Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

ΚΑΑΥ Αγίου Ανδρέα: σημαντική κινητοποίηση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ενάντια στην εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων

Την Κυριακή 31 Μαίου, το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ πραγματοποίησαν μαι σημαντική Κινητοποίηση στις Στρατιωτικές Εγκαταστάσεις του Αγίου Ανδρέα.
Δεκάδες συναγωνιστές από φοιτητικούς συλλόγους και εργατικά σωματεία, με χαρακτηριστική την συμμετοχή των εργαζομένων από τη Εργατική συλλογικότητα ΛΑΝΤΖΑ που δραστηριοποιείται στον χώρο του Τουρισμού Επισιτισμού διαδήλωσαν έξω από τις Στρατιωτικές Εγκαταστάσεις.

Την κινητοποίηση περίμεναν οι δεκάδες άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και η Ιεραρχία της μονάδας που είχε θέσει τη μονάδα σε Επιφυλακή, είχε λάβει έκτακτα μέτρα φρούρησης για να αντιμετωπίσει την Ασύμμετρη Απειλή, όπως θεωρούν όσους Υπερασπίζουν τα δικαιώματα του Φαντάρου με Στολή.

Δηλαδή, όσοι εκμεταλλεύονται και καταπιέζουν, απειλούν και τρομοκρατούν του Φαντάρους προκειμένου να τους μετατρέψουν σε Υπηρέτες των Στρατιωτικών ώστε οι τελευταίοι να κάνουν Δωρεάν τις Διακοπές τους, μας αντιμετώπισαν ως Απειλή!!!

Μάλιστα, ο Διοικητής των ΚΑΑΥ αρνήθηκε συνάντηση με μέλη της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ προφασιζόμενος την έλλειψη γραπτής αδείας από το Γενικό Επιτελείο Στρατού και το Υπουργείο Άμυνας.
Για εμάς είναι σαφές ότι τόσο η στρατιωτική όσο και η πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, η κυβέρνηση της ΝΔ είναι αποφασισμένη να υπεραμυνθεί των προνομίων των Στρατιωτικών που εξασφαλίζονται από την απλήρωτη εργασία των φαντάρων.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ δεν πρόκειται να καμφθούν από την επίδειξη κρατικής καταστολής, ούτε την αδιαλλαξία του στρατιωτικού κατεστημένου και του Υπουργείου Άμυνας.
Συνεχίζουμε την καμπάνια ενάντια στην εργασιακή εκμετάλλευση των συναδέλφων φαντάρων και καλούμε σε μαζική συμμετοχή στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που θα ακολουθήσουν.
Πριν από λίγο πραγματοποιήθηκε δυναμική κινητοποίηση του Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος και της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων (ΕΑΣ) στο ΚΑΑΥ του Αγίου Ανδρέα ενάντια στην απλήρωτη εργασία των φαντάρων.
Την περασμένη περίοδο ήρθαν στη δημοσιότητα καταγγελίες φαντάρων που υπηρετούν εκεί ότι πραγματοποιούν εργασίες στο χώρο για 12 ώρες την ημέρα και προσφέρουν τις υπηρεσίες του για τις διακοπές αξιωματικών, υπαξιωματικών και απόστρατων προφανώς αμισθί. Το χειρότερο όλων είναι οτι αυτά γίνονταν εν καιρώ πανδημίας και με ελάχιστα μέτρα προστασίας να παρέχονται απ το στρατό.
Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά και στις κατασκηνώσεις δεν έχουνε δουλειά!


ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου