Σάββατο 16 Μαΐου 2020

Στους Αμερικανούς τα Ναυπηγεία Ελευσίνας; Εκμεταλλεύονται την αγωνία των εργαζομένων;

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Εξελίξεις ίσως και μέσα στην επόμενη εβδομάδα! 
προαναγγέλει εξελίξεις, ίσως και μέσα στην άλλη εβδομάδα. 
Ποιες είναι αυτές; 
Η ανακοίνωση αναφέρει:
“Συναδέλφισες-οι.
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του σωματείου με τον Υπουργό Ανάπτυξης όπου μεταξύ άλλων ειπώθηκαν τα εξής.


Διεξήχθη πριν την συνάντηση με το σωματείο τηλεδιάσκεψη του Υπουργού με υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία της Αμερικανικής κυβέρνησης η οποία είχε ωριαία διάρκεια και στην οποία διαπιστώθηκε για μια ακόμα φορά το ενδιαφέρον της Αμερικανικής Κυβέρνησης για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας.
Ο οδικός χάρτης που συμφωνήθηκε είναι ότι μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας να επαναληφθεί νέα τηλεδιάσκεψη κατά την οποία οι Αμερικανοί θα γίνουν πιο συγκεκριμένοι στις προτάσεις τους πλέον για τα ναυπηγεία μας.
Σε αυτήν την κατεύθυνση και αν υπάρχει μια αρχική συμφωνία από το τέλος Μαΐου θα ξεκινήσουν οι εσωτερικές τους διαδικασίες που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν και την εκταμίευση του ποσού που θα χρειαστούν για να επανεκκινήσουν το ναυπηγείο.
Τονίστηκε από την πλευρά του Υπουργού ότι τους τέθηκε αυστηρό χρονοδιάγραμμα ο τι μέχρι τις 4 Ιουλίου πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εσωτερικές τους διεργασίες και επιπροσθέτως να περιλαμβάνουν και την εκταμίευση του ποσού είτε από δικά τους χρήματα είτε από ΒΑΝΚ καραντι (να τα εγγυάται χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα).
Σε τι αφορά την επικοινωνία μεταξύ Ταβουλάρη και Ξενοκώστα για το θέμα των μετοχών μας ειπώθηκε ότι υπήρξε χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δικηγόρων τους στη κατεύθυνση να εξευρεθεί κοινός τόπος.
Δεσμεύτηκε προσωπικά ότι δεν θα υπογράψει καμία συμφωνία εάν πρώτα δεν διασφαλιστούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων και οι θέσεις εργασίας.
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με το σωματείο με μια πολύ σημαντική επισήμανση.
Ότι οι συζητήσεις διεξάγονται σε πολιτικό επίπεδο και ότι η απόφαση είναι κυρίως πολιτική και όχι επιχειρηματική και ότι στο ενδεχόμενο ναυαγίου της συμφωνίας περιμένουν οι επόμενοι υποψήφιοι επενδυτές Κινεζικών συμφερόντων κάτι το οποίο γνωρίζουν καλά οι Αμερικανοί. Συναδέλφισες-οι.
Ο Συνδυασμός μας όλα αυτά που μας ανακοινώθηκαν τα ακούει με συγκρατημένη αισιοδοξία και ελπίζει ότι επιτέλους όλα αυτά θα αποτυπωθούν και πρακτικά και ότι θα τελειώσουν οριστικά τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και ότι το ναυπηγείο μας θα επανακκινήσει με τους εργαζόμενους ευχαριστημένους και αξιοπρεπείς.
Μέχρι τότε συνιστούμε αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία γιατί πολλές φορές έχουμε φτάσει στη πηγή αλλά νερό Δεν έχουμε πιεί ακόμα..”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου