Κυριακή 24 Μαΐου 2020

Ήρθε και η σειρά των Μουσουλμάνων φαντάρων να γιορτάσουν το Ραμαζάνι.

Όπως μας πληροφορούν οι συνάδελφοι, πρόσφατα έφτασε διαταγή στις μονάδες  για τους συναδέλφους που είναι Μουσουλμάνοι ότι φεύγουν με 4 ήμερη άδεια λόγω λήξης του Ραμαζανιού.
Η είδηση αυτή έγινε δεκτή με αισθήματα Αλληλεγγύης από τους υπόλοιπους συναδέλφους και θεώρησαν φυσικό ότι οι φαντάροι ενός άλλου δόγματος θα γιόρταζαν.
Θυμίζουμε ότι ολοκληρώνεται αυτό το Σαββατοκύριακο το Ραμαζάνι, η θρησκευτική γιορτή των Μουσουλμάνων. Ένα διαφορετικό Ραμαζάνι γιόρτασαν φέτος οι Μουσουλμάνοι σε όλη την Ελλάδα, μένοντας στο σπίτι τους. Οι αυτοσχέδιοι και επίσημοι χώροι λατρείας ανά την επικράτεια έκλεισαν πριν από τις εκκλησίες και άνοιξαν ξανά από τις 17 Μαΐου.
Οι συνάδελφοι όμως δεν μπορούν να ξεχάσουν ότι κατά τη διάρκεια του Πάσχα το Υπουργείο Άμυνας φυλάκισε τους φαντάρους στις μονάδες, αφήνοντας τους στρατιωτικούς να μπαινοβγαίνουν  στις μονάδες. Μάλιστα, αρχικά έκοψαν τις Εορταστικές Άδειες μόνο από τους φαντάρους.
Έπρεπε να υπάρξουν οι μαζικές και αποφασιστικές διαμαρτυρίες του Κινήματος των Φαντάρων, οι παρεμβάσεις των γονιών, η αγωνιστική δράση του ΔΙΚΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για να δοθούν τελικά οι 10 μέρες Τιμητικής Άδειας.
Άρα η Διάκριση δεν υπήρξε και δεν υπάρχει ανάμεσα στους Μουσουλμάνους-Χριστιανούς ή Άθεους φαντάρους.
Οι Διακρίσεις, οι Ανισότητες, οι Αδικίες αφορούν την πραγματική Αντίθεση ανάμεσα στους Στρατιωτικούς και τους Φαντάρους, ενώ δεν ξεχνούμε τα βύσματα που για να βολέψουν το τομάρι τους κάνουν κάθε Αθλιότητα.
Μόνο με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό μπορούμε να Υπερασπίσουμε τα Δικαιώματα μας, να σταθούμε απέναντι στον Πόλεμο, τον Εθνικισμό και Φασισμό.

Η θέση μας ενάντια στις Θρησκείες και η πίστη μας στις Απελευθερωτικές και Δημιουργικές δυνατότητες του Ανθρώπου ενισχύουν την πάλη μας για Ισότητα, Ανεξιθρησκεία, Δικαιοσύνη και Ελευθερία. 
  ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου