Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Ξανά ζήτημα αύξησης της στρατιωτικής θητείας! Τι ζητούν οι Στρατηγοί και γιατί! Δεν θα τους περάσει...

Για μια ακόμη οι στρατιωτικοί αναλαμβάνουν να παίξουν το ρόλο του λαγού στην κούρσα της αστικής πολιτικής για την επιβολή σκληρών μέτρων εναντίον της νεολαίας και των εργαζομένων.
Αυτή τη φορά έχουμε έναν χαρακτηριστικό εκπρόσωπο του στρατιωτικού κατεστημένου, τον στρατηγό ε.α. Κωνσταντίνο Φράγκο που αρθρογραφώντας στο https://www.militaire.gr αποκαλύπτει ότι:

"Πληροφορούμαι ότι την Πολιτικό Στρατιωτική Ηγεσία απασχολεί σφόδρα η διάρκεια της θητείας των κληρωτών, ιδιαίτερα αυτή του Σ.Ξ που είναι μικρότερη του ΠΝ και ΠΑ".

Πριν μπούμε στην ουσία του θέματος, αξίζει να τονίσουμε γιατί υπάρχει αυτή η διαφορά στη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας.

Πολύ απλά γιατί σε Π.Ν. και Π.Ν. πηγαίνουν τα μεγαλύτερα βύσματα καθώς οι συνθήκες στράτευσης δεν συγκρίνονται. 

Επιπλέον είναι κοινό μυστικό η χορήγηση πολλών Άγραφων Αδειών, τα γνωστά OFF, με αποτέλεσμα οι ναύτες και σμηνίτες να υπηρετούν ουσιαστικά λιγότερο!

Άρα, η άποψη ότι πρέπει όλοι να υπηρετούν ίσης διάρκειας στρατιωτική θητεία, πολύ απλά σημαίνει να Αδικηθούν και πάλι οι στρατιώτες του Στρατού Ξηράς.

Ως βασικός λόγος για την αύξηση της θητείας προβάλλεται η τουρκική επιθετικότητα.

Είναι το εθνικό αφήγημα, το τόσο αγαπητό σε όλους τους εκπροσώπους του αστικού κατεστημένου αλλά και της πατριωτικής αριστεράς, για να αποκρύψουν τον εντεινόμενο ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό για τις ΑΟΖ και τα Ενεργειακά Κοιτάσματα, τον έλεγχο του Αιγαίου και ότι σημαίνει αυτό για τις εμπορικές και ενεργειακές ροές στρατηγικής σημασίας και με παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Με ερμηνευτικό σχήμα την "τουρκική επιθετικότητα και προκλητικότητα" καλλιεργούν κλίμα ανασφάλειας, απαιτούν "εθνική ενότητα" και ταυτόχρονα απαιτούν:

αύξηση της στρατιωτικής θητείας

πολεμικούς εξοπλισμούς

πρόσληψη χιλιάδων Μισθοφόρων Στρατιωτών

Και προτείνουν την σύγκλιση Συμβουλίου Αρχηγών Κομμάτων ώστε να τεθεί και αποφασιστεί η αύξηση της στρατιωτικής θητείας, ώστε να αποφύγουν το πολιτικό κόστος που τόσο υπολογίζουν.
Εμείς γυρνάμε την πλάτη στους εθνικούς τους στόχους που εκφράζουν συγκεκριμένα εθνικά και διεθνή επιχειρηματικά συμφέροντα, ευθυγραμμίζονται με σχεδιασμούς αναβάθμισης του ρόλου του αστικού ελληνικού κράτους στα Βαλκάνια και της Ανατολική Μεσόγειο, σε Αφρική και Μέση Ανατολή.
Ο Στρατός και η στρατιωτική θητεία είναι ένα τεράστιο βάρος για τον κόσμο της εργασίας και την νεολαία.
Εμείς Απαιτούμε την αποφασιστική μείωση της διάρκειας της με άμεσο στόχο τους 6 μήνες.
Η Στρατιωτική θητεία σημαίνει την Εργασιακή και Οικονομική εκμετάλλευση των νέων.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θέλει να συμβάλλει και συμβάλλει σε ένα κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό ενάντια στον Πόλεμο, τον Εθνικισμό, τον Ρατσισμό και το Φασισμό.
Θέλουμε να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη ενός Αντιπολεμικού Κινήματος εργατικής κατεύθυνσης και στις δύο ακτές του Αιγαίου ενάντια στην αστική πολιτική και τις κυβερνήσεις της έντασης του κοινωνικού πόλεμου, της απειλής πολεμικής διακρατικής σύγκρουσης και της απάνθρωπης αντιμετώπισης των Προσφύγων-Μεταναστών. Ενάντια στο ΝΑΤΟ, σε ΗΠΑ, Ρωσία και την Ευρωπαϊκή Ένωση των επεμβάσεων και των βρώμικων πολέμων που μοιράζουν και ξαναμοιράζουν τους λαούς, τους καταστρέφουν και τους ωθούν στην προσφυγιά.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου