Τρίτη 12 Μαΐου 2020

ΛΗΜΝΟΣ: Ο στρατός βρήκε έναν υποψήφιο φαντάρο για Μισθοφόρο Στρατιώτη ΟΒΑ!

Η Ανταπόκριση των συναδέλφων φαντάρων από την Λήμνο είναι χαρακτηριστική ποιους στοχοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ για να τους Στρατολογήσει ως Μισθοφόρους Στρατιώτες.
Στην Λήμνο λοιπόν κατάφεραν να πείσουν έναν 19χρονο ντόπιο φαντάρο να κάνει αίτηση για ΟΒΑ.

Ένα παλικαράκι πάμφτωχο, χωρίς τη δυνατότητα να κάνει σπουδές, που του έταξαν ότι με την ένταξη του στις Ένοπλες Δυνάμεις ως Μισθοφόρος Στρατιώτης θα μπορέσει να συμπληρώσει τις πενιχρές του αποδοχές από τις όποιες οικογενειακές αγροτικές δραστηριότητες, ήταν η επιτυχία της επιχείρισης τους.

Εξάλλου, η στοχοποίηση των νέων που αντιμετωπίζουν τις πιο μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, τα πιο δραματικά αδιέξοδα και χωρίς προοπτικές, ήταν κοινή από όλες τις κυβερνήσεις είτε των ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, είτε των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Οι πιο Φτωχοί να θυσιάζονται για τα συμφέροντα των πιο Πλουσίων!

Θυμίζουμε:

Παταγώδη Αποτυχία της επιχείρησης Πρόσληψης 1200 Μισθοφόρων Στρατιωτών ΟΒΑ-Πήγαν μόλις 206!
Για μια ακόμη φορά οδυνηρή Αποτυχία γνώρισε η απόπειρα του Υπουργείου Άμυνας να Στρατολογήσει Μισθοφόρους Στρατιώτες.
Μετά τις αποτυχίες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είδε την νεολαία να της γυρνά την πλάτη.
Θυμίζουμε την Προκήρυξη ΟΒΑ 2020 στον Στρατό Ξηράς
Με Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών και Υπουργού Εθνικής Άμυνας αποφασίστηκε η ανακατάταξη εξακοσίων (600) ΟΒΑ Ειδικών Δυνάμεων και εξακοσίων (600) ΟΒΑ Πεζικού, Τεθωρακισμένων, Πυροβολικού, Τεχνικού, Υγειονομικού) στο Στρατό Ξηράς για βραχεία περίοδο τριών (3) ετών με δυνατότητα παράτασης εφάπαξ για επιπλέον τρία (3) έτη.
Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων καθορίστηκε η 30η Απριλίου 2020.
Ποιο ήταν όμως το αποτέλεσμα που οι στρατιωτικοί συντάκτες παρουσιάζουν με τον πλέον ανώδυνο τρόπο για το Υπουργείο Άμυνας:
Προκήρυξη ΟΒΑ 2020:
1.Με διαταγή του ΓΕΣ/Β4(ΔΣΛ) παραπέμπονται για εξέταση της σωματικής τους ικανότητας διακόσιοι έξι (206) υποψήφιοι έφεδροι που υπέβαλαν δικαιολογητικά για την επανακατάταξή τους ως ΟΒΑ.
Εμείς ως ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ δηλώνουμε την ικανοποίηση μας που οι συνάδελφοι γύρισαν την πλάτη στην κυβέρνηση και δεν δέχτηκαν μια προσωρινή "καριέρα" στον Στρατό έναντι 600 ευρώ που θα τους μετέτρεπε σε κυνηγούς Προσφύγων και Απεργοσπάστες, σε Αναλώσιμους των ιμπεριαλιστικών αποστολών σε Μάλι-Περσικό Κόλπο κλπ, σε  Μισθοφόρους για τις ΑΟΖ και τα Ενεργειακά κοιτάσματα των ΕΧΧΟΝ-ΜΟΒΙL, TOTAL, ENI αλλά και των ΕΛ.ΠΕ., Energean Oil Gus, για τα συμφέροντα των εφοπλιστών, εργολάβων!
Η Αποτυχία πρόσληψης των Μισθοφόρων Στρατιωτών ΟΒΑ είναι ταυτόχρονα μια τεράστια επιτυχία του Κινήματος των φαντάρων και του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ αποδεικνύοντας μια ακόμη σοβαρή διάσταση της πάλης Μέσα στον Στρατό.
Μια απάντηση στους οπαδούς των Ατομικών λύσεων, αλλά και στην Καθεστωτική Αριστερά που διεκδικεί θέση στο εθνικό αφήγημα, υπερασπίζεται τα ελληνικά αστικά και κρατικά συμφέροντα, υποκλίνεται στο ΑΞΙΟΜΑΧΟ και την Πολεμική Προετοιμασία του Στρατού, υποβαθμίζοντας τελικά τι σημαίνουν όλα αυτά για την Υγεία και την Ζωή των φαντάρων.
Θυμίζουμε την πρόσφατη ανακοίνωση μας: 
Με αυτές τις επείγουσες 2000 Προσλήψεις ο Στρατός θα αντιμετωπίσει τον Κορονοιό;
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έχει αποκαλύψει ξανά και ξανά τις τεράστιες ελλείψεις στο Υγειονομικό.
Ελλείψεις σε μέσα αλλά κυρίως σε Γιατρούς και Νοσηλευτικό Προσωπικό.
Ποιος μπορεί να παραβλέψει τις καταγγελίες φαντάρων που αποκάλυπταν ότι υπήρξαν ολόκληρα Τάγματα χωρίς γιατρούς ή το γεγονός ότι αδίστακτοι Διοικητές πραγματοποιούσαν πολεμικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά χωρίς την απαραίτητη παρουσία γιατρών!!!
Βλέπεις το Αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, η Πολεμοκαπηλεία, οι διεκδικήσεις των εφοπλιστών-επιχειρηματιών-ενεργειακών εταιρειών σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, σε Αφρική και Μέση Ανατολή δεν λογαριάζουν την Υγεία και την Ζωή μας.
Ενώ λοιπόν θα περίμενε κανείς ότι την δύσκολη αυτή περίοδο που μας Απειλεί ο Κορονοιός και μας έχουν Απαγορεύσει βασικές Ελευθερίες μας, να προχωρήσουν σε προσλήψεις Γιατρών και Νοσηλευτών, είτε για το διαλυμένο από τα Μνημόνια τους Δημόσιο Σύστημα Υγείας, είτε για το Υγειονομικό, διαβάζουμε ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις προχωρούν στις εξής προσλήψεις: 
50 Θέσεις Μισθοφόρων Στρατιωτών ΟΒΑ ΟΥΚ για το Πολεμικό Ναυτικό.
350 Θέσεις Μισθοφόρων Στρατιωτών ΟΒΑ για το Πολεμικό Ναυτικό.
600 Θέσεις Μισθοφόρων Στρατιωτών ΟΒΑ για τον Στρατό Ξηράς.
400 Θέσεις Μισθοφόρων Στρατιωτών ΟΒΑ για την Πολεμική Αεροπορία.
600 επιπλέον Θέσεις Μισθοφόρων Στρατιωτών ΟΒΑ για τον Στρατό Ξηράς.

Εμείς στεκόμαστε απέναντι σε όλα αυτά.

ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ σε Στρατό και Αστυνομία

Απάντηση σε όλα αυτά είναι η διεκδίκηση 2000 Φαντάρων και Γονιών που αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερη αγωνία και αποφασιστικότητα τα όσα συμβαίνουν στις Ένοπλες Δυνάμεις με την επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ.
Πάνω από 2000 φαντάροι από 126 μονάδες και γονείς Καταδικάζουν τα επικίνδυνα μέτρα του ΥΠΕΘΑ-Απαιτούν να Αποσυμφορήσει τα Στρατόπεδα!

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου