Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

η Παλαιστίνη υπαναχωρεί από όλες τις συμφωνίες που έχει συνάψει με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ

Ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία η Παλαιστίνη υπαναχωρεί από όλες τις συμφωνίες που έχει συνάψει με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ, εξέδωσε ο Μαχμούντ Αμπάς.
Την απόσυρση της Παλαιστίνης από όλες τις συμφωνίες στις οποίες έχουν καταλήξει με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς.
Η κίνηση αυτή έρχεται μετά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις του Μαχμούντ Αμπάς πως θα ακυρωθούν όλες οι διμερείς συμφωνίες αν το εβραϊκό κράτος προσπαθήσει να επεκτείνει την κυριαρχία του σε περιοχές της Δυτικής Όχθης, πιθανότητα που είχε μείνει ανοιχτή από τη νέα κυβέρνηση του Ισραήλ.

«Ο Οργανισμός για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και το Παλαιστινιακό κράτος σήμερα αποσύρεται από όλες τις δεσμεύσεις όλων των συμφωνιών με τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που αφορούν στην ασφάλεια» δήλωσε ο Αμπάς μιλώντας στο δίκτυο Al Jazeera.

Ο Παλαιστίνιος ηγέτης κάλεσε το Ισραήλ να αναλάβει την πλήρη ευθύνη προς τη διεθνή κοινότητα, από δω και στο εξής, ως μια δύναμη κυριαρχίας στην κατεχόμενη περιοχή της Παλαιστίνης, ενώ επέμεινε στην «πρόσβαση του κράτους της Παλαιστίνης στους διεθνείς οργανισμούς, όπου ακόμα και τώρα δεν συμπεριλαμβάνεται».

Την ίδια ώρα, ο Αμπάς άσκησε σκληρή κριτική και προς τις ΗΠΑ, κατηγορώντας τον Λευκό Οίκο για «άδικη μεταχείριση κατά του λαού της Παλαιστίνης».

«Θεωρούμε τις ΗΠΑ απολύτως υπεύθυνες για τις αδικίες κατά του παλαιστινιακού λαού, τις θεωρούμε ως τον κύριο συνέταιρο των κατοχικών δυνάμεων του Ισραήλ σε όλες τις επιθετικές αποφάσεις» δήλωσε ο Αμπάς.

Υπενθυμίζεται πως τον Ιανουάριο ο Ντόναλντ Τραμπ είχε παρουσιάσει ένα ειρηνευτικό σχέδιο για το Ισραήλ και την Παλαιστίνη, το οποίο προέβλεπε επέκταση του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη και το οποίο είχε δεχθεί σκληρή κριτική από τον Μαχμούντ Αμπάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου