με την Στρατιωτική θητεία.


ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ απαιτεί:


  • το κλείσιμο όλων των άχρηστων μονάδων που συντηρούν μόνο τα τοπικά οικονομικά συμφέροντα και το αισχρό πελατειακό κράτος.
  • να αναλάβουν ένα μεγάλο μέρος των Υπηρεσιών τα μόνιμα στελέχη και η Ιεραρχία να λάβει σοβαρά μέτρα για τον αποφασιστικό περιορισμό τους.
  • Κανένας φαντάρος να μην εργαστεί δωρεάν στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις. Να κάνει τώρα το Υπουργείο Άμυνας μαζικές προσλήψεις εργαζομένων από τον χώρο του Τουρισμού και εστίασης. Δεν είναι δυνατόν η Ανεργία να εκτινάσσεται και οι Στρατιωτικοί-κυβέρνηση ΝΔ να καλύπτουν θέσεις εργασίας με την Εργασιακή Εκμετάλλευση των φαντάρων.
  • Να αντιμετωπιστεί επιτέλους η Βυσματοκρατεία. Δεν είναι δυνατόν να χώνονται οι συνάδελφοι για να Απαλλαγούν τα βύσματα της ΝΔ!
  • Να μην γίνουν Ασκήσεις με το ΝΑΤΟ, τις Αμερικανικές, ευρωπαϊκές, αραβικές και Ισραηλινές Δυνάμεις. Να επιστρέψουν όλα τα στρατεύματα που βρίσκονται εκτός συνόρων.  Θέλουν να αυξήσουν τη θητεία και να προσλάβουν Μισθοφόρους Στρατιώτες για να στέλνουν στρατεύματα στον Περσικό Κόλπο και την Αφρική!

Καλούμε την Καθεστωτική Αριστερά να αναθεωρήσει την στάση της. Να σταματήσει να προβάλλει τα προνόμια των στρατιωτικών εις βάρος των φαντάρων. 
Να σταματήσει τον εναγκαλισμό με το εθνικό αφήγημα περί "υπεράσπισης των εθνικών δικαίων" και να αντιληφθεί την ανάγκη για μαχητικούς εργατικούς διεθνιστικούς αγώνες ενάντια στις αστικές κυβερνήσεις και στις δύο ακτές του Αιγαίου που εντείνουν την ταξική εκμετάλλευση-καταπίεση του κόσμου της εργασίας, τον Πόλεμο κατά των Προσφύγων και μας Απειλούν με θερμά επεισόδια και Διακρατική σύγκρουση που θα σημάνουν τον όλεθρο για τους λαούς μας.

Να Αντισταθούμε στον ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό για τις ΑΟΖ, τα Ενεργειακά Κοιτάσματα και τον έλεγχο Αιγαίου-Ανατολικής Μεσογείου.

Δεν θα σκοτώσουμε - Δεν θα σκοτωθούμε Έλληνες και Τούρκοι φαντάροι για τα κέρδη των EXXON-MOBIL, TOTAL, ENI, ENERGEAN, Λάτση και Βαρδινογιάννη.

Καλούμε φαντάρους και γονείς σε μαζική και μαχητική συμμετοχή στο Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, ενάντια στον Πόλεμο, τον Εθνικισμό και Φασισμό.

   ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου